files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Brankári HK Mládež sa pripravovali v bratislavskom Slovane

Už druhý rok za sebou absolvovali vybraní brankári HK Mládež Michalovce brankársky kemp u účastníka Kontinentálnej hokejovej ligy HC Slovan Bratislava. Štyria golmani Tomáš Tkáčik, Dominik Kubek, Patrik Kaťuch a Filip Madaras spolu s trénerom Jozefom Kužmom získali nové poznatky aj z fínskej brankárskej školy, keďže v kempe boli aj dvaja tréneri fínskeho účastníka najvyššej súťaže JYP Jyväskylä - Otto Myllinen a Mika Lievonen.

Brankári HK Mládež Michalovce na kempe v HC Slovan Bratislava spolu s fínskymi brankármi a trénermi z klubu JYP Jyväskylä.  Zľava Otto Myllinen - JYP, Tomáš Tkáčik - HK Mládež, Jozef Kužma - HK Mládež, Michal Zemančík - HC Slovan Bratislava, Mika Lievonen - JYP. Dole zľava: Niko Lappi, Veeti Kohvakka - obaja JYP, Dominik Kubek, Filip Madaras a Patrik Kaťuch

Úplne iná brankárska škola

Pre zástupcov HK Mládež Michalovce sa od pondelka 27. júla do soboty 1. augusta stal prechodným domovom hokejový stránok Slovana Bratislava, štadión Ondreja Nepelu. „Bol to hráčsky a brankársky kemp. Zúčastnilo sa ho šestnásť brankárov. Okrem štvorice brankárov HK Mládež Tomáš Tkáčik, ktorý sa podieľal aj na tréningovom procese, Dominik Kubek, Patrik Kaťuch a Filip Madaras, sa z našich radov hráčskeho kempu zúčastnila aj Janka Kočišková. Hráči a brankári trénovali v rovnaký čas, hráči na jednej polovici ľadu a brankári na druhej,“ rozhovoril sa predstaviteľ HK Mládež Michalovce Jozef Kužma.

 

Kemp navštívili aj brankári Slovana Bratislava Barry Brust a Michael Garnett...


... a medzi aktérov kempu zavítali aj hráči Slovan Bratislava (Na snímke Ladislav Nagy)

Ten sa na kempe trénersky podieľal spoločne s trénerom brankárov v Slovane Bratislava Michalom Zemančíkom. „Brankárom sme sa venovali my dvaja spoločne s dvoma trénermi fínskeho JYP Jyväskylä Ottom Myllinenom a Mika Lievonenom. Spomenutá dvojica priniesla do kempu úplne iné poznatky chytania, aké sme videli doteraz. Fínska brankárska škola je trochu iná a počas tých šiestich dní som aj ja osobne zachytil dosť nových informácii, ktoré ma posunú ďalej. Určite to pomohlo aj samotným brankárom,“ uviedol Jozef Kužma. Okrem nových skúseností z kvalitnej európskej brankárskej školy získal Kužma aj nové kontakty. „S fínskymi trénermi sa mi spolupracovalo veľmi dobre. Pôsobili veľmi priateľsky, vysvetlili nám viaceré veci, ktoré sa týkajú ich štýlu chytania. To je odlišné od nášho. Z ich strany dokonca prišlo aj pozvanie do Jyväskyly,“ uzavrel debatu tréner brankárov a zároveň aj manažér HK Mládež Michalovce.

Peter Brendza




Uverejnené: 05.08.2015 12:01:04 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.