files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Dukla sa viditeľne trápi, mladíci jej krízu ešte prehĺbili

Kto čakal, že v nedeľňajšom vloženom zápase prvej hokejovej ligy proti slovenskej dvadsiatke odčinia hráči michalovskej Dukly hanebnú prehru 0:6 z piatkového zápasu v Prešove, musel si poriadne pretierať oči. Mladíci totiž vyzliekli Michalovčanov úplne donaha a na Zemplíne triumfovali úplne zaslúžene po výsledku 5:1. „Vojaci“ tak počas víkendu zaznamenali dve prehry s hrozivým skóre 1:11 a v tabuľke zostávajú po siedmych odohraných zápasoch na šiestom mieste.

Michalovčanom proti dvadsiatke nie a nie padnúť puk do siete

Michalovčanov neprebral ani súboj so slovenskými mladíkmi, ktorí boli lepší prakticky vo všetkom. „Pokračovali sme v našom výkone z tretej tretiny v Prešove,“ stroho poznamenal tréner a manažér HK Dukla v jednej osobe Peter Tirpák. Jeho zverenci v prvej tretine ešte udržali nerozhodný stav, no od druhej časti boli pánmi na ľade mladíci z dvadsiatky. Tým veľmi pomohli dva úvodné góly.

Michalovčania síce odpovedali tlakom, znížili z presilovky piatich proti trom, následne tlačili aj v presilovke piatich proti štyrom, no prišli obrovské chyby a ďalšie dva góly do ich siete, čo rozhodlo o výhre mladíkov, ktorí napokon triumfovali po výsledku 5:1. „Máme problémy, ktoré musíme riešiť. Momentálne nám citeľné chýbajú obrancovia Kubát so Šanginom, bez ktorých obrana prakticky nie je. Mohli ste to vidieť aj sami. Aj keď máme v útoku príležitosť, hráči sa sami núkajú, niečo vymýšľajú a z ich hokejok neprichádza zakončenie. O chybách v defenzíve ani nehovorím. Je to však aj o našej obrane, ktorá momentálne nefunguje,“ zdôraznil Tirpák, ktorý nevedel odpovedať na otázku, ako z toho von pred dôležitým stredajším domácim zápasom so Spišskou Novou Vsou. „Všetko je to v nás. Musíme sa pozbierať a začať opäť pracovať. V momentálnej situácii sa ukazuje, že musíme urobiť zmeny. Potrebujeme posilniť a to v obrane, ako aj v útoku,“ dodal sklamaný Tirpák.

S trénerovými a manažérovými slovami sa dá iba súhlasiť. Na Michalovčanov zrejme spadla „deka“, ktorú musia zo seba strhnúť iba oni sami. Sila mužstva sa neukáže vtedy, keď sa mu darí, ale hlavne vtedy, keď prídu horšie dni. Tie na Duklu zrejme prichádzajú v čase, keď máme za sebou iba šesť kôl a teda sme ešte iba na začiatku. Dokážu nové sily „vojaci“ v sebe nájsť? Samozrejme, obrana je problémom, čo sme mohli vidieť aj v nedeľu. Obrancovia ako Georgij Šangin a Zoltán Kubát by chýbali asi každému tímu v prvej lige.

Defenzíva je však problémom pri Dukle už viacero rokov, nie je to problém týchto dní. Ako sme mohli vidieť počas tejto sezóny, v bráne zdá sa problém mať Dukla nebude a ten by nemal byť ani v útoku, kde je dostatok kvality, ktorá sa však takisto musí „prebudiť“. Nedarí sa totiž hráčom, od ktorých sa body čakajú. Pri vhodnom posilnení zadných radov je ale možné všetko, teda aj dosiahnutie stanovených cieľov, ktorých naplnenie v nedeľňajšom zápase na štadióne nenapadlo asi nikomu. Aj preto ten absolútne zaslúžený piskot v záverečnej tretine...

Peter Brendza



Uverejnené: 28.09.2015 19:59:23 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.