files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Michalovská Dukla opäť potešila

Dva nevydarené zápasy a hrozivé skóre 1:11 z nich nenechali michalovských hokejistov chladnými. Tí v siedmom kole prvej hokejovej ligy konečne opäť zapli na vyššie obrátky a odniesla si to Spišská Nová Ves, ktorú zdolali vysoko 7:1. „Vojaci“ opäť súpera dorazili v prvej tretine, ktorú tentoraz vyhrali 3:0.

Po dvoch prehrách v Prešove (0:6) a doma so slovenskou dvadsiatkou (1:5) padli v michalovskej šatni aj tvrdšie slová. „Po nedeľňajšom zápase sme ostali dlhšie a povedali sme si, čo robíme zle. Aj napriek úvodným výhram to nebolo z našej strany ideálne. Videli sme to my, videli to aj ľudia v hľadisku. Nastali nejaké zmeny. Hovorili sme medzi sebou aj s realizačným tímom, že takto to ďalej ísť nemôže. Máme tu totiž výborne poskladané mužstvo a nemôžeme takto hazardovať s menom klubu. Som preto rád, že to vyšlo a už sa pozeráme na ďalšie zápasy, v ktorých chceme uspieť takisto. Verím, že to už pôjde,“ rozhovoril sa pre Noviny Zemplína útočník HK Dukla Michalovce Matej Hinďoš.

Odchovanec michalovského hokeja, ktorý je v metropole Zemplína na hosťovaní z majstrovského HC Košice, bol takisto rád, že Dukla opäť načala svojho súpera v prvej tretine, teda podobne ako v zápasoch s Považskou Bystricou a Senicou. „Dosť sa to podobalo. Povedali sme si, že doma nemôžeme hrať defenzívne a musíme byť aktívni smerom dopredu. Najlepšie je rozhodnúť o našej výhre hneď v prvej tretine, kedy má súper v nohách ešte cestu. My to musíme využiť hlavne v prvej desaťminútovke, kedy by sme im mali streliť niekoľko gólov a potom sa hrá ľahšie. Dnes sme ich dali tri a bola pohoda,“ podotkol Matej Hinďoš, ktorý si v stretnutí so Spišskou Novou Vsou otvoril strelecký účet v tejto sezóne.

Michalovčania naozaj oproti ostatnému týždňu zlepšili pohyb na ľade. Potešilo aj to, že do šancí sa dostávali všetky štyri formácie. Výsledkom toho bolo pohodlné víťazstvo 7:1. „To určite poteší, no my sa musíme pozerať aj na výkon. Napríklad proti Senici sme dali takisto sedem gólov, no výkon z našej strany nebol najlepší. Aj na strely bolo vidno, že súper ich mal viac. Podržal nás brankár Okoličány, striel z našich hokejok bolo menej, no boli sme maximálne efektívni. Dnes to bolo iné. Išla nám hra a chvalabohu aj koncovka bola z našej strany lepšia ako v posledných dvoch zápasoch,“ zdôraznil Matej Hinďoš, ktorý verí, že sa zlepšená hra „vojakov“ prejaví aj v ďalších zápasoch. Tí to budú naozaj potrebovať, pretože už v piatok sa predstavia na ľade lídra tabuľky a doteraz nezdolaného celku HC Mikron Nové Zámky. „Majú svoju kvalitu. To sme však vedeli už pred začiatkom súťaže. Momentálne sa im darí, ešte neprehrali. Ide o ambiciózne mužstvo. Musíme tam ísť s pokorou, no nie so strachom. Do zápasu určite dáme všetko. My tam nemáme čo stratiť, môžeme iba prekvapiť a dúfam, že budeme hrať tak, aby sme si odtiaľ odniesli, čo najviac bodov,“ presvedčivo dodal na záver útočník michalovskej Dukly.

Peter Brendza



Uverejnené: 01.10.2015 09:21:16 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.