files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

MFK Zemplín vzdoroval majstrovi

Iba šesť minút plus nadstavený čas chýbalo k obrovskému prekvapeniu, ktoré sa mohlo zrodiť v sobotu večer v Michalovciach. Tunajší MFK Zemplín privítal v prvom kole Fortuna ligy aktuálneho majstra AS Trenčín a bol mu vyrovnaným partnerom. Nakoniec sa však kvalita ukázala a Trenčanov spasil šesť minút pred koncom gólom hlavou surinamský útočník Ryan Koolwijk.

Hlavne v prvom dejstve však Michalovčania ukázali, že do najvyššej súťaže nepostúpili náhodou a takisto aj to, že nebudú iba fackovacím panákom. Nováčik sa majstra vôbec nezľakol a prvé dejstvo bolo absolútne vyrovnané. Teda až na úvod, v ktorom hostia počas prvých dvoch minút zahrávali tri rohové kopy. „Určite sme si takto úvod zápasu nepredstavovali. Boli sme pod tlakom, no rýchlo sme sa z neho dostali,“ uviedol po stretnutí kormidelník MFK Zemplín František Šturma.

František Šturma bol spokojný s výkonom svojich zverencov...

Toho základná zostava aj napriek tomu, že mala vekový priemer iba 22,5 roka a objavilo sa v nej až sedem hráčov, ktorí v živote najvyššiu súťaž nehrali (ôsmy Dominik Kunca odohral v minulej sezóne iba dve stretnutia za Podbrezovú) hrala s majstrom vyrovnanú partiu a v prvom dejstve si dokonca vypracovala väčšie gólové šance, ako súper. Proti však boli žrde hosťujúcej brány. Prvýkrát pomohla pravá žrď brankárovi Igorovi Šemrincovi v 15. minúte, kedy vyrazil gólovú strelu Jozefa Šimona Turíka a druhýkrát, keď už bol prekonaný zastavilo v 44. minúte brvno hlavičku Jakuba Griča. „V týchto momentoch nám chýbal aj kúsok šťastia. Na Trenčín sme sa dobre pripravili. Takticky sme dobre pokrývali ich dôležitých hráčov. Aj preto musím chlapcov za predvedený výkon a za prístup pochváliť. Vedeli sme, že Trenčín je kvalitatívne niekde inde. My iba zbierame skúsenosti. Som aj preto rád, za tento zápas a za prístup hráčov k nemu. Veľa im vyčítať nemôžem. V prvom polčase sme dokonca mali viac gólových šancí ako súper, aj keď musím športovo priznať, že kvalita je na jeho strane. Nám chýbajú skúsenosti, no verím, že keď chlapci budú hrať v tomto štýle aj naďalej, herne budú rásť,“ podotkol ešte k zápasu tréner fortunaligového nováčika.

...lavička AS Trenčín zase viac s výsledkom

Spokojnosť iba s víťazstvom

Napodiv, oveľa nespokojnejší, ako domáci lodivod, bol na pozápasovej tlačovej konferencii jeho náprotivok Ivan Vrabec. „Dnes môžem byť spokojný akurát s víťazstvom a troma bodmi,“ poznamenal na úvod svojho hodnotenie trenčiansky tréner. „Zápas sme neodohrali v nejakej oslnivej forme. Nepristúpili sme k nemu tak, ako sme chceli. V našej hre chýbalo nasadenie, hrali sme príliš profesorsky. Niektorí hráči nieže nepodali priemerné výkony, ale boli podpriemerné. Určite sa takto so značkou AS Trenčín nehazarduje. Ešte raz, z našej strany to bol chladný, profesorský výkon,“  pokračoval Vrabec v kritickom tóne.

Prišiel, videl, rozhodol. Surinamský útočník Ryan Koolwijk prišiel na ihrisko na začiatku druhého polčasu a šesť minút pred koncom rozhodol o víťazstve svojho tímu

Mali hráči majstrovského celku v hlavách aj utorkovú prehru so Steauou Bukurešť (0:2), ktorá im pravdepodobne zmarila cestu do tretieho predkola Ligy majstrov? „Spolu s kolegom Ševelom sme urobili všetko preto, aby tento zápas z hláv pustili. Domáca liga je predsa niečo iné, ako Liga majstrov. O súperovi sme mali dosť poznatkov. Vedeli sme teda, čo nás čaká. To sa aj potvrdilo. Je to len v hlavách a tie sme dnes nemali úplne v poriadku,“ podotkol Ivan Vrabec. Ten spolu sa so svojím kolegom Martinom Ševelom v polčasovej prestávke odhodlal hneď k dvom zmenám, keď Rabia s Gubom nahradili Koolwijk s Moraesom a tí privodili zmenu. Ich príchodom totiž ofenzíva hostí ožila a tí boli v druhom polčase pri lopte viac a práve Ryan Kollwijk sa šesť minút pred koncom postaral o to, že tri body putujú pod hrad Matúša Čáka. „Výsledok aj naša hra nasvedčuje tomu, že priniesli očakávanú zmenu,“ dodal na záver tréner AS.    

Naša poznámka

Chýbal iba lepší výsledok

Michalovský nováčik má svoju premiéru za sebou. Pred takmer vypredaným hľadiskom podali jeho hráči dobrý výkon a hlavne v prvom polčase boli majstrovi z Trenčína viac ako vyrovnaným súperom. V druhom sa už ukázalo, prečo Trenčania v minulej sezóne získali majstrovský titul aj Slovenský pohár. Michalovčania ale zanechali výborný dojem, čoho dôsledkom bol aj potlesk tribún na záver. Čo sa týka výkonov, viacerí sa priblížili k maximu. Výborne sa uviedli dve nové posily. Tak Tomáš Sedlák, ako aj Peter Nworah ukázali, že môžu byť výborným oživením fortunaligového nováčika. Ten vôbec nesklamal a ukázal, že môže byť oživením najvyššej súťaže. V bráne si suverénne počínal Kira, na ľavej strane obrany prekvapil Šimčák a spoľahlivo zahrali aj strední záložníci Turík s Gričom. K úspešnej premiére chýbal iba lepší výsledok. Od toho neboli Michalovčania ďaleko a keď budú v takýchto výkonoch pokračovať, ich sebavedomie určite narastie a na historické body čakať dlho nebudú. V sobotu chýbalo málo, iba niečo vyše šiestich minút...

Peter Brendza



Uverejnené: 19.07.2015 15:12:40 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.