files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Zemplínske derby jasnou záležitosťou Michalovčanov

Prvé zemplínske hokejové derby vyznelo v stredajšom zápase 11. kola prvej hokejovej ligy jasne pre michalovskú Duklu. Tá od prvých minút dominovala a jej hráči napokon zvíťazili hladko 7:2. Čiernou škvrnou zápasu sa stal moment z poslednej desaťminútovky, kedy odhodená hokejka faulovaného Martina Schnellyho zasiahla obrancu MHK Humenné Ladislava Hopkoviča do tváre a spôsobila mu otras mozgu.

Obranca nováčika súťaže skončil na nosidlách a po zápase bol prevezený sanitkou do nemocnice. Jeho zranenie Humenčanov mrzelo ešte viac, ako prehratý zápas. „Výsledok 7:2 hovorí za všetko. Michalovce boli lepšie a vyhrali zaslúžene. Mali sme určite inú predstavu o zápase. Svojich zverencov som upozorňoval na presilovky domácich, pretože tí sú v nich veľmi silní. My sme sa však dopustili viacerých faulov a štyrikrát sme inkasovali z oslabenia. Viac ma však mrzí zranenie Ladislava Hopkoviča, ktoré je zdá sa vážnejšieho charakteru. Laco nám určite bude chýbať v ďalších zápasoch a to ma mrzí ešte viac ako prehra,“ skonštatoval po stretnutí tréner MHK Peter Křemen. O aktuálnom stave humenského obrancu nám poskytoval informácie manažér a tréner HK Dukla Michalovce v jednej osobe Peter Tirpák. „Bol som ho navštíviť v nemocnici ešte v stredu večer a aj vo štvrtok ráno. S Lacom sme spolu hrávali, sme aj dobrí kamaráti. Určite sa na nikoho nehnevá, bola to totiž nešťastná náhoda. Čo sa týka jeho zdravotného stavu, má otras mozgu a zašitú peru, ktorú mu rozťala hokejka. Jeho stav sa však postupne lepší. Na pozorovaní v michalovskej nemocnici by mal ostať ešte niekoľko dní.“   

Obranca MHK Humenné Ladislav Hopkovič skončil na nosidlách a momentálne leží s otrasom mozgu v nemocnici

Štyri využité presilovky

Michalovskí hokejisti v derby zápase opäť ukázali svoju lepšiu tvár. Čiastočne tak odčinili dve ostatné prehry, hlavne tú z minulého kola, keď v Topoľčanoch prehrali vysoko 1:7. „Darmo sa ma budete pýtať, čo je za tým, že raz zahráme výborne a raz zle. Neviem si to normálne vysvetliť, že nedokážeme zopakovať dobré výkony a tie sú z našej strany veľmi kolísavé. Keby sme takto, ako sme hrali proti Humennému hrali vždy, nemáme na svojom konte šesť prehier, ale o dosť menej,“ rozhovoril sa po zemplínskom derby stredný útočník HK Dukla Peter Klouda, ktorý ukončil zápas s bilanciou dvoch gólov a dvoch asistencií.

Bol to práve on, kto otváral skóre, keď jeho nahodený puk skončil na prekvapenie viacerých v sieti humenského golmana Volentiera. „Je to z našej strany taký nacvičený presilovkový signál. Vedome som to dával pred bránu a brankár súpera si to nakoniec zrazil do siete. Už predtým sme však nastrelili žŕdku, mali aj ďalšie šance, takže som rád, že sme to prelomili. Určite to bol dôležitý moment zápas a veľmi nám pomohol,“ skonštatoval Klouda podľa ktorého o víťazstve Michalovčanov rozhodla jedenásťminútovka v závere druhej časti. Tú vyhrali „vojaci“ 3:0. „Pomohli nám presilovky. Využili sme štyri, čo bolo veľmi dôležité. Mrzí ma však fakt, že opäť sme neostali sústredení v celom zápase a po našom piatom góle sme ihneď dvakrát inkasovali. To sú tie naše výpadky v zápasoch, ktoré si neviem vysvetliť. Hráme dobre, máme náskok a my si z toho ešte urobíme pomaly nervák,“ vrátil sa ešte k zápasu Peter Klouda.

Už bez Adama Bezáka

Michalovčania tak po dvoch prehrách v rade opäť zabodovali a v tabuľke im momentálne patrí šiesta priečka. Z nej by chceli ísť ešte vyššie, k čomu by im mohol pomôcť aj najbližší zápas. V piatok sa totiž predstavia na ľade predposlednej Považskej Bystrice, odkiaľ sa body rozhodne priniesť dajú. „Nech vyhráme aj 1:0. Získame tak tri body a ja budem spokojný,“ vyjadril sa k najbližšiemu zápasu Peter Klouda.

Adam Bezák v Michalovciach po vzájomnej dohode skončil

„Vojakom“ však na Považí už nepomôže útočník Adam Bezák. „Rozišli sme sa po vzájomnej dohode. V zmluve mal klauzulu o možnom uvoľnení v prípade zahraničnej ponuky a tá prišla. Adam sa ju rozhodol akceptovať. V ďalšej kariére mu prajeme veľa úspechov,“ uviedol k odchodu Bezáka, ktorý v michalovskej Dukle odohral deväť zápasov, v ktorých zaznamenal tri asistencie, manažér a tréner HK Dukla Michalovce v jednej osobe Peter Tirpák.

Peter Brendza



Uverejnené: 15.10.2015 14:36:16 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.