files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

MFK Zemplín Michalovce vyliaty zo Slovnaft Cupu

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce poriadne šokovali svojich fanúšikov, keď v zápase 4. kola Slovnaft Cupu prehrali na pôde účastníka tretej bratislavskej ligy FC Rohožník. V normálnom hracom čase skončil duel remízou 1:1, Michalovčania nakoniec vypadli po strelách zo značky pokutových kopov, keď prehrali 3:5. Zverenci trénera Františka Šturmu tak neprepísali klubovú hiustóriu, keďže Michalovčania v 5. kole Slovenského pohára ešte ani raz neboli a prišli tak aj o lákavú domácu konfrontáciu s košickým VSS, ktorá "hrozila" v piatom kole. Michalovskí futbalisti sa tak môžu sústrediť na najvyššiu súťaž, v ktorej momentálne uzatvárajú tabuľku. To sa však môže zmeniť po najbližšej nedeli 18. októbra, kedže práve vtedy aj za kamier RTVS od 14.00 privítajú ďalšieho nováčika Fortuna ligy a takisto v zostupových vodách "namočený" MFK Skalica.

Tréner František Šturma, ktorý kvôli trestu poslednýkrát sledoval súboj iba z tribúny, dal príležitosť podobne ako predtým v prípravnom dueli s Užhorodom hráčom, ktorí dostávajú v lige menej šancí. A zápas pre prvoligového nováčika nezačal dobre, už v 7. minúte po zaváhaní michalovskej defenzívy prekonal brankára Kiru domáci Zajíc - 1:0. Bola to jediná príležitosť Rohožníka v úvodnom dejstve hry, v ďalšom priebehu sa hralo len na polovici treťoligistu. Zemplínčania dobíjali súperovu bránu, ale vpredu toho veľa nevymysleli, príležitosť na vyrovnanie mal iba Hamuľak, ktorý však hlavou nedokázal skórovať.

Aj po zmene strán favorizované Michalovce tlačili, ich hru oživil striedajúci Danko, po ktorého príchode sa hostia rýchlo dočkali vyrovnania. Minútu pred uplynutím hodiny hry Podhorin pekne prihral v šestnástke Hamuľakovi, ktorý z hranice bieleho bodu prestrelil všetko, čo mu stálo v ceste - 1:1. Po vyrovnávajúcom góle tlak Zemplínčanov ešte zmohutnel, žiadna gólová šanca sa však už nezrodila. Domáci podnikli zopár rýchlych kontier, ale takisto už neskórovali, a tak súboj dospel až do penaltového rozstrelu. V ňom mali viac šťastie domáci, ktorí premenili všetkých päť pokusov, naopak Michalovčania sa z jedenástky presadili iba trikrát. Z bieleho bodu zaváhal iba Caballero, k piatemu pokusu sa už Hamuľak nedostal.

FC Rohožník - MFK Zemplín Michalovce 1:1 (1:0), na strely zo značky PK 5:3

do 5. kola Slovnaft Cupu postúpil FC

Góly: 7. Zajíc - 59. M. Hamuľak

ŽK: 40. Lörinczi - 67. Caballero

Rozhodoval: Michlian - 650 divákov

FC: Adamovič - Uhrinec (73. Miklušičák), S. Škuta, M. Hudy (35. Troják), Ambra - Filípek, J. Nemec, Vaniš, Lörinci - Zajíc, Špoták (60. Pelikán)

MFK ZEMPLÍN: Kira - Michal Gallo, Podhorin, Caballero, Šimčák - L. Tóth (46. D. Kunca), Grič (78. Morlacchi), Mensah (53. S. Danko), Montero - M. Hamuľak, Kerič

Zdroj: mfk zemplín michalovce



Uverejnené: 14.10.2015 21:01:04 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.