files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Fantázia! MFK Zemplín dobyl trnavské hradby a vezie si tri body

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce zvíťazili v deviatom kole Fortuna ligy na pôde Spartaka Trnava 1:0 a na svoje konto si pripísali prvé tohtosezónne víťazstvo na súperovom ihrisku. O jediný presný zásah sa v 24. minúte postaral Stanislav Danko. Zverenci trénera Františka Šturmu sa v najbližšom kole predstavia doma, keď v stredu 23. septembra o 20.00 hod. privítajú Slovan Bratislava.

Tréner František Šturma mohol v zápase hranom v novučičkej City Aréne, využiť už aj služby uzdraveného gruzínskeho reprezentačného stopéra Akaki Chubutiu, ktorý dodal do michalovských zadných radov skúsenosť a istotu. Tie totiž až na pár výnimok v druhom dejstve držali ako nikdy predtým v tejto sezóne a po zaslúženom góle Stanislava Danka z 24. minúty a prvýkrát ubránenej nule, tak Michalovčania získali jedno z najcennejších víťazstiev v histórii klubu. Poďme ale pekne po poriadku...

Územnú prevahu si od začiatku duelu udržiavali domáci futbalisti, no defenzívne rady Zemplínčanov ostávali pokojné. V 5. minúte odcentroval z ľavej strany Mikovič, loptu však odvrátil novic v drese MFK Gruzínec Chubutia na rohový kop. Trnavský úvodný nápor silnel a krátko pred uplynutím desiatej minúty tvrdo, no nepresne vystrelil Aldo Baéz. Hneď na to mohli udrieť aj Michalovčania, Nworah ale nepotrestal chybu trnavského brankára Kamenára. Najväčšiu šancu mali domáci futbalisti krátko po uplynutí štvrťhodiny hry, zaskvel sa však golman Marián Kelemen, ktorý končekmi prstov vyškriabal jedovku bosnianského útočníka Harbu. Potom už prišli chvíle, čoraz viac osmeľujúcich sa Zemplínčanov. Tí v 25. minúte podnikli rýchly protiútok, keď Stanislava Danka vysunul Dominik Kunca a potom, čo strela michalovského stredopoliara skončila v sieti bezmocného Kamenára, začalo sa rodiť prekvapenie. Po inkasovanom góle Spartak zvýšil aktivitu, avšak skvelá obranná hra Zemplínčanov im nedovolila vypracovať si žiadnu gólovú šancu. Paradoxne mohli v závere polčasu skórovať hostia, keď si na priamy kop nabiehal Vernon, ale v tutovke na loptu nedosiahol.

Do druhého polčasu vstúpili aktívnejšie domáci, ktorí sa rýchlo snažili vyrovnať. Proti však bola dobre organizovaná michalovská obrana. Najskôr v stopercentnej šanci prestrelil Harba, potom hlavičkoval nad aj Majtán, no a gól sa nepodarilo treliť ani naturalizovanému Slovákovi Davidovi Depetrisovi, ktorého strelu michalovská obrana zblokovala na rohový kop. Tri minúty pred uplynutím hodiny hry mohli udrieť opäť Michalovčania, Kamenár ale Koscelníkovu tvrdú strelu vyrazil. Tlak domáceho Spartaka sa zvyšoval a Marián Kelemen v michalovskej bráne bol čoraz viac v pohotovsti. Vyrovnať mohol opäť Bosniak Harba, ktorý sa predral až pred neho, Kelemen ale výborným zákrokom zmaril aj túto gólovú šancu. V michalovskej obrane to s pribúdajúcimi minútami horelo čoraz viac, no hostia sa aj vďaka šťastiu viackrát ubránili. O vyrovnávajúci gól sa pokúšal krátko pred koncom aj Halilovič a keďže sa neujala ani jeho strela, Michalovčania ubránili cenný výsledok a po prvýkrát v histórii sa tešia z prvoligovej výhry na súperovej pôde.

FC Spartak Trnava - MFK Zemplín Michalovce 0:1 (0:1)

Gól: 24. S. Danko

Žlté karty: 34. Godál, 75. Čonka - 50. S. Danko.

Divákov: 7050.

Rozhodovali: Pavlík - Mikulaj, Hrmo.

FC SPARTAK: Kamenár - Janečka, Miloš Nikolič, Godál, Ľ. Hanzel (38. Depetris, 56. Schranz) - Baéz (73. Casado) - Majtán, Halilovič, Čonka - Harba, Mikovič

MFK ZEMPLÍN: Kelemen - Marcos Pérez, Chubutia, Vernon, Šimčák - T. Sedlák - M. Koscelník (81. Kerič), Turík, S. Danko (70. Grič) - Kunca, P. Nworah (61. Hamuľak)



Uverejnené: 19.09.2015 20:20:49 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.