files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Iuventa má tretiu posilu, je ňou Julia Černovová

Funkcionári Iuventy Michalovce naďalej pokračujú v posilňovaní svojho kádra pre nastávajúcu sezónu, v ktorej budú opäť bojovať na domácej scéne na troch frontoch, nuž a čaká ich aj účinkovanie v Pohári EHF. Po ukrajinskej pivotke Oľge Perederyj a španielskej brankárke Raquel Alvarez Lafuente sa novým prírastkom v kádri trénera Františka Urbana stala dvadsaťdvaročná spojka Julia Černovová, ktorá do Michaloviec prichádza z tímu ruského vicemajstra Lada Togliatti.

Pre 180-centimetrov vysokú spojku bude angažmán v Iuvente druhým zahraničným v kariére, keďže v sezóne 2013/2014 pôsobila v tíme bieloruského majstra BNTU - BeLaZ Minsk. Iuventa s čerstvou posilou podpísala kontrakt krátko po zisku titulu majstra Slovenska, čiže takmer pred mesiacom. „Z našej strany ide o reakciu na odchod Viktorie Krasko, ktorá síce mala s klubom platnú zmluvu aj pre nadchádzajúcu sezónu, no oznámila nám, že sa chce venovať rodine a viesť iný, ako hádzanársky život. Aj preto sme boli nútení poobzerať sa po inej spojke a dostali sme sa tak k Julii Černovovej, ktorá minulú sezónu pôsobila v Lade Togliatti. Po rokovaniach s ňou sme sa dohodli na dvojročnej zmluve,“ informoval nás o treťom prírastku v kádri Iuventy športový riaditeľ aktuálneho držiteľa „česko-slovenského triple“ Jaroslav Čúrny.

Julia Černovová naposledy pôsobila v Lade Togliatti

Do útoku aj do obrany

Radosť z angažovania novej posily do spojkového radu neskrýval ani tréner Iuventy Michalovce František Urban. „Museli sme reagovať na náhly odchod „Viki“ Krasko a som rád, že sa nám podarilo takto rýchlo získať relatívne dobrú hráčku. Ide o urastenú spojku, ktorá môže zahrať na oboch krajoch spojkového radu a navyše je ideálnou náhradou do obrany za Lauru Geričovú a spomenutú Krasko,“ podotkol František Urban, ktorý novú posilu videl hneď v niekoľkých zápasoch, vrátane finále ruskej superligy proti Rostovu na Done. „Zapôsobila na mňa, preto som navrhol angažovať ju. Netajím, mali sme ponuky aj na iné hráčky, ale buď to stroskotalo na tom, že nechcú ísť hrať spoločnú česko-slovenskú súťaž, alebo im WHIL-ku neodporučili ich reprezentační tréneri...“

Príde aj k ďalším zmenám v kádri?

Čerstvá vicemajsterka Ruska je teda treťou tohtosezónnou posilou Iuventy spoza hraníc Slovenska. Očakáva športový riaditeľ Iuventy ešte ďalší pohyb v kádri? „Čo sa týka príchodov, tak to celkom nevylučujem, no je dosť možné, že už nepríde nikto,“ zdôraznil čelný predstaviteľ Iuventy a následne dodal. „My sme momentálne radi, že sme posilnili brankársky post, takisto nás teší, že po odchode Dominiky Horňákovej máme k dispozícii ukrajinskú reprezentačnú pivotku Oľgu Perederyj a že sme zacelili aj odchod Viktorie Krasko ďalšou kvalitnou spojkou," poznamenal športový riaditeľ najúspešnejšieho slovenského klubu. Keď si pozrieme káder zo začiatku minulej sezóny, s určitosťou v ňom už nebudú figurovať Anastasia Zyková, Dominika Horňáková, Terézia Szöllösiová, Lucia Hruščáková, Laura Geričová, Viktória Krasko, Martina Bačíková, Radoslava Vargová, Mária Olšovská či Michaela Geci. "Ide o pomerne veľkú obmenu, no na druhej strane chceme zapracovať do kádra niekoľko šikovných hráčok z vlastnej liahne. K ním máme tri zahraničné posily, ktoré verím, že prinesú do tímu kvalitu. Tú ukázali vo svojich predošlých pôsobiskách. Hrávali v špičkových ligách, v špičkových družstvách a veríme, že naše mladé dievčatá sa od nich budú učiť,“ dodal na záver debaty Jaroslav Čúrny.

Peter Brendza



Uverejnené: 23.06.2015 08:49:02 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.