files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

MFK Zemplín v sobotu doma privíta Dunajskú Stredu

Päť odohratých kôl a tri body na ich konte. Takáto je bilancia nováčika Fortuna ligy MFK Zemplín Michalovce, ktorého hráči doteraz zvíťazili raz, keď vo štvrtom kole na domácom trávniku zdolali ViOn Zlaté Moravce 2:1. V zostávajúcich štyroch zápasoch ťahali za kratší koniec, v troch im však neprialo šťastie, keď prehrali iba rozdielom jedného gólu.

Tak to bolo aj minulý víkend na pôde Spartaka Myjava, kde Michalovčania vonkoncom neboli slabším tímom, no doplatili na koncovku. V nej bol skúsenejší súper úspešnejší a zvíťazil 2:1. „Na začiatku sme mali dosť ťažké vyžrebovanie. Najskôr sme doma tesne prehrali s majstrom, potom sme mali dva zápasy vonku, v ktorých sa nám nepodarilo bodovať,“ uviedol na úvod hodnotenia prvých piatich kôl tréner MFK Zemplín Michalovce František Šturma, ktorý ďalej pokračoval. „Po tých troch prehrách už prišla trošku nervozita. Tú sme trochu utlmili víťazstvom nad Zlatými Moravcami. S hrou som až na jeden polčas v Skalici spokojný, robíme však chyby, ktoré súvisia s neskúsenosťou tímu. Tieto individuálne chyby nás stoja ďalšie body. Súvisí to však s tým, že máme mladé družstvo, ktoré si na najvyššiu súťaž musí zvyknúť. Ja si myslím, že ideme správnou cestou a naše bodové konto sa bude časom rozširovať.“ So slovami trénera sa dá iba súhlasiť. Jeho zverenci totiž herným prejavom nezaostávajú za svojimi súpermi, problémom však je koncovka a individuálne chyby, ktoré sa opakujú v každých zápasoch. „Doplácame na tie dve veci, ktoré spomínate. Na ich odstránení však „pilne“ pracujeme. Keď sa chlapci postupne z chýb poučia a zlepšíme našu produktivitu v koncovke, tak si myslím, že to bude dobré,“ poznamenal ešte k aktuálnym problémom svojho družstva František Šturma.

Verí v podporu dvanásteho hráča  

Michalovčania budú môcť svoje bodové konto rozšíriť už túto sobotu, keď na vlastnom trávniku od 19.00 hod. privítajú nebezpečný FK DAC 1904 Dunajská Streda. Ten je momentálne so ziskom ôsmych bodov na peknom piatom mieste, no treba dodať, že až štyrikrát z piatich kôl hral na domácom ihrisku a v kolonke plus/mínus má mínus štyri, zatiaľ, čo Michalovčania, ktorí po stredajšej dohrávke MFK Ružomberok - Spartak Trnava (0:0) klesli na jedenástu priečku, majú zatiaľ iba mínus tri. „Čaká nás veľmi ťažký súper. Videli sme ho na videu, ako aj naživo, keďže sme si boli pozrieť ich stredajšiu dohrávku druhého kola Slovnaft Cupu, v ktorej zvíťazili jeho hráči v Stropkove hladko 3:0. Ide o celok, ktorý sa snaží hrať kombinačný futbal, čo nám môže vyhovovať. Musím povedať, že majú skúsenejších hráčov, ako my. V prvej polovici tabuľky sú podľa mňa právom,“ zdôraznil František Šturma, ktorý však následne dodal. „Verím v podporu dvanásteho hráča, diváka. Ten nás podporoval v prvých dvoch domácich stretnutiach a verím, že to takto bude aj v sobotu proti Dunajskej Strede. Aj touto cestou by som sa chcel divákom veľmi pekne poďakovať a pozvať ich aj na sobotňajší zápas.“

Peter Brendza



Uverejnené: 21.08.2015 13:27:34 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.