files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

V domácej rozlúčke vysoké víťazstvo MFK Zemplín

Futbalisti MFK Zemplín zvíťazili v predposlednom kole nadstavbovej časti DOXXbet ligy o postup do Fortuna ligy na domácej pôde na rezervným tímom MŠK Žilina 5:2 (3:1) a naďalej tak vedú druholigový pelotón. Góly Michalovčanov postupne zaznamenali Dominik Kunca, Adrián Leško, Michal Hamuľak, Tomáš Chovanec a z pokutového kopu aj Samuel Garcia Bayón. Zverenci trénera Františka Šturmu sa tak rozlúčili so svojimi fanúšikmi vysokým víťazstvom. V poslednom kole absolvujú budúcu sobotu 13. júna priamy súboj o prvé miesto v tabuľke, keď nastúpia na pôde druhého MFK Skalica.

 

Keďže Žilinčania prišli do Michaloviec so žltými dresmi, ktoré majú v domácich dueloch aj hráči MFK Zemplín, tí im museli požičať svoju oranžovú sadu a obaja súperi tak nastúpili na duel predposledného nadstavbového kola v michalovských dresov. Po opatrnom úvode sa začal hrať obojstranne ofenzívny futbal, ktorý sa musel divákom páčiť. Tí sa dočkali prvého gólu po štvrťhodine hry, keď po krásnej akcii najskôr Leško vybojoval loptu pri autovej čiare, posunul ju Dankovi, ktorého center zrazil Bayón pred nabiehajúceho Dominika Kuncu a ten nemal problém otvoriť skóre 1:0. Ani po prvom góle sa tempo hry nespomalilo. Už o päť minút neskôr viedli domáci futbalisti dvojgólovým rozdielom, potom, čo Bayón vysunul Adriána Leška a ten prestrelil vybiehajúceho Bajzu - 2:0. Michalovčania boli naďalej pri chuti a ďalším dvom gólom v sieti zabránil brankár rezervy MŠK Bajza. Ten najskôr vyškriabal na rohový kop zrazenú strelu Stanislav Danko a potom na ďalší roh aj gólovú hlavičku Marcosa Pereza. V 33. minúte už však po prieniku Kuncu a presnom zakončený Michala Hamuľaka nemal nárok ani on 3:0. Hamuľak mohol pridať svoj druhý presný zásah o štyri minúty neskôr, jeho strela ale tesne minula žilinskú svätyňu. Ofenzívny futbal pokračoval aj naďalej a prispeli k nemu aj hostia. Tým sa podarilo skorigovať na konci prvého dejstva, keď sa presadil Michlík - 3:1.

Aj v druhom dejstve sa hral futbal, pri ktorom divák viackrát zatlieskal akciám oboch súperov. Hra mala spád a oba tímy si vytvárali jednu šancu za druhou. Ako prví mohli udrieť hostia, Klec však v 54. minúte v sľubnej šanci prestrelil. Na druhej strane nepresne mieril aj domáci kanonier Samuel Garcia Bayón. V 62. minúte sa čoraz viac osmeľujúci sa hostia dočkali kontaktného gólu, keď strela Holeca z 25 metrov skončila v sieti Matúša Kiru - 3:2. Domáci futbalisti ale nenechali nič na náhodu a už o tri minúty striedajúci Tomáš Chovanec strelil ich štvrtý gól - 4:2. O dve minúty neskôr fauloval v pokutovom území hosťujúci Klec prenikajúceho Stanislava Danka a hlavný arbiter neváhal ani sekundu, a nariadil pokutový kop. Hráč hostí navyše videl druhú žltú, teda červenú kartu. Z nariadeného pokutového kopu sa následne nemýlil Samuel Garcia Bayón 5:2. Oslabeným hosťom už neostali sily na zvrat v stretnutí, ktoré sa v posledných minútach zmenilo na domáci exhibíciu. Góly ešte mohli postupne pridať Danko, Kunca, Chovanec aj Grič, no tí svoje šance nevyužili. Aj napriek tomu sa zrejme v nateraz poslednom domácom druholigovom zápase zrodilo vysoké víťazstvo Michalovčanov. 

MFK Zemplín Michalovce - MŠK Žilina B 5:2 (3:1)

Góly: 15. D. Kunca, 20. A. Leško, 33. M. Hamuľak, 65. T. Chovanec, 67. Bayón (11 m) - 39. Michlík, 62. Klec

ŽK: 51. Klec, 53. Krčula (obaja Žilina B)

ČK: 67. Klec (Žilina B)

Rozhodoval: Straka - 1 058 divákov

MFK ZEMPLÍN: Kira - Perez, Michal Gallo, Podhorin, Streňo (46. M. Koscelník) - Grič - D. Kunca, Bayón (70. L. Tóth), S. Danko, A. Leško - M. Hamuľak (59. T. Chovanec)

MŠK B: F. Bajza - Šmehíl, Tlacháč, Kopičár, Ďuratný - Krčula, Klec, Michlík, Lupčo (88. R. Šesták), Jasenovský (68. Minárik) - R. Konečný (46. Vallo)


 



Uverejnené: 06.06.2015 20:23:37
files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.