files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

V. Revištia zviditeľňuje najmä futbal

Futbalové A-mužstvo V.Revíšť je druhým najlepším tímom v Sobranskom okrese (hneď po treťoligovom MFK Sobrance). Už takmer päť rokov patrí k popredným celkom IV. futbalovej ligy Juh. V niektorých sezónach dokonca bojovalo o postup do najvyššej regionálnej súťaže. Obrovskú zásluhu na dosiahnutých úspechoch má tajomník klubu Zdeno Hudák. V obci sa však stále viac darí aj hasičskému športu.

Futbalové A - mužstzvo

„Účinkovanie nášho futbalového „áčka“ nám robí veľmi dobrú a pozitívnu reklamu v celom Košickom kraji. Dlhodobo sa pohybuje v lepšej časti tabuľky. Preto oprávnene vzbudzuje pozornosť športovej verejnosti,“ začal s rozprávaním starosta Bc.Martin Hrunka. Prejavuje sa to i na diváckych návštevách. Aj na slabších súperov sa príde pozrieť od 250 do 300 divákov. Na dueloch s najkvalitnejšími účastníkmi súťaže sú, samozrejme vyššie návštevy.  „Na majstrovské súboje chodia nielen fanúšikovia z rôznych častí Sobranského okresu, ale aj mnohí Michalovčania,“ radostne konštatoval. Zdôraznil, že veľký podiel na spomínaných skutočnostiach má sponzor Z.Hudák. Je to však aj výsledok jeho výbornej spolupráce s obcou. Tá sa príkladne stará o údržbu stále modernejšieho futbalového stánku. V posledných rokoch sa v ňom udiali výrazné zmeny. Rekonštrukciou prešla administratívna budova. Vďaka spolupráci samosprávy so Z.Hudákom pribudla ďalšia tribúna. Na modernejšom princípe funguje aj zavlažovanie trávnika.

Pracujú aj s mládežou

„Pochopiteľne, že máme vybudovanú aj mládežnícku futbalovú základňu,“ dodal M.Hrunka. Dorastenci hrajú v I.triede ObFZ Michalovce. Na oblastnej úrovni bojuje o majstrovské body aj žiacke družstvo. Keďže vo V.Revištiach nie je dostatočný počet detí a mládeže, dresy tímov obliekajú i chlapci zo susedných obcí.

Hasičské družstvá úspešné

„V obci sa pomerne úspešne darí hasičskému športu,“ konštatoval. Venujú sa mu hlavne členovia   dobrovoľného hasičského zboru. Pozostáva z troch družstiev. Reprezentujú ho vekové kategórie mužov, dorastencov a dokonca i dorasteniek. Tieto kolektívy rozhodne nespia na vavrínoch. Veď len vlani štartovali na ôsmich podujatiach v rôznych častiach predovšetkým východného Slovenska. „Dosiahli rôzne výsledky. Boli ôsmi, šiesti, ale a to prízvukujem, aj prví či druhí,“ vrátil sa k účinkovaniu na jednotlivých súťažiach. Na tie sa vyznávači hasičského športu pripravujú na tréningovom ihrisku miestneho futbalového klubu. Aktivity hasičov financuje obecný úrad.
                                             (janč)



Uverejnené: 22.04.2010 09:04:53 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.