files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

V zemplínskom derby sa chcú revanšovať za posledný týždeň

Jeden z najočakávanejších zápasov je tu. Hneď, ako bolo jasné, že do prvej hokejovej ligy sa vracia Humenné, oko michalovského priaznivca sa upieralo na to, kedy sa konečne po viac ako dvoch rokoch uskutoční zemplínske derby. Ten deň je tu, prvé derby sa odohrá už túto stredu 8. októbra o 17.00 hod. na michalovskom štadióne. A keďže ostatné výsledky michalovskej Dukly nie sú pre fanúšika lákadlom, určite ním bude práve súboj proti rivalovi zo Zemplína. Prehupne sa teda po prvýkrát v tejto sezóne návšteva na michalovskom štadióne cez tisíc divákov?  

Raz podajú výkon nad hranicou svojich možnosti, raz zase podpriemerný. Takýto je obraz michalovskej Dukly, ktorá po dvoch výhrach v rade zaznamenala minulý týždeň rovnakú bilanciu len v opačnom garde. „Vojaci“ totiž ťahali za kratší koniec tak doma s Detvou (3:4), ako aj v piatok v Topoľčanoch, kde prehrali vysoko 1:7. „Je to v našich hlavách. Raz podáme výborný výkon a zdoláme lídra súťaže Nové Zámky, týždeň na to zase prehráme na ľade Topoľčian, ktoré sú v tabuľke dole. Určite sa nad tým musíme zamyslieť. Čo sa týka tých Topoľčian, určite sme nemali prehrať takto vysoko. Oni prakticky vyťažili z minima maximum, zatiaľ, čo mi sme mali obrovské problémy v koncovke. Toto sa však s nami vezie od začiatku sezóny,“ uviedol na margo piatkovej prehry jediný strelec michalovskej Dukly v Topoľčanoch Ľubomír Buraľ. Pre dvadsaťjedenročného obrancu Dukly to bol premiérový presný zásah v sezóne, no verí, že nie posledný. „Určite by som rád pridal aj ďalšie góly. Na druhej strane, mojou úlohou je skôr im zabraňovať, ako ich dávať. Na to máme v tíme iných chlapcov,“ podotkol Ľubomír Buraľ.

Michalovčania sú tak po jedenástich odohratých zápasoch s bilanciou päť víťazstiev a šesť prehier na siedmom mieste v tabuľke a pomaly ale isto sa musia začínať pozerať aj za seba. V piatok ich bodovo dostihli práve Topoľčany a už sa k ním v tabuľke približuje aj nováčik z Humenného. A práve hráči tamojšieho MHK budú v stredu ich súpermi a v Michalovciach sa tak uskutoční prvé zo štyroch prestížnych zemplínskych derby. To bude mať pikantnú príchuť pre viacerých hráčov na oboch stranách. V humenskom drese sa predstavia viacerí hokejisti s michalovskou minulosťou (M. Segľa, P. Segľa, Šeliga, Podsedlý...). Na druhej strane bude proti materskému klubu stáť trojica Tomáš Petro, Ivan Fedorko a práve Ľubomír Buraľ, ktorí sú odchovancami humenského hokeja. „Určite to bude pre mňa prestížnejší zápas, ako iné. Humenčania sa v poslednej dobe rozbehli, zdolali doma napríklad Bardejov. Majú podobne ako my skúsený káder, takže sa musíme mať na pozore. Čakám teda kvalitný zápas. Nesmieme nič podceniť a musíme hrať od začiatku našu hru. Je to derby zápas, v ktorom je možné všetko, no ja verím, že sa na záver budeme tešiť my a trošku sa divákom revanšujeme za posledné prehry,“ presvedčivo zdôraznil Ľubomír Buraľ. Ten verí, že práve súboj proti Humennému priláka na tribúny viac divákov. „Aj keď naše výsledky v poslednom týždni neboli najlepšie, verím, že divák si cestu na tribúnu nájde a povzbudí nás. Určite sa na zápas chystajú aj fanúšikovia z Humenného, tak to môže byť výborná hokejová atmosféra,“ dodal na záver michalovský zadák, ktorého brat Adam takisto oblieka michalovský dres, keď patrí medzi lídrov dorastu.

PETER BRENDZA



Uverejnené: 13.10.2015 12:10:07 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.