files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Tesná prehra MFK Zemplín v Myjave

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce prehrali v piatom kole Fortuna ligy na pôde Spartaka Myjava 1:2 (0:1) a stále tak čakajú na prvé body z ihriska súperov. Ich jediný presný zásah v zápase zaznamenal v 83. minúte Milan Šimčák, ktorý však už iba korigoval nepriaznivý stav. Zverenci trénera Františka Šturmu sa najbližšie predstavia na domácej pôde, keď v rámci šiesteho kola privítajú v sobotu 22. augusta o 19.00 celok DAC Dunajská Streda.

Zápas mal slávnostnú predohru, keďže predstavitelia Spartaka Myjava si pripomenuli 95. výročie vzniku klubu. Pre fanúšikov pripravili fotovýstavu o histórii myjavského futbalu, výstavu veteránov, detský sektor a hudobnú produkciu. To ešte nebolo všetko, keďže sa zápasu zúčastnila aj trojica slovenských hokejistov pôsobiacich v kanadsko-americkej NHL Marián Gáborík, Tomáš Kopecký a Tomáš Tatar, ktorí mali pred úvodným výkopom autogramiádu.

Jediný presný zásah Michalovčanov zaznamenal Milan Šimčák

Po slávnostnom programe už prišiel na rad samotný zápas. Michalovce doň vstúpili nebojácne a mohli otvoriť skóre, strele Regáliho ale chýbali centimetre. Vzruch v oboch šestnástkach nastal aj krátko po uplynutí štvrťhodiny. Najskôr po rohu domácich pálil nepresne z voleja Juraj Piroška, na druhej strane hlavička Michala Hamuľaka našla iba ruky pripraveného gólmana Solničku. V 24. minúte mohli opäť skórovať hostia. Tí podnikli po pravej strane rýchly protiútok, Regáli centrom našiel Kuncu, jeho strela však nemala potrebnú razanciu, na to aby prešla za pozorného Solničku. Aj v ďalších minútach hry hrali Michalovčania sympaticky ofenzívne. V 36. minúte podnikli opäť rýchly protiútok, Danko naservíroval loptu Hamuľakovi, no ten z otočky pálil iba do súperovho obrancu. Záver prvého dejstva už patril domácim. Tí najskôr pohrozili Piroškovým strieľaným centrom a potom udreli. V 45. minúte Kira neudržal loptu, ktorá sa dostala pred úplne voľného Juraja Pirošku a ten nemohol nedať - 1:0.

Michalovčania sa aj v druhom polčase snažili hrať ofenzívne, čo im už po troch minútach mohlo priniesť vyrovnávajúci gól, Hamuľak hlavou mieril iba do dobre postaveného Solničku. V 55. minúte sa zase Michalovčania rútili traja na dvoch, no Regáliho strela nemala potrebnú razanciu a Solnička si s ňou bezpečne poradil. Hostia pohrozili aj dvadsať minút pred koncom, strele Hamuľaka ale opäť chýbala razancia. Michalovčania boli aktívnejší, no v 72. minúte dostali ďalšiu obrovskú ranu, keď po druhej žltej karte putoval predčasne pod sprchy Michal Hamuľak. To dodalo domácim ešte väčšiu odvahu. Najskôr síce ešte Koscelník odvrátil loptu spred prázdnej brány, v 78. minúte už ale obrana Zemplínčanov kapitulovala. Center Chovanca neodvrátil Šimčák, lopta sa dostala až k úplne voľnému Danielovi, ktorý strelou do protipohybu Kiru dával na 2:0. Michalovčania však aj napriek dvojgólovému manku a tomu, že hrali o jedného menej, zdvihli hlavy. Odmenou im bol kontaktný gól, keď sa v 83. minúte k lopte po rohovom kope dostal Milan Šimčák, ktorý krásnou strelou upravil na 2:1. Hosťom už ale na vyrovnanie sily neostali, a tak aj napriek sympatickému výkonu prehrali po tretíkrát v sezóne o jeden gól...

Spartak Myjava - MFK Zemplín Michalovce 2:1 (1:0)
Góly: 45. Piroška, 78. Daniel - 83. Šimčák
Žlté karty: 35. P. Jánošík, 64. Beňo - 21. Hamuľak
Červená karta: 72. M. Hamuľak (po druhej žltej karte)
Rozhodovali: Očenáš - Slyško, Súkenniková - 1560 divákov
SPARTAK: Solnička - Jánošík, Kóňa, Chovanec, Beňo - Pekár, Bílovský, Marček, Daniel (81. Karlík) – Sládek (78. Slančík), Piroska (63. Kolár).
MFK ZEMPLÍN: Kira - Koscelník, Gallo, Podhorín, Šimčák - Grič - Kunca, Turík (63. Nworah), Danko, Regáli (78. Mensah) - Hamuľak.

(pb)



Uverejnené: 15.08.2015 21:13:48 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.