files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Iuventa zdolala Slaviu Praha a je naďalej stopercentná

Hádzanárky Iuventy Michalovce vyhrali v jednom z dvoch šlágrov tretieho kola česko-slovenskej súťaže WHIL na domácej pôde nad tímom DHC Slavia Praha o sedem gólov 31:24 (16:14) a naďalej si tak držia stopercentnú bilanciu. Zverenky trénera Františka Urbana teraz čakajú tri vystúpenia na ihriskách súperov, najprv sa v sobotu 26.septembra 2015 o 18.00 hod. predstavia v Šali, o deň neskôr ich čaká duel predohrávaného 8. kola WHIL v Písku, nuž a na ďalší deň v pondelok 28.9.2015 ich čaká znovu predohrávka, tentoraz šiesteho kola WHIL na pôde nováčika v Plzni. Až potom sa predstavia doma, najprv to bude domáci dvojzápas druhého kola Pohára EHF proti luxemburskému HC Standard a následne to bude šláger siedmeho kola WHIL proti českému vicemajstrovi DHC Sokol Poruba, ktorý sa uskutoční v sobotu 24. októbra 2015 o 17.30 hod.

V jednom z dvoch šlágrov tretieho kola česko-slovenskej WHIL sa hralo podľa nôt michalovskej Iuventy. Lepší úvod ale mali Slavistky, ktoré viackrát viedli jednogolovým rozdielom. Michalovčanky, ktoré nastúpili aj s novou posilou Ruskou Annou Golubevou, ktorá prišla na hosťovanie z Lady Togliatti, sa prvýkrát ujali vedenia až v siedmej minúte, kedy Holešová dávala na 6:5. Keď sa následne gólovo presadila Julia Kucher a hneď na to po úspešnom zákroku brankárky Medveďovej z brejku opäť Holešová, za stavu 8:5 si v deviatej minúte zobrala trénerka Slavie Praha Petra Vítková oddychový čas. Domáce hráčky však aj naďalej držali zápas pevne vo svojich rukách. Rýchlou prvou vlnou trestali chyby „zošívaných“ a po jednom z rýchlych protiútokov upravila v 15. minúte Trehubová na 10:7. Hostkám sa síce následne podarilo znížiť na 10:9, no strelecky aktívna Holešová dvoma gólmi v rade znovu poslala Iuventu do trojgólového vedenia (12:9). Tá istá hráčka bola v 25. minúte na konci krásnej akcie, keď ju pred bránkoviskom súpera našla lopta od brankárky Medveďovej a pre Holešovú nebolo problémom upraviť na 14:10 v prospech domáceho tímu. Záverečná päťminútovka ale patrila hostkám, ktoré ju vyhrali 4:2 a upravili tak polčasové skóre na 16:14.

Ani v druhom polčase sa obraz hry nezmenil a Michalovčanky naďalej diktovali jej tempo. Dominovali hlavne v prvej vlne, ktorá je ich silnou zbraňou. V úvode síce Keclíková z pokutového hodu dávala na 16:15, no to bolo poslednýkrát, čo bol rozdiel v skóre jednogólový. Michalovčanky totiž začali naťahovať svoje vedenie. Levčenko v 33. minúte dávala na 18:15, Holešová v 36. minúte na 20:16, no a keď Perederyj upravila o minútu neskôr na 21:17, trénerka Vítková reagovala druhým oddychovým časom. Ten nepomohol, keďže domácim sa naďalej darilo v prechodovej fáze do útoku a po ďalšom brejku a úspešnom zakončení Márie Holešovej viedli v 45. minúte 24:19. Keď desať minút pred koncom Júlia Kucher dávala na 26:20, každému bolo jasné, že Iuventa si v tejto sezóne pripíše tretie víťazstvo. Vedenie ešte jej hráčky do konca duelu natiahli a po konečnom výsledku 31:24 sa posúvajú v tabuľke na priebežné prvé miesto.  

Štatistika

Iuventa Michalovce - DHC Slavia Praha 31:24 (16:14)

Pok. hody: 4/2 - 3/3, vylúčené: 4 - 6, navyše ČK: 39. Malá (Slavia, za úder do krku súperku). Rozhodovali: Mandák a Rudinský - 1000 divákov.

IUVENTA: Lafuente, Medveďová - Kučer 3, Černovová 3, M. Holešová 8, Kišíková, S. Nagyová, Habánková, Levčenko 3/1, Wollingerová 2, Dziurová, Golubevová, Fiľková-Trehubova 6/1, Perederyj 6.

SLAVIA: Kudláčková, Hillebrandová - Rezlerová, Součková, Pešková 2, Kordovská 5, Novotná, Pokorná 5, Jedličková, V. Galušková 3/1, Malá, Keclíková 4/2, Stellnerová 2, Palasová, Chlupová 3.



Uverejnené: 19.09.2015 19:59:14
files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.