files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Zaujalo nás - august na šport bohatý mesiac

Počas nasledujúceho víkendu vstúpia letné prázdniny pre školákov už do svojej druhej polovicie. Áno, ani sme sa nenazdali a august je už tu. Práve tento letný mesiac je v Michalovciach povestný tým, že si športový fanúšik príde na svoje.

Bohatý bude aj teraz, hoci ochudobnený o dorastenecký futbalový turnaj Michalovce Cup. Ten tohto roku svoju šiestu kapitolu z dôvodu nedostatku času na prípravu nenapíše a na ďalšie El Clásico si tak budeme musieť počkať minimálne do ďalšieho roka. Aj mimo toho sa však športový fanúšik počas nasledujúcich dní nudiť nebude. Veď má prvoligový futbal a už 8. augusta hráči MFK Zemplín Michalovce privítajú Vion Zlaté Moravce. V auguste ich doma môžete vidieť ešte raz, presne v sobotu 22., kedy nastúpia proti Dunajskej Strede. Okrem futbalu najvyššej úrovne sa môžeme tešiť aj na nižšie súťaže. V ôsmom kalendárnom mesiaci sú totiž naplánované aj štarty oblastných a krajských súťaží.  

Na ďalší ročník Michalovce Cup a teda aj prípadné ďalšie El Clásico si budeme musieť minimálne rok počkať

Tak, ako po minulé roky, aj teraz sa môže fanúšik hádzanej tešiť na európsku špičku. Funkcionári Iuventy Michalovce sa totiž „pochlapili“ a na tradičný už 22. ročník Memoriálu Tomáša Jakubča pritiahli opäť kvalitu. Najväčším ťahákom turnaja, ktorý sa uskutoční od piatka 7. do nedele 9. augusta, zrejme bude rumunský vicemajster HCM Baia Mare. Obhajca minuloročného prvenstva by mal do Michaloviec prísť aj s dvoma najlepšími hráčkami sveta Francúzkou Allison Pineau (rok 2009) a Brazílčankou Alessandrou Nascimento (2012). Okrem Baia Mare sa môžeme tešiť aj na účastníka skupinovej fázy Ligy majstrov chorvátskeho šampióna RK Podravka Koprivnica a takisto aj popredný maďarský klub DVSC Debrecen, ktorý je čo sa týka memoriálu historicky druhým najúspešnejším tímom.

Jednou z hviezd augustového Memoriálu Tomáša Jakubču by mala byť aj Francúzka Allison Pineau (foto: internet, iuventa.sk)

Okrem dvoch športov, kde majú Michalovce zastúpenie v najvyššej súťaži, sa môžeme tešiť aj na najpopulárnejší šport - hokej. Od začiatku augusta sa totiž na zimnom štadióne začína chladenie a v prvý augustový týždeň by už mali nielen hokejisti HK Dukla Michalovce, ale aj mládežnícke tímy HK Mládež Michalovce zarezávať na ľade. Zákonite tak odohrajú aj prípravné duely. Dukla ich má v tomto mesiaci na domácom ľade naplánované tri - vo štvrtok 20. augusta jej hráči privítajú prvoligového nováčika z Humenného, v piatok 21. augusta takisto o 17.00 Spišskú Novú Ves, no a v utorok 25. augusta poľský Sanok.

Tešiť sa môžeme aj na hokej

Zo spomenutých riadkov teda vidíte, že aj napriek tomu, že tentoraz bude chýbať futbalový medzinárodný dorastenecký turnaj, ôsmy kalendárny mesiac bude bohatý na šport. Divák sa teda má na čo tešiť.

Peter Brendza



Uverejnené: 30.07.2015 21:31:49 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.