files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

V Zemplínskom múzeu vystavuje Pavol Olšavský

Pavol Olšavský, rodák zo Zemplína, žijúci v Amerike vystavuje svoje výtvarné diela do 20. mája vo výstavných priestoroch západného krídla hlavného kaštieľa Zemplínskeho múzea v Michalovciach.

Organizátorom a správcom autorových výtvarných diel je jeho brat, Jozef Olšavský. Výstava nesie názov „Slovensko – Môj domov – USA“. Hoci autor výstavy žije v Spojených štátoch amerických, srdcom je stále Slovák, ktorý myslí a  nezabúda na rodný domov. Vernisáže sa zúčastnila poslankyňa NRSR – p. Rošková, primátor mesta Vranov nad Topľou p. Lešo, viceprimátor mesta Michalovce p. Bančej, zástupkyňa riaditeľa členského ústredia Matice slovenskej pre Východné Slovensko p. Zolovčíková a riaditeľka Domu Matice slovenskej v Michalovciach p. Lukáčová. Celú vernisáž doprevádzala ľudovou hudbou skupina „Lučane“.

Pavol Olšavský je cieľavedomý umelec, ktorý sa výtvarnej tvorbe začal venovať vo veku 27. rokov. Vo svojich dielach zhodnocuje svoje pocity, ktoré súvisia s rodnou krajinou, rodinou, krajinou, v ktorej súčasne žije, ale hlavne s nostalgiou za rodným Zemplínom. Okrem monochrónnej kresby, sa venuje aj maľbe. V priebehu krátkeho času vidieť v jeho prácach stály kvalitatívny posun. Jeho kresba je uvoľnená. Charakterizuje ju akcia a znak. Využíva techniku japonského tušu. Z tvorby Olšavského  vidieť radosť z tvorby, schopnosť  citlivo vnímať realitu, ktorá v jeho interpretácii nadobúda viacrozmerné umelecké posolstvo.                              
             Martina Králiková




Uverejnené: 29.04.2010 10:08:09 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.