files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Vo Varíne hladký triumf MFK Zemplín Michalovce

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce zvíťazili v zápase tretieho kola Slovnaft Cupu vo Varíne nad nováčikom DOXXbet ligy skupina Východ OFK Teplička nad Váhom 2:0, keď o ich postupe do ďalšieho kola rozhodli gólmi v priebehu piatich minút ešte v prvom polčase Stanislav Danko a Michal Hamuľak. Zverenci trénera Františka Šturmu teraz budú mať krátke voľno "zapríčinené" reprezentačnou pauzou, v hre budú až v sobotu 12. septembra, kedy o 19.00 hod. v rámci ôsmeho kola Fortuna ligy privítajú celok FK Senica.  

Hoci tréner František Šturma urobil oproti sobotňajšiemu zápasu v Ružomberku (2:2) niekoľko zmien v základnej zostave, Michalovčania nastúpili vo Varíne, kde sa tento súboj tretieho kola Slovnaft Cupu hral, aj tak s cieľom postupu. Za jeho splnením kráčali pevným krokom už od začiatku. Skóre mohli otvoriť už krátko po štvrťhodine hry, keď z pravej strany odcentroval Martin Koscelník, ktorý našiel na zadnej žrdi Stanislava Danka. Ten najskôr hlavou nechal vyniknúť brankára Kosu a jeho následná dorážka skončila nad bránou nováčika druholigovej východnej skupiny. Hostia aj naďalej diktovali tempo hry. Skóre sa im podarilo otvoriť v 32. minúte, kedy Stanislav Danko bombou z priameho kopu z tridsiatich metrov nedal brankárovi Petrovi Kosovi najmenšiu šancu - 0:1. O päť minút neskôr viedli „šturmovci“ dvojgólovým rozdielom. Na center z ľavej strany od Vernona si nabehol Michal Hamuľak, ktorý osvedčil svoj šestnástkový zabijácky inštinkt a hlavou poslal loptu do siete - 0:2. Domáci sa síce do konca polčasu snažili niečo urobiť s výsledkom, do gólovej šance sa ale nedostali.

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce postúpili do štvrtého kola Slovnaft Cupu

Tréner František Šturma urobil do druhého dejstva dve zmeny, keď Hamuľaka s Mensahom nahradili rekonvalescenti po zranení Antonio Garcia Montero a Samuel Garcia Bayón. Pre oboch išlo o prvé minúty v tejto sezóne. Ani po ich príchode na ihrisko sa obraz hry nezmenil. Jej tempo naďalej diktovali hráči nováčika Fortuna ligy, ktorí kontrolovali priebeh zápasu. Krátko po hodine hry mohol zvýšiť ich vedenie Stanislav Danko, jeho strela ale išla tesne nad pravú domácu žrď. Znížiť však mohla aj Teplička. V 67. minúte sa k centru dostal Lukáš Mravec, ktorý hlavičkoval tesne nad brvno Patrika Maceja. Aj v ďalších minútach sa domáci snažili streliť kontaktný gól, cez pevnú obranu MFK Zemplín sa ale nevedeli presadiť. Najskôr si Patrik Macej poradil s centrom Petruša, potom jeho bránu minula strela Fila. Na druhej strane zase obrana domácich odpratala na rohový kop tvrdú strelu striedajúceho Martina Regáliho. Z neho sa vyznamenal brankár Kosa pri hlavičke Stanislava Danka. A keď sa tri minúty pred koncom riadneho hracieho času neujal ani pokus Martina Regáliho, zápas sa skončil víťazstvom Michalovčanov, ktorí tak zopakovali svoj postup do štvrtého kola Slovnaft Cupu z jeho minulého ročníka.

3. kolo Slovnaft Cup

OFK Teplička nad Váhom - MFK Zemplín Michalovce 0:2 (0:2)

Góly: 32. Danko, 37. Hamuľak

Žlté karty: 31. Ozimý, 54. Lojdl, 70. Tomanica (TPL) - 41. Hamuľak, 54. Bayon, 59. Montero

Rozhodovali: K. Horváth - Balko, Tomčík.

OFK: Kosa - Ozimý (63. Martinka), Mravec, Digras, Petruš, Hruboš, Tabak (55. Miko), Lojdl (58. Kabašta), Tomanica, Štalmach, Filo.

MFK ZEMPLÍN: Macej - Peréz, Gallo, Vernon, Šimčák - Koscelník (68. Regáli), T. Sedlák, Danko, Kunca - Mensah (Bayón), Hamuľak (46. Montero).



Uverejnené: 01.09.2015 18:26:00 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.