files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Zadržali pašerákov cigariet

Dňa 21. apríla 2010 o 23.00 hod. v katastri obce Koňuš, okres Sobrance, v služobnom obvode Oddelenia hraničnej kontroly Policajného zboru Podhoroď, kontrolovali policajné hliadky 6 osôb, 5 štátnych príslušníkov Ukrajiny a 1 občana Slovenska. Našli u nich zaujímavý náklad.


Policajtom na slovensko-ukrajinskej hranici sa podarilo zadržať tieto osoby pri pašovaní cigariet. Ide o to väčší úspech, že sa to podarilo v nedostupnom teréne, kam sa nedostane žiadne motorové vozidlo. Títo muži pašovali tieto cigarety v špeciálnych nepremokavých vakoch, ktoré niesli na chrbte. Každý muž niesol vyše 130 kartónov a pre zaujímavosť váha týchto kartónov je vyše 20 kg. Celkovo prešlo hranicou 24 pašerákov, ktorí mali za sebou kopcovitý terén v dĺžke 12 km. Potom ich odhalila hliadka a pašeráci sa rozutekali. Aj napriek tomu sa ale policajtom podarilo zadržať všetky cigarety, piatich Ukrajincov a jedného Slováka. Ostáva teraz už iba otázne, či sa im to oplatilo. Na prenos týchto cigariet si ich totižto najali pašeráci za pár eur ( 50 až 70 € ), pre ktoré sa teraz dostali do nemalých problémov. Cigarety zvyčajne prenášajú v sprievode jedného z pašerákov a po odovzdaní cigariet na Slovensku sa vracajú späť po tej iste trase. Často sú nevhodne oblečení na prechod takýmto terénom a nemajú pri sebe žiadne doklady, takže legálne by sa späť ani nedostali.

Hovorkyňa Riaditeľstva hraničnej polície v Sobranciach Agnesa Kopernická uviedla, že týchto mužov zadržala hliadka  v stredu o jedenástej hodine večer v katastri obce Koňuš, okres Sobrance. Na mieste kontroly sa nachádzalo 24 balíkov, ktoré obsahovali 3 128 kartónov cigariet zn. JIN LING opatrených ukrajinskými ochrannými známkami. Pracovníkmi colného úradu bola vyčíslená škoda vo výške 68.816,- €. Prípad prevzal vyšetrovateľ Colného kriminálneho úradu Bratislava, pracovisko Košice. V prípade dokázania viny im hrozí trest odňatia slobody na dobu 3-8 rokov.                (vk)



Uverejnené: 28.04.2010 08:12:07 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.