files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Po historické body na Záhorie, v súboji nováčikov sa nechcú vracať s prázdnymi rukami

Spokojnosť s atmosférou, výkonom, no nie s výsledkom. Takto vyznela premiéra futbalistov MFK Zemplín Michalovce v navyššej Fortuna lige, keď v prvom kole prehrali „šturmovci“ na domácom trávniku s aktuálnym majstrom AS Trenčín po góle z 84. minúty 0:1. Chýbali teda iba historické body, o ktoré sa pokúsia v druhom kole. Budú to však mať veľmi ťažké. Ich súperom bude ďalší nováčik zo Skalice, ktorý sa pred sezónou výrazne posilnil. Aj preto je pred súbojom hranom v sobotu od 19.00 hod. v Senici (ihrisko Skalice prechádza rekonštrukciou) miernym favoritom.

Zaplatili nováčikovskú daň

Vráťme sa však ešte k minulej sobote, kedy si na michalovský futbalový štadión našlo cestu až 4408 divákov, čo bola návšteva kola v najvyššej súťaži. Jasne sa teda ukázalo, že Michalovčania nemusia byť oživením prvej ligy iba na ihrisku, ale aj z hľadiska návštevnosti futbalových stánkov. „Všetci sme boli v napätí, či príde na našu premiéru plný štadión. Naše očakávania sa splnili, keďže prišlo dosť divákov. Očakávania sme však nenapĺnili výsledkom, keďže sme prehrali. Aj keď proti nám stál slovenský majster, do každého zápasu ideme s cieľom bodovať, a tak to bolo aj minulú sobotu. A k bodom nám nechýbalo veľa. Keby sme premenili gólové šance, mohli sme bodovať. Nastrelili sme tyčku a brvno, mohli sme teda viesť 2:0 a nikto by nemohol nič povedať...,“ rozhovoril sa stopér MFK Zemplín Michalovce Oliver Podhorin. Ten so svojimi spoluhráčmi dlho kládol majstrovi odpor, no nakoniec Michalovčania o cennú remízu prišli šesť minút pred koncom. Zaplatili teda povestnú nováčikovskú daň? „V najvyššej súťaži je to špecifické tým, že niektoré mužstvá potrestajú každú jednu chybu. Trenčínu sme umožnili našou chybou dostať sa do šance a potrestal nás. Zaplatili sme asi nováčikovskú daň, ktorú spomínate. Dúfam, že sme ju už splatili a v ďalších zápasoch nás už nebude prenasledovať,“ s úsmevom na perách podotkol Oliver Podhorin.  

V historické body verí proti „inej“ Skalici

Michlovčania tak síce vo svojej prvoligovej premiére oslnili výkonom, no body im to neprinieslo. O historický bodový zápis sa tak budú musieť pokúsiť v druhom kole, v ktorom ich čaká ďalší nováčik súťaže MFK Skalicu. Záhorákov síce zdolali v minulej druholigovej sezóne dvakrát rozdielom dvoch gólov (3:1, 2:0), no v sobotu ich čaká iný súper. Skaličania sa totiž po postupe výrazne posilnili (na Záhorie prišli okrem iných aj skusení Michal Gašparík, Ivan Lietava či Ľuboš Hajdúch...) a v prvom kole ukázali výhrou nad Ružomberkom 3:1 (hralo sa v Poprade, keďže Ružomberčania práve obnovujú svoj futbalový stánok), že s nimi bude treba počítať. „Bude to iná Skalica, akú sme videli v druhej lige,“ povedal na margo sobotňajšieho súpera Oliver Podhorin a dodal. „Počas prestávky sa posilnili skúsenosťou, takže nás tam nič ľahké nečaká. Trošku našou výhodou môže byť, že nebudú celkom doma, keďže hráme v Senici, pretože im sa renovuje štadión. Aj preto si myslím, že tam môžeme zabodovať a s cieľom získať historické body tam aj ideme.“

Peter Brendza



Uverejnené: 24.07.2015 15:03:20 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.