files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Lúpež pri orálnom sexe vo Veľkých Kapušanoch

Čo sa týka kriminality, „nesklamal“ ani tento týždeň. Zaujímavá lúpež vo Veľkých Kapušanoch, lúpeže a ublíženia na zdraví v Michalovciach, pašovanie a nelegálni migranti,  a to všetko len za posledné dni.


Krádeže vlámaním a vypátranie páchateľov

V dobe od 21.04. do 24.04.2010 sa neznámy páchateľ vlámal do rodinného domu na  Vrboveckej ulici v Michalovciach, odkiaľ odcudzil dve detské motorky na batérie, benzínovú kosačku,  motorovú pílu,  plazmový televízor, tri kožené bundy a šperky zo žltého kovu. Majiteľovi, dlhodobo sa zdržiavajúcemu v Anglicku, spôsobil škodu 6.000,-€.

Policajti OO PZ Veľké Kapušany v krátkom čase zistili a z prečinu krádeže obvinili 17-ročného Rudolfa z obce Vojany (okr. Michalovce), ktorý 26. apríla okolo 00.30 hod. za budovou na Hlavnej ulici vo Veľkých Kapušanoch počas poskytovania orálneho sexu využil nepozornosť 31-ročného Petra z Michaloviec a z vrecka nohavíc mu odcudzil  peňaženku s osobnými dokladmi a finančnou hotovosťou. Krádežou mu spôsobil škodu 100,-€.

Na Hlavnej ulici vo Veľkých Kapušanoch (okr. Michalovce) sa v noci z pondelka na utorok neznámy páchateľ vlámal do predajne, odkiaľ odcudzil vystavený tovar a to 30 ks pánskych riflí, 4 ks večerných šiat a 7 ks dámskych nohavíc. Majiteľke spôsobil škodu 945,-€.

Lúpež

Dňa 26. apríla okolo 01.20 hod. za pohostinstvom na ul. Nad Laborcom v Michalovciach bol tromi neznámymi páchateľmi lúpežne prepadnutý 29-ročný Marek z Michaloviec. Jeden z páchateľov ho udrel odzadu do hlavy, všetci traja ho začali biť a z nohavíc mu odcudzili mobilný telefón a peňaženku s osobnými dokladmi. Spôsobili mu škodu 110,-€ a zranenie s dobou liečenia do 7 dní.

Vypátranie páchateľov lúpeže

Policajti v krátkom čase vypátrali a zo zločinu lúpeže spáchaného formou spolupáchateľstva obvinili dvoch mladíkov z Michaloviec – 14-ročného Dávida a 20-ročného Milana. Títo v utorok okolo 20.30 hod. pred železničnou stanicou v Michalovciach po vzájomnej dohode fyzicky napadli 38-ročného Jána z Trebišova. Mladší z páchateľov ho najprv podkopol a keď poškodený spadol tvárou na zem, obaja ho bili päsťami do hlavy. Následne mu odcudzili  prsteň z bieleho kovu, náramkové hodinky a hotovosť 27,- € (škoda cca 60,- €). K zraneniu poškodeného nedošlo. Obvinení sú stíhaní na slobode.

Ublíženie na zdraví a výtržníctvo

Michalovskí policajti objasnili prečiny ublíženia na zdraví a výtržníctva, ktorých sa dopustil 20-ročný Marek V. z Michaloviec tým, že dňa 11.03.2010 okolo 22.30 hod. na ul. J. Hollého v Michalovciach fyzicky napadol svojho rovesníka Dávida z Michaloviec. Tohto opakovane udieral do hlavy a spôsobil mu zlomeninu nosa a tržné rany, ktoré si vyžiadali práceneschopnosť 10 dní. Bolo mu vznesené obvinenie.

Pašované cigarety

Dňa 25. apríla 2010  v čase o 01.25 hod. hliadka Oddelenia hraničnej kontroly Policajného zboru Ubľa zadržala v obci Ruská Volová, okr. Snina, muža podozrivého z organizovania pašovania cigariet z Ukrajiny na Slovensko. Bolo zaistených aj 500 kartónov cigariet opatrených ukrajinskými ochrannými známkami: 150 kartónov zn. JIN LING, 250 kartónov PRIMA (červené), 100 kartónov PRIMA (modré). Colný dlh bol vyčíslený pracovníkmi colného úradu na 12.323,- EUR. Pre podozrenie z trestného činu porušovania predpisov o štátnych technických opatreniach na označenie tovaru vec prevzali príslušníci Colného kriminálneho úradu Bratislava, Oddelenie vyšetrovania Prešov.
             
Nálezy munície z obdobia II. sv. vojny

Dňa 29.apríla  bola v Košickom kraji nájdená munícia z obdobia II. svetovej vojny a to:
1. v katastri obce Mokrance (okr. Košice – okolie) pri železničnom priecestí dve delostrelecké míny,
2. v katastri obce Turňa nad Bodvou (okr. Košice – okolie) na smetisku pri rybníku 5 kg nábojov,
3. v areáli zberných surovín na Močiaranskej ulici v Michalovciach delostrelecký granát. 
Muníciu  zaistil policajný pyrotechnik.

Nelegálni migranti

V dňoch 27.-29. apríla 2010 zadržali policajti základných útvarov v pôsobnosti Riaditeľstva hraničnej polície Sobrance na slovensko-ukrajinskej štátnej hranici spolu 13 cudzincov, podľa národností: 4 Palestínčanov, 3 Indov, 2 Moldavcov, 2 Pakistancov na 2 štátnych príslušníkov Sýrie.
Štátni príslušníci Moldavska boli po stotožnení miesta nezákonného prekročenia štátnej hranice vrátení na územie Ukrajiny. Ostatných 11 osôb rieši podľa miestnej príslušnosti Oddelenie cudzineckej polície v Michalovciach.                                  (vk)

 



Uverejnené: 05.05.2010 12:26:23 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.