files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Dvojgólová prehra MFK Zemplín v Žiline

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce prehrali v stretnutí 11. kola Fortuna ligy na pôde MŠK Žilina 0:2 (0:1), keď o troch bodoch pre MŠK rozhodli v prvom polčase Jaroslav Mihalík a Lászlo Bénes. Zverenci trénera Františka Šturmu tak ukončili prvú tretinu ligovej sezóny. Tú druhú začnú u súpera, keď sa v sobotu 3. októbra o 18.20 aj v televíznom prenose stanice Dajto predstavia v rámci 12. kola na ihrisku aktuálneho majstra AS Trenčín.

Tréner MFK Zemplín Michalovce František Šturma, ktorý nesmel na lavičku, sa rozhodol oproti neúspešnému zápasu so Slovanom pre dve zmeny v základnej zostave, keď Jozef Šimon Turík nahradil v strede poľa Jakuba Griča a namiesto Dominika Kuncu na ľavú stranu zálohy zaradil po prvýkrát Ghančana Emmanuela Mensaha.

V michalovskej základnej zostave sa objavilo päť cudzincov, po prvýkrát v nej dostal priestor aj Emmanuel Mensah

Ako prví v televíznom priamom prenose pohrozili domáci „Šošoni“ pokropení stredajším víťazstvom v Trenčíne, Marián Kelemen si ale so strelou Jaroslava Mihálika spoza šestnástky poradil. Michalovčania, ktorí nastúpili s piatimi cudzincami, sa v prvom dejstve zamerali na pevnú defenzívu, z ktorej sa snažili vyrážať do rýchlych protiútokov. Do nej sa rozhodol v pätnástej minúte preniknúť Káčer, jeho strela išla tesne nad, na druhej strane ho napodobnil Emmanuel Mensah, ktorý taktiež nemieril medzi tri žrde Volešákovej brány. V 21. minúte Šimčák pred pokutovým územím fauloval Čmelíka, Paurova strela z priameho kopu išla vedľa. O štyri minúty neskôr nemusel zasahovať pri priamom kope Stanislava Danka ani domáci Volešák. Aj v druhej polovici prvého polčasu mali viac z hry domáci futbalisti. Tí sa však veľmi ťažko presadzovali cez pevnú michalovskú defenzívu, takže ich aktivita zväčša končila pred pokutovým územím. To sa zmenilo po polhodine hry, keď z ľavej strany parádne odcentroval Lukáš Čmelík a Jaroslav Mihalík svojím piatym tohtosezónnym presným zásahom otvoril skóre zápasu - 1:0. Po otváracom góle sa futbal naplno rozbehol. Pričinili sa o to aj Michalovčania, ktorí vyšli z obrannej ulity a snažili sa niečo s výsledkom urobiť. Hneď po inkasovanom góle chýbali centimetre Nworahovi, aby sa dostal k centrovanej lopte a potom pred týmto nigérijským útočníkom zasahoval vybehnutím brankár Miloš Volešák, ktorý tak zabránil tomu, aby sa Nworah dostal k výbornej lopte od Turíka. Na druhej strane mohol skórovať domáci Škriniar, jeho strela z hranice šestnástky však išla tesne nad Kelemenovu bránu, a tak sa prvý polčas skončil tesným, no zaslúženým vedením Žilinčanov.

Samuel Garcia Bayón na začiatku druhého polčasu vymenil Jozefa Šimona Turíka

Michalovský realizačný tím urobil do druhého polčasu jednu zmenu, keď namiesto Turíka nastúpil Samuel Garcia Bayón. Tempo hry v druhom polčase upadlo a v prvej štvrťhodine sa hral medzišestnástkový futbal, nielen bez čistých gólových šancí, ale aj striel na bránu. V 70. minúte sa skóre menilo opäť. Žilinčania podnikli rýchly protiútok a z osemnástich metrov trafil krásne ľavačkou Lászlo Bénes - 2:0. Michalovčania sa po druhom inkasovanom góle snažili o ofenzívnu hru, ich prihrávky ale nemali presnosť a ani razanciu na to, aby sa dostávali cez pevnú žilinskú obranu. Päť minút po strelenom góle hrozili domáci opäť. Po centri z ľavej strany vystrelil z voleja Čmelík, Šimčák jeho strelu zblokoval. Hneď na to na druhej strane mohli streliť Michalovčania kontaktný gól, strela Dominika Kuncu z dvanástich metrov ale išla nad. V 81. minúte už mohli Žilinčania viesť rozdielom triedy, Kelemen však gólovú strelu striedajúceho Škvarku vyrazil, na druhej strane sa po rýchlej akcii a obídení Volešáka nepresadil Mensah. Skóre zápasu sa tak už nemenilo a Michalovčania odchádzajú zo Žiliny so zaslúženou dvojgólovou prehrou.  

MŠK Žilina - MFK Zemplín Michalovce 2:0 (1:0)
Góly: 30. Mihalík, 70. Béneš
Žlté karty: 15. Mazáň, 25. Vavro - 45+. Mensah, 55. Bayón, 66. Peréz
Rozhodovali: Mastiš - Somoláni, Hrmo.
Divákov: 1259.
MŠK: Volešák - Mazáň, Škriniar, Vavro, Paur (71. Špalek) -  Pečovský - Čmelík (78. Hlohovský), Káčer (61. Škvarka), Bénes, Mihálik - William.
MFK: Kelemen - Perez, Khubutia, Vernon, Šimčák - Sedlák, Turík (46. Bayón) - Koscelník (71. Kunca), Danko, Mensah - Nworah (46. Kerič).



Uverejnené: 27.09.2015 15:57:11 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.