files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Zaujalo nás! Mužstvo nováčikov nedalo dýchať majstrovi

Michalovce majú za sebou jeden z najočakávanejších športových dní za posledné roky. Mesto, ktorému robí na Slovensku aj v Európe v ostatných rokoch najlepšiu reklamu ženský už osemnásobný hádzanársky majster Iuventa Michalovce, sa konečne dočkalo aj futbalovej najvyššej súťaže. Po viacerých útrapných sezónach plných sklamania sa totiž futbalistom MFK Zemplín Michalovce konečne podarilo dostať tam, kde sa chceli dostať už dlhšie. Medzi slovenskú futbalovú elitu.

V sobotu 18. júla už hodinu pred naplánovaným výkopom (19.00 hod.) chýbalo v hľadisku moderného štadióna vyplniť iba niekoľko stoviek voľných miest a bolo teda jasné, že bude plný dom. Tak sa aj stalo. Na historickú premiéru Michalovčanov v najvyššej súťaži bolo zvedavých 4408 divákov (mimochodom na prvoligových trávnikov v prvom kole najviac), ktorí už pred zápasom predviedli „michalovskú vlnu“ a výborne sa tak naladili na samotný duel s tímom AS Trenčín.

 

V michalovskej základnej zostave sa objavilo sedem hráčov, ktorí predtým najvyššiu súťaž ešte nehrali

Práve družstvo aktuálneho slovenského majstra bolo prvým súperom Michalovčanov v najvyššej súťaži. Domáci lodivod František Šturma zaradil do základnej zostavy až sedem hráčov, ktorí predtým prvú ligu ešte nehrali, ďalší traja nastúpili na ihrisko ako striedajúci hráči. Jasný signál, že v Michalovciach stavili na káder, ktorý si ligu vybojoval. Aký to paradox oproti druhému nováčikovi zo Skalice, ktorého tréner Aleš Křeček poslal v Ružomberku, kde jeho zverenci šokovali výhrou 3:1, až osem nových posíl, teda hráčov, ktorí neboli v kádri pri historickom postupe do najvyššej súťaži. Na Zemplíne to poňali inak a káder doplnili akurát dvoma (tretí je v štádiu vybavovania). Aj preto nastúpilo desať hráčov, ktorí najvyššiu súťaž ešte nekopali, tým jedenástym bol tréner František Šturma. Ten takisto družstvo v najvyššej súťaži ešte netrénoval a pre neho to bola takisto premiéra.

Návšteva 4408 divákov bola návštevou prvého fortunaligového kola

A výsledok? Michalovčania proti Trenčínu, ktorý sa pred niekoľkými mesiacmi radoval z cenného double, hrali úplne vyrovnanú partiu a dokonca v prvom polčase mali väčšie šance, ako hráči od hradu Matúša Čáka. Podotýkame, že tí nastúpili v základnej zostave až s desiatimi futbalistami, ktorí hrali v základnej jedenástke aj v utorok v prvom zápase druhého predkola Ligy majstrov proti rumunskej Steaui Bukurešť (0:2). Majster sa spamätal až v druhom polčase, kedy prebral iniciatívu a strelil jediný gól zápasu, v ktorom nebol lepším tímom. Ako zdôraznili jeho tréneri, tešiť ich môže iba víťazstvo a tri body. Nováčik totiž ukázal práve to, čo sa od neho očakávalo, teda elán, mladícku drzosť, no aj nedostatok skúseností, ktoré naďalej jeho hráči zbierajú a tie ho zrejme obrali o historický bodový zápis. Sme však presvedčení, že keď budú hrať „šturmovci“ tak, ako v sobotu, určite prídu aj body a lepšie výsledky, ako ten, čo dosiahli v sobotu pri prehre 0:1. Chce to len čas a trpezlivosť...

Peter Brendza



Uverejnené: 21.07.2015 21:46:08 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.