files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Návrat do ligovej brány si predstavoval inak

Tréner MFK Zemplín František Šturma sa pred zápasom šiesteho kola Fortuna ligy, v ktorom jeho zverenci privítali ambiciózny FK DAC 1904 Dunajská Streda, rozhodol urobiť oproti minulému kolu dve zmeny v základnej zostave. Jedna bola vynútená, keď dištancovaného Michala Hamuľaka nahradil Peter Nworah. Tá druhá vynútená nebola, no Šturma sa rozhodol reagovať na jedenásť inkasovaných gólov v piatich zápasoch a po prvýkrát v sezóne nepostavil do brány Matúša Kiru, ale skúseného 38-ročného Martina Rašku.

Rodák z Ostravy si na nedostatok roboty sťažovať naozaj nemohol. Inkasoval síce tri góly (dvakrát z odrazenej lopty), no v závere zápasu, keď bol v michalovskej obrane doslova deň otvorených dverí, ďalším minimálne trom zabránil. „Na nedostatok roboty sa sťažovať nemôžem, skôr na ten výsledok,“ položartom poznamenal na úvod michalovský gólman. Ten následne k samotnému zápasu dodal. „Bol to pre mňa návrat do ligovej brány. S trénerom sme to zvolili takto. Naším zámerom bolo družstvo ešte viac vyburcovať a dať mu nejaký nový impulz. Samozrejme, chcel som, aby ten zápas skončil inak. Bohužiaľ, súper nás predčil takmer vo všetkom a zvíťazil zaslúžene. Boli sme málo dôrazní v šestnástke a súperovi sme sami ponúkli veľmi jednoduché góly.“

Michalovská defenzíva v sobotu pri prehre rozdielom triedy (0:3) opäť nestála na pevných nohách a na jej vrub idú všetky inkasované góly. Opäť sa vyskytli chyby u tých istých hráčov a s týmto sa realizačný tím, ktorého je aj Raška súčasťou, borí prakticky od začiatku sezóny. „To je samozrejme, že keď hrajú v obrane tí istí chlapci, chyby idú vždy na ich vrub. Všetko to však nie je iba o nich. Keď sa vyhráva, tak vyhrávame všetci, keď sa prehráva, tak musíme všetci prehrávať. Zodpovední za prehry sme teda všetci. Tých chýb je však viac a ako hovoríte, pravidelne sa opakujú, čo naši súperi využívajú a trestajú nás. Futbal sa rozhoduje tridsať metrov od brány a v tejto ploche sme v sobotu boli veľmi zlí. Na druhej strane sme boli slabí aj v koncovke, keďže sme na súperovú bránu vyslali iba jednu polostrelu, čo je veľmi málo...,“ kriticky poznamenal Martin Raška, nebyť ktorého mohli Dunajskostredčania skórovať ešte viackrát. „To ma veľmi mrzí, keďže od stavu 0:2 sme rezignovali. Chlapci si nezobrali to, že môžu nejakým náhodným gólom zápas zdramatizovať. Vždy je o niečo bojovať a práve bojovnosť som u nás nevidel. Neviem, či si to hráči uvedomujú, alebo či tam bola nejaká „psychická deka“, ale my sme mohli ešte trikrát – štyrikrát inkasovať. Toto sa nám stávať nemôže. Musíme bojovať za každého stavu a nie, aby tu mal súper exhibíciu a skúšal si na mňa nájazdy jeden na jedného,“ uviedol ešte k zápasu značne rozladený Martin Raška.

V prvoligovej bráne skoro po troch rokoch

Martin Raška stál v bráne v ostrom fortunaligovom zápase bez desiatich dní po troch rokoch. Naposledy chytal ešte za trnavský Spartak majstrovský zápas 2. septembra 2012, v ktorom „Bíli andeli“ prehrali s ViOnom Zlaté Moravce na domácej pôde hladko 0:5. Po tomto zápase už trnavskí tréneri až do konca sezóny Martina Rašku do brány nepostavili a ten následne pred začiatkom sezóny 2013/2014 odišiel do vtedy ešte druholigových Michaloviec. Jednou zo zaujímavostí tohto duelu je aj to, že na lavičke Zlatých Moraviec vtedy sedel súčasný lodivod trnavského Spartaka Juraj Jarábek.

2. september 2012

FC Spartak Trnava - FC ViOn Zlaté Moravce 0:5 (0:3)

Góly: 4., 33., 61. Hodek, 36. Škvarka, 89. Mihalík

FC SPARTAK: Raška - Janečka (77. Ciprys), Koubský, Gorss, Ľ. Hanzel - Sabo, Karhan, Kaščák (39. P. Čarnota), Bicák - Mikovič (46. Vyskočil), Nikolič.

PETER BRENDZA



Uverejnené: 24.08.2015 12:41:18 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.