files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Basketbalisti 1. BK D Michalovce s prvou výhrou

Basketbalisti 1. BKD Michalovce majú na svojom konte prvé tohtosezónne ligové víťazstvo. Stabilný účastník druhej ligy skupina Východ potom, čo v prvom kole na domácej palubovke telocvične GPH neuspel proti obhajcovi prvenstva Dastet Krompachy (55:72) si všetko vynahradil v druhom kole, v ktorom zvíťazil na pôde MMBK Sabinov hladko 65:40. Michalovčania sa najbližšie predstavia doma, keď v telocvični GPH privítajú v sobotu 17. októbra v zemplínskom derby celok 1. BK Humenné.

Absencia skúseného Branislava Holdu sa nakoniec neukázala ako kľúčová

Michalovčania cestovali na horúcu sabinovskú pôdu s cieľom odčiniť úvodné nevydarené predstavenia, v ktorom doma podľahli v repríze minulosezónneho finálového zápasu turnaja Final - Four Krompachom. V Sabinove síce nastúpili bez Branislava Holdu, no s túžbou zaznamenať prvé víťazstvo. K tomu im pomohla aj kvalitná príprava na zápas, keďže počas minulého týždňa odohrali prípravný duel s juniormi Esprit Košice, v ktorom sa zamerali hlavne na obranu a rýchle protiútoky.

Vladislav Mitterpák všetkých svojich šestnásť bodov zaznamenal v prvom polčase

Práve tieto dva atribúty boli rozhodujúce v nedeľňajšom zápase v Sabinove, kde Zemplínčania jednoznačne dominovali a po výhre 65:40 si do tabuľky pripísali prvé tohtosezónne víťazstvo. "Od začiatku sme výborne bránili. Práve obrana bola kľúčom k úspechu, keďže domáci líder Andrej Tebeľák zaznamenal v prvej štvrtine iba jeden trojkový zápis. Aj preto sme prvú štvrtinu vyhrali rozdielom šiestich bodov 20:14. Naša obrana sa naďalej zlepšovala a to tak, že v druhej štvrtine sme domácim basketbalistom dovolili zaznamenať iba jeden kôš. Navyše z dobrej obrany sme vychádzali do rýchlych protiútokov, ktoré sme aj úspešne zakončovali. Výsledkom toho bolo naše pätnásťbodové víťazstvo v tejto desaťminútovke a po polčase sme tak viedli 37:16, pričom strelecky sa darilo hlavne Vladovi Mitterpákovi, ktorý zaknihoval šestnásť bodov. V druhom polčase sme už kontrolovali priebeh hry a domácim sme ani raz nedali možnosť na nejaký zvrat v zápase. V tomto priebehu hry vynikli strelecky predovšetkým Janošov mladší a Mižák. Zápas sme nakoniec úspešne doviedli do víťazného konca," zhodnotil duel druhého kola prezident 1. BK D Michalovce Ladislav Janošov.

Milan Janošov mladší sa zaskvel 22 bodmi

MMBK Sabinov - 1. BK D Michalovce 40:65 (16:37)

Štvrtiny: 14:20, 2:17, 15:18, 9:10

Najviac bodov za 1. BK D: Janošov ml. 22, V. Mitterpák 16, Mižák 12.

Kadetky zdatne vzdorovali favoritovi

Svoju domáce premiéru v najvyššej Extralige skupina Východ majú za sebou aj kadetky 1. BK D Michalovce. Tie mali vo svojom prvom domácom zápase súpera viac ako zdatného, keď privítali celok Young Angels 99 Košice. Hoci s favoritom skoro celý prvý polčas držali krok, nakoniec prehrali hladko 47:92. "Dievčatá sa s takýmto tímom, kde je sústredená celá slovenská špička a polovica z kádra reprezentuje Slovensko na medzinárdnom fóre, stretli po prvýkrát. Na prekvapenie, súpera sa nezľakli a v 5. minúte druhej štvrtiny dokonca viedli 29:28, čo sa reálne rovnalo malému zázraku. Od tohto momentu však favorit nenechal nič na náhodu a nakoniec triumfoval rozdielom 45 bodov. Tu je potrebné zdôrazniť, že optimálny výkon podala akurát Gazdová, ostatné dievčatá zaostávali. Hrali síce obetavo a ukázali, že v nich herný potenciál je, no na viac sme sa nezmohli. V samotnom zápase prišlo z našej strany aj viacero chýb, ktoré možno pripísať rešpektu zo súpera, či našej neskúsenosti proti takýmto súperom. Chybovali sme hlavne v prihrávke, čo Košičanky využívali na rýchle protiútoky. Aj keď Košičanky vyhrali zaslúžene a dosť vysoko, dievčatá sa presvedčili, že hrať sa dá s každým súperom," uviedol na margo zápasu prezident 1. BK D a zároveň tréner kadetského tímu Ladislav Janošov.

1. BK D Michalovce - Young Angels 99 Košice 47:92 (34:48)

Štvrtiny: 19:24, 15:24, 5:31, 8:13

Najviac bodov za 1. BK D: Gazdová 24, Sabovčíková 6



Uverejnené: 05.10.2015 15:16:20 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.