files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Prvú ligu chcel hrať doma, cieľom baráž a možno aj Extraliga

Michalovská Dukla má novú posilu do zadných radov. Vlastne staronovú, keďže jej dres v nasledujúcej sezóne bude obliekať aj Martin Boboš. Bez jedného centimetra dvojmetrový obranca bol síce počas leta na skúške v extraligovom Trenčíne, no napokon sa rozhodol pre návrat a hájiť teda nebude farby trenčianskej Dukly, ale tej michalovskej.  

Boboš pôsobil v Michalovciach aj v závere minulej sezóny, keď sa na prelome rokov rozhodol vymeniť užšie zámorské klziská za tie európske. Neoľutoval svoj návrat na starý kontinent? „Rozhodne nie. Zobral som to športovo. Nepovedal by som, že to tam celkom nevyšlo. Prvý rok bolo super. Dosť som hrával, všetko sa však pokazilo v druhom roku, kedy sa vymenil tréner. Rozhodol som sa preto pre návrat domov a určite to neľutujem,“ zdôraznil odchovanec michalovského hokeja, ktorý za rok a pol odohral v tíme Prince George Cougars dokopy 83 zápasov a v nich zaznamenal osem asistencií. Po návrate do Európy najskôr hrával práve za Michalovce, sezónu po vypadnutí Dukly vo štvrťfinále s Liptovským Mikulášom dohral v košickej juniorke. Zahral si teda v dvoch play-off. „Určite zápasy play-off potešia, no v oboch prípadoch sme vypadli v prvom kole, čo veľmi mrzí. Teraz by som to chcel zmeniť a vo vyraďovacej časti chcem hrať dlhšie,“ presvedčivo podotkol bývalý slovenský mládežnícky reprezentant.  

Kremenitý obranca sa nechcel pred nastávajúcou sezónou zmieriť s účinkovaním v prvej lige a skúšal šťastie v Extralige. Na skusy sa pobral do Trenčína, kde napokon nepochodil. „Keď som do Trenčína prichádzal, mali takmer plný káder. Účinkovanie tam tak pre mňa nemalo zmysel, keďže by som pravdepodobne nehrával. Oni to chceli riešiť tým, že ma pošlú do prvej ligy, no tú môžem hrávať aj v Michalovciach, tak som sa rozhodol pre návrat tu. Keď mám hrať v prvej lige, tak radšej v Michalovciach,“ uviedol Martin Boboš, ktorý pri svojom návrate do rodného mesta našiel poriadne zmenený káder oproti minulej sezóne. „Káder sa síce zmenil, ale je tu aj dosť „pozostatkov“ z minulej sezóny. Partia sme ostali dobrá, takže verím, že to bude dobré,“ pokračoval Boboš a na otázku s akými cieľmi sem prichádza rýchlo reagoval. „Ciele sú tie najvyššie. Chceme hrať o špicu. Radi by sme sa dostali do finále a teda aj do baráže o Extraligu. Aj keď sa nám momentálne v príprave nedarí, som presvedčený, že sa rýchlo nakopneme, pretože „mančaft“ tu vôbec nie je zlý a jej len otázka času, kedy začneme hrať to, čo sa od nás očakáva.“

Peter Brendza




Uverejnené: 24.08.2015 21:14:55 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.