files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Michalovská Dukla s cieľom potvrdiť body získané zo súperovho ľadu

Hokejisti HK Dukla Michalovce po troch nezdaroch na súperovom ľade konečne vyhrali. A podarilo sa im to dokonca v Nových Zámkoch, ktoré v predchádzajúcich siedmych kolách ani raz neťahali za kratší koniec a boli suverénnym lídrom tabuľky. Prvú prehru tak ambicióznemu nováčikovi pripravili michalovskí hokejisti, ktorí HC Mikron zdolali 5:4.

V Nových Zámkoch sa hralo pred výbornou kulisou, keďže na zápas si našlo cestu až 1700 divákov. „Bol to výborný zápas, ktorý určite spĺňal aj kritéria najvyššej súťaže,“ rozhovoril sa ruský útočník HK Dukla Michalovce Gleb Lušnikov. Michalovčania síce prehrávali už od 39. sekundy, no ešte v prvej desaťminútovke po góloch Huňadyho, Banovského a Voronova otočili skóre vo svoj prospech. „Rýchlemu inkasovanému gólu sme sa chceli vyhnúť. Po tom, čo sme ho inkasovali sme si povedali, že musíme čím skôr vyrovnať. Tak sa aj stalo a rázom sme na koni boli my,“ pokračoval ruský krídelník v službách michalovskej Dukly.

Verí v ďalšie víťazné zápasy

Hokej ako remeň sa hral aj vo zvyšných dvoch tretinách. Domácim sa podarilo v 27. minúte zmazať dvojgólové manko, no o osem minút po góloch Martina Drotára a Gleba Lušnikova viedli Michalovčania opäť rozdielom dvoch gólov. A keďže sa Novým Zámkom podarilo v záverečnej časti už len skorigovať na 4:5, víťazný gól si na svoje konto pripísal práve Lušnikov. „Vtedy som na to, že pôjde o víťazný gól ešte nepomyslel, Predsa, do konca zápasu ostávala viac ako jedna tretina. Dôležité bolo, že sme dobre bránili a inkasovali už len raz. Toto víťazstvo teší a je pre nás takým zadosťučinením za tesné prehry v Liptovskom Mikuláši a Bardejove, kde sme podľa mňa neboli horším tímom. Dúfam, že nás víťazstvo v Nových Zámkoch nakopne a v podobných výkonoch budeme pokračovať aj naďalej. Keď sa tak stane, verím, že prídu aj ďalšie víťazné zápasy,“ podotkol Gleb Lušnikov.   

S Ihnačákom si rozumel

Michalovskí hokejisti tak po dvoch prehrách zaknihovali rovnaký počet víťazstiev a v tabuľke sa posunuli na štvrté miesto. Momentálne majú pätnásť bodov, rovnako ako piaty HC 07 Detva, ktorý ma horšie skóre. A práve minulosezónny víťaz prvej ligy príde v stredu do Michaloviec, takže si diváci budú môcť opäť prísť na svoje. „Podpoľanci“ zase poskladali dobrý káder. Z toho víťazného ostali prakticky všetky opory, ktoré doplnil skúsený obranca Lukáš Bambúch, bieloruský bek Ilja Busilko, skúsený brankár Patrik Polc a takisto aj ruský útočník Vladimír Nikonov. Detvu navyše vedie skúsený Miroslav Ihnačák, ktorý je známy aj michalovskému fanúšikovi. Temperamentný lodivod tu totiž už dvakrát pôsobil a neznámy nie je ani pre Gleba Lušnikova. Bol to totiž práve Ihnačák, ktorý ho v sezóne 2013/2014 vytiahol do poľského Osvienčimu a v minulej sezóne si ho zase vybral do prvoligového Bardejova. „Ja mám s pánom Ihnačákom veľmi dobre vzťahy. Ide síce o tvrdého trénera, no keď hráč pracuje naplno, tak to vidí a dáva mu šancu. Určite sa s ním porozprávam a teším sa na to, no až po zápase. Dovtedy sme súpermi a urobím všetko preto, aby sme v stredu vyhrali a natiahli našu sériu víťazstiev,“ zdôraznil jeden zo štyroch ruských hráčov, ktorí momentálne obliekajú dres michalovskej Dukly a na margo Detvy dodal. „Ide o veľmi kvalitného súpera. Pamätám si na zápasy s ním ešte z minulej sezóny, keď som hrával za Bardejov. Práve Detva nás vtedy v napínavej semifinálovej sérii vyradila. Mužstvo majú opäť výborné a musíme sa teda mať na pozore.“

Peter Brendza



Uverejnené: 06.10.2015 13:29:10 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.