files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Michalovská Dukla ešte týždeň v Medzilaborciach

Hokejisti HK Dukla Michalovce majú za sebou prvý týždeň letnej prípravy na novú sezónu. Ten strávili podobne, ako trikrát predtým v Medzilaborciach, kde absolvovali kondičné sústredenie.

Po jeho skočnení sme oslovili trénera HK Dukla Petra Tirpáka a ten nás oboznámil so zaujímavou novinkou. „So sústredením v Medzilaborciach sme veľmi spokojní. Nič nám tu nechýbalo a sú tu ideálne podmienky na prípravu. Aj preto sme sa rozhodli, že tu zostávame ešte jeden týždeň a v Michalovciach sa začneme pripravovať až na ľade, teda od pondelka 3. augusta,“ informoval nás Peter Tirpák, ktorý mal na sústredení k dispozícii osemnásť hráčov. „Prostredie v Medzilaborciach nám vyhovovalo. Ide aj o budovanie kolektívu a môžem povedať, že sa tu tvorí výborná partia. Trénovali sme nikým nerušení trojfázovo a túto zaberačku si zopakujeme aj budúci týždeň, keď v Medzilaborciach ostaneme od utorka do piatka,“ uviedol ešte tréner HK Dukla.

Peter Tirpák je zatiaľ s prípravou spokojný

Od pondelka aj s Jurajom Faithom, Drotár až na ľad

„Vojaci“ teda aj ďalší týždeň strávia na kondičnom sústredení v Medzilaborciach. Na čo sa tréner zameral tento týždeň a na čo by sa mali hráči tešiť ten budúci? „V pondelok ešte ostaneme v Michalovciach, keďže hráči budú preberať výstroj. Po večernom tréningu naberieme smer Medzilaborce, kde pobudneme až do piatka. Tento týždeň sme trénovali na tri fázy. Ráno hráči absolvovali výbeh, druhý tréning bol v posilňovni a ten tretí vonku,“ podotkol Peter Tirpák, ktorému v tréningoch pomáha kondičný tréner Marcel Makovič. Čo sa týka kádra, počas týždňa doň pribudol Martin Schnelly, ktorému ustúpili zdravotné problémy a v najbližších dňoch sa k Dukle pripojí aj Juraj Faith. „Mal by k nám prísť od pondelka. Čo sa týka ďalšieho skúseného hokejistu Martina Drotára, ten by sa do prípravy mal zapojiť až na ľade, čiže od augusta.“

"Vojaci" v Medzilaborciach

Spokojnosť s legionármi

Tréner michalovskej Dukly mal od začiatku prípravy k dispozícii aj štyroch ruských legionárov, ktorých si klub zaviazal pred nastávajúcou sezónou. Ide o obrancov Georgija Šangina s Alexejom Voronovom a útočníkov Gleba Lušnikova s Andrejom Salnikovom. Piaty do partie Arťom Sursov by sa do prípravy mal zapojiť v nasledujúcich dňoch. Aká bola spokojnosť s ruskou úderkou? „Makali veľmi dobre. Môžem povedať, že keď budú takto pôsobiť aj na ľade, ako pôsobia dosiaľ v príprave, určite budú posilami. Z ich prvými dňami u nás teda vládne spokojnosť,“ poznamenal Peter Tirpák.

Začali prípravu:

Brankári: Tomáš Petro (naposledy pôsobil v Humennom), Dávid Okoličány

Obrancovia: Vladimír Urban, Zoltán Kubát, Ľubomír Buraľ, Martin Dolgoš (naposledy pôsobil v juniorke HC Košice), Georgij Šangin (naposledy pôsobil v Zauralie Kurgan - VHL), Alexej Voronov (naposledy pôsobil v Debreceni HK - MOL)

Útočníci: Matej Hinďoš (naposledy pôsobil v HC Košice), Peter Čížek, Tomáš Banovský, Gleb Lušnikov (naposledy pôsobil v Bardejove), Andrej Salnikov (naposledy pôsobil v Zauralie Kurgan - VHL), Ivan Fedorko, Róbert Jenčo (naposledy pôsobil v Poprade), Ján Oros, Mikuláš Gavura, Dominik Harasthy (všetci traja z juniorky), Martin Schnelly.

Peter Brendza 



Uverejnené: 25.07.2015 15:33:38 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.