files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Sečovskí hádzanári so sľubnou sedemgólovou výhrou

Sečovce boli v sobotu opäť na nohách. Mesto, ktoré sa preslávilo najmä mužskou hádzanou, znova zažíva ošiaľ z tohto loptového športu. Hráči ŠK Noxwel sa totiž druhým miestom vo východnej skupine prvej ligy kvalifikovali do baráže o Extraligu, v ktorej vyzvali víťaza západnej skupiny ŠKH Agrokarpaty Pezinok. V sobotu sa v ich domovskom stánku odohral prvý duel, v ktorom napokon Sečovčania vyhrali viac ako sľubným sedemgólovým rozdielom 34:27 (17:14), čím si pred odvetou hranou v nedeľu 24. mája o 15.00 hod. v Pezinku vytvorili dobrú šancu na víťazstvo v prvej mužskej lige a teda aj na postup do najvyššej súťaže.

Nebyť zbytočných technických chýb...

Aj napriek sedemgólovému víťazstvu 34:27 nebol tréner ŠK Noxwel Slavomír Seman celkom spokojný. „Ak mám pravdu povedať, nečakal som až taký vyrovnaný zápas, aký sa odohral na palubovke,“ skonštatoval na úvod svojho hodnotenia tréner ŠK Noxwel, ktorý následne pokračoval. „Súper hral dobre, no hlavne rozumne. Nikam sa neponáhľal. Na druhej strane sme my boli pod väčším tlakom, ako som očakával. Svojich zverencov som na prílišnú premotivovanosť upozorňoval, no opak bol pravdou, daná situácia ich dosť zväzovala. Naším cieľom bolo hrať rýchlo a dať, čo najviac ľahkých gólov. Žiaľ, zo začiatku sa nám to nedarilo. Postrácali sme veľmi veľa lôpt a urobili dosť technických chýb. Bolo ich až dvadsať jeden! Keby sme aspoň polovicu z týchto stratených lôpt dotiahli do koncovky a využili to, naše víťazstvo by bolo určite vyššie. Dôležitosť zápasu nám však zväzovala ruky. Aj preto, zaplať pán boh za naše sedemgólové víťazstvo.“

Zaspomínal si na staré časy

Suverén západnej skupiny a minulosezónny účastník najvyššej Extraligy prišiel do Sečoviec podľa očakávania aj s niekoľkými hráčmi bratislavského ŠKP, ktorí majú v ŠKH Agrokarpaty striedavý štart. Prekvapil niečím trénera svojho barážového súpera? „Keď mám pravdu povedať, ani nie. Vedeli sme, čo od nich asi môžeme čakať. Pezinčania hrali svoju hru, nikde sa neponáhľali a ani sa im nečudujem. Hlavne v prvom polčase hrali taktickejšie, ako my. V odvete by sa to malo otočiť a taktickejšie by sme mohli zahrať my. Čo sa týka herných vecí nás neprekvapili ničím,“ zdôraznil Slavomír Seman, ktorý podobne, ako v predchádzajúcich dueloch sám nastúpil a dokonca zaznamenal jeden presný zásah. Ten vyzdvihol aj sečovské publikum. Podľa jeho slov bol divák v hale nielen ôsmym, ale možno aj deviatym hráčom ŠK Noxwel na palubovke. „Fanúšikovia boli naozaj fantastickí a za atmosféru v hale by som sa im chcel poďakovať. Atmosféra mi pripomínala časy, keď sme hrávali najvyššiu súťaž,“ uviedol tréner bývalého dvojnásobného slovenského majstra a pravidelného účastníka už zaniknutej česko - slovenskej súťaže HIL.

Plná hala bola obvyklým hnacím motorom sečovských hádzanárov (foto internet)

Uhrať postupový výsledok

Sečovskí hádzanári tak majú pred odvetou hranou v nedeľu o 15.00 hod. na pôde súpera sedemgólový náskok. Bude podľa ich trénera sedemgólový náskok stačiť na víťazstvo v prvej lige? „Dúfam, že bude,“ s povzdychom poznamenal Slavomír Seman a následne dodal. „Urobíme všetko pre to, aby nám sedemgólový náskok stačil. Vymyslíme na súpera niečo nové a uvidíme, čo to prinesie. Pezinčania však zbrane určite nezložia a budú sa snažiť manko, čo najskôr zlikvidovať. Určite je v našich silách uhrať tam postupový výsledok.“ 

Štatistika

ŠK Noxwel Sečovce - ŠKH Agrokarpaty Pezinok 34:27 (17:14)

ŠK NOXWEL: Bakša, Rozman  - D. Rusnák 7, Capík 1, Šiška 6, Bača 1, S. Seman 1, Lovacký, P. Jurko 4, Fuňák 9, Hrinda, M. Dani, Rogoz, L. Andrejčin, Botrňák, Tóth 5.

Peter Brendza



Uverejnené: 18.05.2015 18:13:46 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.