files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Na postupovú definitívu čakať nechcú, cieľom je skončiť na prvom mieste

Aj keď michalovskí futbalisti majú v druhej najvyššej futbalovej súťaži po utorku už istotu minimálne druhého miesta, ktoré by im malo v nastávajúcom ročníku 2015/2016 zaručiť účasť medzi slovenskou elitou, na definitívu si ešte musia počkať. O tom, kto nahradí už istú dvojicu zostupujúcich FK Dukla Banská Bystrica a MFK Košice sa totiž rozhodne až po skončení súťaže, takže až vtedy by mala byť definitívne vyriešená otázka ohľadom účasti Michalovčanov v najvyššej súťaži. Hráči MFK Zemplín môžu čakať, no môžu aj zabojovať o prvé miesto, ktoré im zaručí miestenku medzi slovenskou smotánkou. Tri kolá pred koncom majú stratu na lídra zo Skalice iba jediný bod, takže sú naďalej v hre o víťazný pohár v druhej lige, ako aj finančnú prémiu, ktorú dostane iba víťaz. Je teda stále, o čo zabojovať.

Samozrejme, po utorkovom zápase so Sereďou (4:1), v ktorom sa rozhodlo, že Michalovčania obsadia minimálne druhé miesto a Fortuna ligy by im na 99% ujsť nemala, vypukla v hráčskom kádri obrovská eufória. „Spadol nám kameň zo srdca. Víťazstvo, ktoré by nám malo zaručiť postup medzi elitu sme totiž výrazne potrebovali. Vyhrať sme mohli už v Šali, no vtedy, aj teraz prvý polčas ste mohli vidieť, že nám to trošku zväzovalo ruky aj nohy. Má to jednoduché vysvetlenie. Máme mladé mužstvo, ktoré ešte nie je také skúsené a posledné udalosti s nami trošku zamávali. Po prvom polčase, keď bol stav 1:1, sme si povedali, že to už musíme zlomiť. Nakoniec sa nám to troma gólmi podarilo,“ uviedol na margo utorkového zápasu so Sereďou ofenzívny stredopoliar MFK Zemplín Dominik Kunca.

Aj keď Michalovčania o postupe do Fortuna ligy hovoria od začiatku jarnej časti, zdalo sa, že o tom, kto si zahrá medzi slovenskou elitou sa rozhodne až v poslednom kole, v priamom súboji v Skalici. Zdá sa však, že pred týmto duelom už môže byť o všetkom rozhodnuté. „Určite nás to teší, no naďalej nemáme postupovú definitívu. Aj preto chceme skončiť na prvom mieste a nepozerať sa na to, kto dostane ligovú miestenku od Košíc. Celú sezónu sme „makali“, aby sme skončili prví a určite to teraz nezabalíme,“ poznamenal Dominik Kunca, ktorí si pamätá aj na časy, keď sa MFK Zemplínu až tak nedarilo. „Na to si samozrejme dobre pamätám. Aj na časy, keď sme sa zachraňovali. O postup sme sa snažili dosť dlho. Ja hrám tuším šiesty alebo siedmy rok za prvé mužstvo a vždy sa o najvyššej súťaži iba hovorilo. Stále nám k tomu niečo chýbalo. Aj keď sme mali možno dobré mužstvo, vždy prišla nejaká kríza, ktorá nás obrala o lepšie umiestnenie. Nikdy sme to nedotiahli do konca a ja verím, že sa nám to konečne teraz môže podariť. A čo podľa mňa rozhodlo? Aj keď máme mladé mužstvo, utvorila sa výborná partia, ktorá ťahá za jeden koniec povrazu. Ako však hovorím, ešte nie je koniec a úspešní chceme byť aj vo zvyšných troch kolách,“ dodal na záver Dominik Kunca, ktorý má síce iba dvadsaťtri rokov, no v MFK Zemplín je služobne najstarším hráčom.

Radosť z postupu do najvyššej súťaže, ktorý však ešte musí potvrdiť Únia ligových klubov, neskrýval ani ďalší ofenzívny hráč MFK Zemplín Erik Streňo. Ten dostal od trénera Šturmu po dlhšom čase v utorok možnosť hrať v základnej zostave a tej sa chytil veľmi dobre. Urobil penaltu pred prvým gólom, na druhý prihrával a tretí dokonca pridal, keď do siete doklepol strelu Michala Hamuľaka. „Výsledok 4:1 síce hovorí, že to bol jednoduchý zápas, no to určite nebol. V prvom dejstve sme sa trochu trápili, pretože po prvom góle prišlo na naše kopačky uspokojenie. Síce sme hrali presilovku o jedného hráča, súperovi sa podarilo vyrovnať. Cez prestávku sme si však povedali, že to musíme zlomiť a to sa nakoniec aj podarilo. Síce sa dá povedať, že postup by nám už nemal ujsť, no pre nás liga ešte nekončí. Máme pred sebou tri kolá, po ktorých chceme skončiť na prvom mieste. To je naším cieľom od začiatku,“ podotkol rodák z Vranova nad Topľou, ktorý do Michaloviec prišiel pred začiatkom tejto sezóny.

 

Zemplínčania sa však na prvenstvo ešte budú musieť poriadne nadrieť. Pred sebou totiž majú veľmi ťažký žreb, keď sa v zostávajúcich troch kolách najskôr nastúpia v Nitre, následne doma privítajú rezervu MŠK Žilina a v poslednom kole sa predstavia na pôde priameho konkurenta o prvé miesto Skalici. Práve ich najbližší súper FC Nitra im v nadstavbovej časti doma ako jediný zobral body, keď tu remizoval v poriadne nervóznom zápase 1:1. Očakáva Streňo podobný duel aj v sobotu v Nitre? „Určite to bude niečo podobné. Musíme k tomu od začiatku pristúpiť aktívne a nenechať nič na náhodu. Ako hovorím, chceme vyhrať celú ligu a na to potrebujeme triumfovať v Nitre.“

Peter Brendza



Uverejnené: 29.05.2015 15:50:01 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.