files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Iuventa vyhrala v Šali o deväť gólov

Hádzanárky michalovskej Iuventy suverénnym spôsobom ovládli šláger štvrtého kola spoločnej česko-slovenskej súťaže hádzanárok, keď v Šali vyhrali rozdielom deviatich gólov 31:22 (15:11). Zverenky trénera Františka Urbana budú v akcii už zajtra v nedeľu 27.9.2015, keď sa v predohrávke 8. kola WHIL predstavia na palubovke Sokola Písek. Hrať budú aj v pondelok, keď ich v predohrávke 6. kola WHIL bude čakať duel na palubovke nováčika súťaže HC Plzeň. Doma ich následne uvidíme v domácom dvojzápase druhého kola Pohára EHF proti luxemburskému vicemajstrovi HC Standard Luxemburg, ktoré sú na programe počas víkendu 17.18.októbra 2015 so zhodným začiatkom o 17.00 hod.

Hádzanárky michalovskej Iuventy zvíťazili v šlágri štvrtého kola aktuálneho ročníka WHIL na palubovke Šale 31:22, čím pretrhli vyše tri a polročnú kliatbu na miestnej palubovke v rámci základnej časti WHIL. Naposledy sa im v Šali v základnej časti podarilo vyhrať 25.februára 2012, keď tam zabodovali po tesnom výsledku 25:26 (14:13). Odvtedy dvakrát remizovali a raz prehrali o gól, nuž aj preto má dnešné víťazstvo zvláštnu príchuť.

Skóre duelu medzi historicky dvoma najúspešnejšími slovenskými tímami otvorila michalovská pivotka Perederijová, na ktorej presný zásah odpovedala reprezentačná spojka „chemičiek“ Andrea Kertészová. Tá sa presadila aj v ôsmej minúte, kedy vyrovnávala na 2:2. Následne ale prišla trojgólová šnúra Michalovčaniek, ktoré v jedenástej minúte po góle Holešovej vyhrávali 5:2. Šaľa síce kontrovala gólmi Kodajovej s Demajovou, no na druhej strane odpovedali Fiľková – Trehubová s Wollingerovou a keď sa v 16. minúte strelecky presadila aj Mária Holešová, Iuventa vyhrávala rozdielom štyroch gólov - 4:8. Takým istým rozdielom viedla aj po presnej strele Wollingerovej v 18. minúte (5:9), hneď na to sa ale Šaľa vrátila gólmi Kertészovej a Veselkovej do hry - 7:9. Iuventa si však stále udržiavala mierny náskok a keď Sofia Nagyová v 22. minúte dávala na 11:8 v jej prospech, zobral si domáci tréner Michal Lukačin oddychový čas. Ten jeho zverenky príliš nenabudil, pretože už o minútu prehrávali po góle Fiľkovej - Trehubovej opäť rozdielom štyroch gólov (9:13). Následne ale prišlo vylúčenie tejto naturalizovanej Slovenky a domáce hráčky presilovku po góloch Veselkovej a Kodajovej aj využili (11:13). Záverečné minúty prvého dejstva však vyšli lepšie Michalovčankám, ktoré gólmi Černovej a Perederyj znova získali štvorgólový náskok a výsledkom 11:15 sa skončil aj prvý polčas.

Lepší úvod druhého dejstva mali hostky. Tie v 35. minúte po rýchlom brejku a presnom zakončení Jevgenije Levčenko viedli o päť gólov 18:13. Domáce hráčky ale odpovedali trojgólovou šnúrou a po dobre mierenej strele Kertészovej bolo v 38. minúte Duslo opäť v hre (16:18). Fiľková – Trehubová síce upravila hneď na to na 16:19, no najskôr Trochtová a potom počas presilovky Veselková znížili iba na rozdiel jedného gólu - 18:19. Iuventa síce po Černovej góle odskočila v 43. minúte na dvojgólový rozdiel, no vzápätí presne mierila aj Trochtová a tréner František Urban siahol za stavu 20:19 pre jeho tím po oddychovom čase. Po góle Pócsikovej v 46. minúte bolo stále iba o jeden gól (20:21) a črtal sa teda zaujímavý záver zápasu. Iuventa však mala následne pevnejšie nervy. Odpovedala šiestimi gólmi v rade a keď Levčenko upravila v 55. minúte na 20:27, bolo jasné, že Michalovčanky si pripíšu štvrté tohtosezónne víťazstvo. Až potom prerušila Veselková desaťminútové gólové mlčanie Dusla, no bolo už neskoro. Michalovčanky už totiž pevne držali zápas vo svojich rukách a bezpečne ho po výsledku 22:31 doviedli do víťazného konca.

HK Slovan Duslo Šaľa - Iuventa Michalovce 22:31 (11:15)

Pok. hody: 3/3 - 6/5, vylúčené: 3 - 5. Rozhodovali: Budzák a Záhradník - 800 divákov. 

DUSLO: Haládiková, Kvasnicová, M. Ladicsová - Trochtová 2, Rácková 1, Klučková, Špendlová, Kertészová 5, Konigová, Pócsiková 3, Tulipánová, Kodajová 2, Tisajová, Veselková 7/3, Bujnochová 1, Demajová 1.

IUVENTA: Lafuente, Medveďová - Kučer 3, Černovová 5, M. Holešová 2, Kišíková, S. Nagyová 2, Habánková 1, Levčenko 4/1, Wollingerová 4, Dziurová, Golubevová, Fiľková-Trehubova 6/4, Perederyj 4.



Uverejnené: 26.09.2015 20:37:22 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.