files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Pri Vyšnom Nemeckom zadržali utečencov

Tento týždeň bol z hľadiska kriminality veľmi pestrý. Od malých krádeží,  vlámaní a podvodu, až po falošné bankovky, nelegálnych migrantov a pašovanie cigariet. Týždeň sa nezaobišiel ani bez nehôd.

Krádeže vlámaním

V noci zo soboty na nedeľu neznámy páchateľ vypáčil ochrannú mrežu a vchodové dvere pohostinstva v obci Závadka (ork. Michalovce), následne v pohostinstve vypáčil dvierka dvoch hracích automatov, kde z pokladničiek odcudzil hotovosť 149,-€. Majiteľovi pohostinstva spôsobil na zariadení škodu 100,-€ a košickej firme prevádzkujúcej hracie automaty škodu 149,-€.

Poškodzovania cudzej veci 

V utorok medzi 21.00 a 21.25 hod. neznámy páchateľ  pred obytným blokom na Ulici  Fábryho vo Veľkých Kapušanoch (okr. Michalovce) poškodil osobné motorové vozidlo zn. BMW, na ktorom prerezal všetky štyri pneumatiky. Majiteľovi vznikla škoda 700,-€. 

Podvod

Michalovský policajný vyšetrovateľ zo zločinu podvodu (trestná sadzba 3 až 10 rokov) obvinil 30-ročného Romana J. z Michaloviec, ktorý s doposiaľ nestotožnenou osobou vyhotovil kúpnu zmluvu na predaj pozemkov vedených na Katastrálnom úrade v Košiciach v kúpnej cene 82.000,-€. Majiteľkou pozemkov je 52-ročná Viera z Michaloviec  a kupujúcimi dvaja muži – 32-ročný Tomasz z okr. Michalovce  a 31-ročný Adam z Poľska. Kupujúci vyplatili neznámej osobe sumu 110.194,-€, ale vlastníkmi pozemkov sa nestali, nakoľko návrh na vklad bol zamietnutý. Podpis predávajúcej, ako aj osvedčovacia doložka notára bola falošná. Obvinený je stíhaný na slobode.

Výskyt podozrivých bankoviek


Veľké prekvapenie čakalo v pondelok dopoludnia na 44-ročného Ladislava, ktorý si chcel v pobočke banky na Jaroslawskej ulici v Michalovciach  vložiť na účet finančnú hotovosť 15.000,-€. Košická krajská policajná hovorkyňa Jana Demjanovičová informovala, že pri rutinnej kontrole pravosti bankoviek bolo totiž zistené, že 36 ks 100,-eurových bankoviek nevykazuje znaky pravosti  a tieto následne banka zadržala. Bankovky budú zaslané do NBS v Bratislave k ďalšej expertíze. Predkladateľ 
uviedol, že bankovky získal pri predaji osobného motorového vozidla. 
Po tom, ako sa Slovensko stalo súčasťou eurozóny a zaviedlo sa aj u nás euro, tak počet zadržaných falošných eurobankoviek  stúpol asi osemnásobne, oproti roku 2008. Nie je to ale ojedinelý jav, nakoľko  s týmto problémom sa stretávajú všetky krajiny, ktoré prešli na euro. Za vedomé uvádzanie takýchto bankoviek do obehu hrozí dvojročné väzenie a za výrobu väzenie až do desiatich rokov

Nelegálni migranti

Dňa 20. apríla 2010 o 04.45 hod. v katastri obce Husák v služobnom obvode Oddelenia hraničnej kontroly Policajného zboru Vyšné Nemecké zadržali hliadky 11 migrantov z Afganistanu a 2 Ukrajincov, (pravdepodobne prevádzačov).
Zdravotný stav predvedených osôb bol dobrý. K trase postupu cudzinci uviedli, že z miesta trvalého bydliska v Afganistane vycestovali  začiatkom apríla tohto roku.
Za cestu do Európy zaplatil každý po  8.000,- USD.              

Dňa 20.4.2010 popoludní sa uskutočnilo stretnutie pomocníkov hraničných splnomocnencov SR a Ukrajiny,  na ktorom bolo potvrdené nedovolené prekročenie štátnej hranice z územia Ukrajiny do SR. Na základe readmisnej dohody boli dňa 21.4.2010 cudzinci vrátení na územie Ukrajiny. Štátni príslušníci Ukrajiny, podozriví zo spáchania zločinu prevádzačstva, boli umiestnení v cele policajného zaistenia Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Michalovciach krátko po tom, ako im vyšetrovateľ vzniesol obvinenie pre uvedený trestný čin.

                       
                            Veronika Kmecová

 



Uverejnené: 28.04.2010 08:06:22 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.