files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Prichádza spevniť michalovské zadné rady, verí v úspešnú sezónu

Obranné rady michalovskej Dukly v posledných zápasoch doslova krvácali. Pri zraneniach dvoch kľúčových obrancoch Zoltána Kubáta a Georgija Šangina bola obrana deravá ako ementál, čo sme mohli vidieť v zápasoch v Prešove, ako aj proti slovenskej dvadsiatke. Vedenie klubu sa rozhodlo poobzerať po posilách. Jeho predstavitelia rozhodili svoje siete a uviazla v nich jedna veľká ryba. Na zmluve sa totiž dohodli so skúseným obrancom Danielom Hančákom, ktorý tak prichádza spevniť michalovskú obranu.

Chcel ostať doma

Tridsaťjedenročný Hančák nie je pre michalovského priaznivca neznámou. Pôsobil tu totiž v sezóne 2011/2012. Následne sa pobral na zahraničné skusy, keď tri ostatné sezóny hrával v kazašskom Arlan Kokšetau. „Ponuku z Kazachstanu som mal aj pre túto sezónu, no vzhľadom na to, že s manželkou čakáme dieťa, rozhodol som sa ostať na Slovensku,“ rozhovoril sa odchovanec spišskonovoveského hokeja, ktorý sezónu začal v rodnom klube, kde odohral aj prvých šesť zápasov sezóny.

A práve proti Spišiakom si odkrútil premiéru v novom drese, keď v rámci siedmeho kola prvej hokejovej ligy pomohol Michalovčanom k výhre 7:1. „Bolo to možno trošku špecifické, že na prvý zápas som nastúpil proti Spišskej Novej Vsi, no ja som to takto nebral. Na zmluve som sa dohodol s Michalovcami, teraz hájim ich farby a som rád, že sme vyhrali. Dúfam, že v tomto trende budeme pokračovať,“ podotkla k špecifickej situácii najnovšia akvizícia v kádri michalovskej Dukly. Hančák sa následne venoval zhodnoteniu stredajšieho zápasu. „Veľmi nám pomohli tri rýchle góly v prvej desaťminútovke. Urobili sme si nimi pohodu a zápas sa potom odohrával v našej réžii, keďže sme ho kontrolovali až do konca.“

Má veľkú motiváciu pomôcť

Michalovská obrana bola v posledných zápasoch dosť zraniteľná. Aj preto sa vedenie klubu začalo obzerať po hráčoch, ktorí by ju mohli spevniť. Ich voľba padla práve na Daniela Hančáka, ktorý okrem Pavlodaru, Michaloviec či Spišskej Novej Vsi v minulosti hrával aj za Duklu Trenčín, Senicu, Trnavu, Martin, no najväčšie úspechy dosiahol v sezónach 2006/2007 a 2007/2008, kedy sa stal v drese bratislavského Slovana majstrom Slovenska. K dvoma zlatým medailám musíme pripísať aj dve striebra, ktoré získal práve v kazašskom Pavlodare. „Začal som síce na Spiši, no obzeral som sa aj po iných ponukách. Spišská Nová Ves má v tejto sezóne mladé mužstvo, v Michalovciach je to postavené na skúsenosti, takže ma presvedčili aj ambície tímu. Cieľom je účasť v baráži, čo by sa nám v Spišskej Novej Vsi asi nepodarilo. Musíme hrať naplno a snažiť sa každý zápas, aby sa nám ten cieľ podarilo splniť. Osobne mám veľkú motiváciu Michalovciam pomôcť. Treba napredovať, byť poctivý v tréningu a dúfam, že nám to vyjde,“ podotkol Daniel Hančák.

Z kádra iba Drotár, zaujali ho kreslá v šatni

Ako sme už spomínali Daniel Hančák v Michalovciach už pôsobil v sezóne 2011/2012. Tá bola dosť turbulentná, keď sa v nej menili až traja tréneri, no nakoniec aj úspešná. Po prvýkrát sa vtedy stalo, že Dukla postúpila do semifinále play-off, keď vo štvrťfinále jej hráči zaznamenali obrat v sérii s Liptovským Mikulášom, v ktorej otočili z 0:2 na 3:2. Z vtedajšieho kádra si Hančák môže pamätať akurát Martina Drotára, s ktorým sa v stredu predstavil aj v obrannej dvojici. „Káder je tu úplne iný, ako bol vtedy. Ostal iba Martin Drotár, no poznám aj ďalších hráčov ako je Juraj Faith, či Peter Klouda. Čo ma však zaujalo, zmenila sa šatňa, v ktorej pribudli kreslá, takže je to zaujímavejšie a pestrejšie ako vtedy,“ s úsmevom na perách podotkol na záver rozhovoru Daniel Hančák.

PETER BRENDZA




Uverejnené: 01.10.2015 16:09:32 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.