files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Florbalová prípravka Eastern wings vicemajstrom Českej republiky!

Ďalší obrovský úspech pre mládežnícky florbal. Tentoraz sa činila staršia prípravka Eastern wings Michalovce, ktorá v závere minulého týždňa na najvýznamnejšom mládežníckom turnaji Hummel Open Game Kids v českom Brne obsadila krásne druhé miesto a môže sa tak pýšiť titulom vicemajstra Českej republiky, ktorá je v súčasnosti považovaná za baštu európskeho aj svetového florbalu.

Mladí Michalovčania, ktorí prednedávnom získali na majstrovstvách Slovenska druhé miesto, cestovali do Brna s malou dušičkou. „V minulosti sme sa na tomto turnaji zúčastnili takisto, no vždy sme vyhrali maximálne jeden zápas a ani raz sme nepostúpili zo skupiny. Aj preto som chlapcom zdôrazňoval, aby si konfrontáciu s českými tímami predovšetkým užili,“ rozhovoril sa jeden z trojice trénerov prípravky Gerhard Puchír, ktorý v klube Eastern wings Michalovce zastáva pozíciu prezidenta klubu. Na siedmom ročníku Hummel Open Games sa v siedmych brnianskych halách hralo v desiatich kategóriách. V kategórii Elevové, čiže žiaci do jedenásť rokov, štartovalo tridsať tímov, ktoré organizátori rozdelili do šiestich základných skupín. Takou perličkou je, že v tejto kategórii sa okrem mladých Michalovčanov zúčastnilo iba jedno slovenské družstvo a to Snipers Bratislava. Ostatné družstvá už boli prevažne spoza rieky Morava.

Michalovčania v skupine najskôr zdolali družstvo AC Sparta Praha Red 6:2, potom porazili FBŠ Hattrick Brno A 9:1, v treťom zápase si poradili s družstvo F. K. Troopers Moravany po výsledku 5:2 a prehrali iba raz, v poslednom zápase v základnej skupiny s 1. FC Vítkovice Oxdog (2:5). V základnej skupine tak obsadili druhé miesto a putovali do osemfinálovej skupiny. Dôležitá bola hlavne sobota, v ktorej odohrali až tri zápasy. Vo všetkých troch nakoniec vyhrali, keď porazili FBC Liberec Blue (14:0), po druhýkrát na turnaji aj Spartu Praha (11:2), no a napokon aj Žihadla SK JeMoBu (11:5), čo ich katapultovalo medzi štyroch najlepších. Nepoľavili ani v semifinále, v ktorom zdolali FBC ČPP Bystroň Group Ostrava 4:3 (viedli už 4:0) a postúpili tak do finále. V ňom narazili na svojho jediného turnajového premožiteľa 1. FC Vítkovice Oxdog, ktorému opäť podľahli, tentoraz 1:6, no aj napriek tomu na turnaji obsadili krásne druhé miesto. „Je to ďalší úspech družstva, ktorého prevažná časť pôsobí na ZŠ T. J. Moussona. Chlapci odohrali dobrý turnaj. Nad naše sily boli iba Vítkovce, ktoré boli tentoraz lepšie. Bolo to však spôsobené aj tým, že sme točili na turnaji najmenší počet hráčov a aj preto bolo naše umiestnenie pre viacerých prekvapenie. Vo finále nám už došli sily, čo súper využil. Aj napriek tomu si myslím, že sme dosiahli obrovský úspech,“ dodal na záver Gerhard Puchír.

Výsledky Eastern wings Michalovce
Základná skupina
Eastern wings Michalovce - AC Sparta Praha Red 6:2 (4:1)
Eastern wings Michalovce - FBŠ Hattrick Brno A 9:1 (4:0)
Eastern wings Michalovce - F. K. Troopers Moravany 5:2 (2:0)
Eastern wings Michalovce - 1. FC Vítkovice Oxdog 2:5 (1:2)

Osemfinálová skupina
Eastern wings Michalovce - FBC Liberec Blue 14:0 (8:0)
Eastern wings Michalovce - AC Sparta Praha Red 11:2 (2:1)
Eastern wings Michalovce - Žihadla SK JeMoBu 11:5 (6:1)

Semifinále
Eastern wings Michalovce - FBC ČPP Bystroň Group Ostrava 4:3 (4:0)

Finále
Eastern wings Michalovce - 1. FC Vítkovice Oxdog 1:6 (0:3)

Eastern wings Michalovce
Brankár
Peter Ciganoc
Obrancovia
Lukáš Kovka (6 gólov + 4 asistencie), Róbert Baláž (4+3), Samuel Drančák (4+1), Igor Svrček (1+0)
Útočníci
Maroš Sokirka (24 + 4), Martin Kočiš (15 + 13), Peter Moravec (7 + 2), Lukáš Mižák (1 + 2), Ján Uchaľ (1 + 1)

Peter Brendza



Uverejnené: 23.06.2015 15:20:20 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.