files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

V Michalovciach opäť polmaratón a In-Line maratón

Mesto Michalovce, Atletický klub Michalovce, Mestské kultúrne stredisko a Dom Matice slovenskej v Michalovciach sú dňa 1.mája 2010 (sobota), organizátormi XXVI.ročníka Podvihorlatského maratónu, X.ročníka Michalovského polmaratónu a V.ročníka In-Line maratónu. Spoluorganizátormi týchto pretekov sú Technické a záhradnícke služby mesta Michalovce, Gymnázium Pavla Horova a obecné úrady v Zalužiaciach, Lúčkach, Závadke, Hnojnom, Kusíne, Klokočove, Kaluži a vo Vinnom.


Štart In-Line maratónu je v uvedený deň o 13.45 hod. pred Mestským úradom  v Michalovciach, kde je zároveň i jeho cieľ. Štart Podvihorlatského maratónu a Michalovského polmaratónu sa uskutoční hneď po korčuliaroch o 14.00 hod. Trať maratónu pre korčuliarov a bežcov je tradičná, so štartom pred mestským úradom. Po odbehnutí dvoch okruhov na Námestí osloboditeľov sa beží jedno veľké kolo po Ulici J.Hollého, Okružnej, Štefánikovej a po ich absolvovaní sa pretekári vydajú na náročnú maratónsku trať okolo Zemplínskej šíravy a späť pred mestský úrad, kde organizátori prvých korčuliarov očakávajú o 15.15 hod. a prvých bežcov, maratóncov, o 16.30 hod.

Polmaratónci absolvujú uvedené okruhy spoločne s maratóncami a po absolvovaní veľkého kola odbočia na konci pešej zóny na most cez rieku Laborec, smerom na Zemplínsku šíravu do obce Vinné, kde je obrátka polmaratónu a vracajú sa po tej istej trase späť pred mestský úrad, kde prvých pretekárov očakávajú o 15.15 hod.

Organizátori očakávajú na uvedených pretekoch účasť okolo 200 pretekárov z celého Slovenska, ale i zo zahraničia. Predovšetkým zo strany in-line korčuliarov sa očakáva špička zo Slovenska, Česka, ale i Poľska. Meranie časov a samotné spracovanie výsledkov zabezpečuje firma Videocom Štancel Sport Timing, z toho dôvodu musia mať všetci pretekári na členku pripevnený elektronický číp, ktorý obdržia  pri prezentácii spoločne so štartovným číslom.

Právo štartu na uvedených pretekoch majú muži a ženy, starší ako 18 rokov, s platnou lekárskou prehliadkou, ale nie staršou, ako 1 rok. In-Line korčuliari musia byť vybavení prilbou, chráničmi kolien, lakťov a rukavičkami. Všetci účastníci štartujú na vlastnú zodpovednosť, sú povinní dodržiavať pravidlá cestnej premávky a zabezpečiť si individuálne zdravotné poistenie.

Na XXVI.ročníku Podvihorlatského maratónu a X.ročníku Michalovského polmaratónu sa preteká v štyroch mužských a v jednej ženskej kategórii, korčuliari pretekajú v dvoch kategóriách. Pre najlepších pretekárov sú pripravené finančné odmeny za prekonanie traťového rekordu v maratóne, ktorý drží Peter Polák z roku 1986, časom 2:21,26 hod.. Organizátori vypísali pre víťaza finančnú prémiu 165,-€.

Počas pretekov je pretekárom na trati na každom piatom kilometri k dispozícii osem občerstvovacích a osem osviežovacích staníc so širokým sortimentom občerstvenia a špeciálnymi iontovými nápojmi, ktoré zabezpečujú obecné úrady v Zalužiacoch, Lúčkach, Závadke, Hnojnom, Kusíne, Klokočove, Kaluži a vo Vinnom.

XXVI.ročník Podvihorlatského maratónu je  v tomto roku zaradený do Východoslovenskej Veľkej ceny vytrvalcov a Oblastnej bežeckej ligy okresov Michalovce a Sobrance, In-Line maratón je zaradený do Slovenského pohára In-Line korčuľovania pre rok 2010.   
                                    Ivan Pšenko

 



Uverejnené: 28.04.2010 08:17:17 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.