files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Triumf michalovskej Dukly na Považí

Hokejisti HK Dukla Michalovce po druhýkrát v sezóne dokázali zvíťaziť na ľade súpera. Podarilo sa im to v dvanástom kole v Považskej Bystrici, kde vyhrali 4:2 a v prvoligovej tabuľke sa posunuli na priebežné piate miesto.

Michalovčania cestovali na Považie s cieľom potvrdiť stredajšie domáce body s Humenným. Kto však očakával gólovú nádielku ako v prvom kole, v ktorom „vojaci“ roztrhali svojho súpera po výsledku 13:0, musel sa veľmi mýliť. Považania sa totiž od zápasu k zápasu zlepšujú a aj teraz si na Michalovčanov trúfali. Najskôr v prvej tretine ich však schladili Martin Drotár s Patrikom Huňadym a keď na začiatku druhej časti pridal tretí gól Tomáš Banovský zdalo sa, že Dukla to v pohode utiahne až do záverečných minút. Domáci však kontrovali kontaktnými gólmi Rosenberga a Ligasa, čím sa dostali na dostrel k favoritovi. Toho v závere druhej tretiny upokojil štvrtým gólom jeho kapitán Juraj Faith. „Prvá tretina bola z našej strany celkom slušná. Korunovali sme to dvoma gólmi, tretí sme pridali na začiatku tej druhej. Opäť ale prišlo z našej strany poľavenie, čo súper podobne ako v stredu Humenné ihneď potrestal dvoma gólmi. Opäť sme sa tak po našich chybách dostali pod tlak. Našťastie sme to ustáli a domov tak vezieme tri dôležité body,“ zdôraznil tréner HK Dukla Michalovce Peter Tirpák.

Zbytočné vylúčenia

Všetko však mohlo byť inak, keby domáci hokejisti na začiatku duelu využili vyše minútovú presilovku o dvoch hráčov. Apropo, Michalovčania sa opäť nevyhli viacerým faulom, čoho výsledkom je až desať dvojminútových trestov. „Zápas sme síce celý čas kontrolovali, no tie oslabovky vôbec neboli jednoduché. Okrem začiatku sme v troch proti piatim hrali aj v tretej tretine, no nakoniec sme ustáli aj to a som rád, že sme tento zápas zvládli, pretože to rozhodne jednoduché nebolo. Čo sa týka tých vylúčení, niektoré pramenili z hry, no niektoré boli fakt zbytočné...,“ podotkol tréner michalovských hokejistov.

Ten verí, že sa jeho družstvo po dvoch výhrach konečne nakopne a v stredu v domácom zápase s Liptovským Mikulášom a v piatok v Senici potvrdí nárast formy. „Stále máme jeden týždeň dobrý, v ktorom získame šesť bodov, potom zase príde druhý týždeň, v ktorom zase nezískame ani jeden. Naše výkony sú stále kolísavé a musíme ich ustáliť. Keď sa tak stane, som presvedčený o tom, že môžeme s každým hrať vyrovnanú partiu, či to je Bardejov, Liptovský Mikuláš alebo Senica. Súťaž je nesmierne vyrovnaná, čo sa potvrdilo aj v piatok, keďže Považská Bystrica predviedla takisto dobrý výkon a keď tak bude hrať stále, určite narobí problémy viacerým tímom,“ skonštatoval na záver manažér a tréner HK Dukla v jednej osobe Peter Tirpák.

PETER BRENDZA



Uverejnené: 17.10.2015 12:58:34 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.