files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

MFK Zemplín víťazom druhej ligy, Fortuna liga realitou

To, čo si viacerí nevedeli dosť dlho predstaviť, sa stalo realitou. Michalovčania sa môžu tešiť na najvyššiu futbalovú súťaž. Futbalisti MFK Zemplín totiž v 104 roku svojej existencie dosiahli historický úspech, prienik medzi slovenskú futbalovú smotánku. Ešte nikdy predtým Michalovčania najvyššiu súťaž nehrali, teraz sa stáva realitou.

O všetkom rozhodla výhra „šturmovcov“ v poslednom kole nadstavbovej časti DOXXbet ligy na pôde MFK Skalice 2:0 (0:0) po ktorej je zrejmé, že víťazom druholigového ročníka 2014/2015 sa stali hráči MFK Zemplín. V rozhodujúcom súboji na Záhorí stačila Michalovčanom na potvrdenie ligového víťazstva aj remíza a možno aj preto úvodná štyridsaťpäť minútovka patrila Skaličanom, hostí ale podržal brankár Matúš Kira. Po hodine hry prišiel dôležitý moment, keď sa po rohovom kope presadil Michal Hamuľak. Keď tri minúty pred koncom do otvorenej obrany skóroval Martin Regáli, bolo jasné, že cesta Zemplínčanov domov cez celé Slovensko bude veľmi radostná. „Na súpera sme sa veľmi dobre pripravili. Keďže išlo o veľa, hralo sa dôrazne, niekedy až za hranicou. Zápas sme vyhrali po mentálnej stránke. Je veľmi dobré, že sme neoplácali fauly a neprispôsobili sme sa ich tvrdej hre. Dobre sme bránili a som veľmi rád, že sme vonku opäť neinkasovali. Po našom góle zo štandardky musel súper otvoriť a to bola voda na náš mlyn,“ poznamenal na margo duelu, ktorý rozhodol o víťazovi druhej najvyššej futbalovej súťaže tréner MFK Zemplín František Šturma. Ten bol veľmi rád, že jeho zverenci zdolali Skalicu aj druhýkrát v sezóne. „Nad naším priamym konkurentom o postup sme vyhrali dvakrát, takže je naše prvenstvo asi zaslúžené.“

Návrat cez celé Slovensko stál za to

Po skončení duelu nastali michalovské oslavy najskôr na štadióne a potom aj cestou domov, cez celé Slovensko. Aj napriek dlhočiznej štreke však Michalovčania necestovali so zlou náladou. „Oslavy bolo veľké. Cesta zo Skalice bola síce dlhá, no na druhej strane príjemná a určite stála za to. Mali sme dosť zastávok a vrátili sme sa do Michaloviec asi o šiestej hodine ráno. Chlapci celý rok makali, tak ako sa má a teraz pre nich prišla zaslúžená odmena,“ uviedol michalovský lodivod, ktorý s mladým tímom dosiahol to, čo sa nepodarilo jeho skúsenejším predchodcom, s oveľa skúsenejšími kádrami. „Už od letnej prípravy som chlapcom zdôrazňoval, že keď budú tvrdo pracovať, zaslúžená odmena príde. Spolu s celým realizačným tímom, s ktorým sa mi pracuje veľmi dobre, sme ich nabádali, že na to majú a vyšlo to. Stačilo ich teda dobre motivovať a správne viesť, a úspech sa dostavil,“ dodal na záver František Šturma.

Peter Brendza

Foto: Barbora Dedičova



Uverejnené: 14.06.2015 19:00:41 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.