files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Iuventa sfúkla HC Standard a je blízko k postupu

Hádzanárkam Iuventy Michalovce vyšiel vstup do pohárovej Európy priam ideálne. Zverenky trénera Františka Urbana v prvom zápase druhého kola Pohára EHF zdolali luxemburského vicemajstra HC Standard Luxemburg vysoko 48:15 (27:8) a iba zázrak by ich v nedeľňajšej odvete, ktorá sa hrá opäť v michalovskej Chemkostav aréne o 17.00 hod., pripravil o postup do tretieho kola, kde na víťaza dvojzápasu už netrpezlivo čaká španielsky majster Balonmano Bera Bera.

Prvý zápas druhého kola Pohára EHF si nenechali újsť ani futbalisti MFK Zemplín Michalovce

Aj pred zrakom hráčov a realizačného tímu MFK Zemplín Michalovce, ktorí si prípravu na dôležitý nedeľňajší duel proti Skalici (od 14.00 hod.) spestrili európskou hádzanou, sa hral zápas jasne pod taktovkou slovenského ženského majstra. Ten od úvodu išiel do viacgólového vedenia a jeho náskok do polčasu narástol na devätnásť gólov (27:8). Michalovčanky nepoľavili ani v druhom dejstve a aj napriek viacerým nevyužitým šanciam zvíťazili presvedčivo 48:15, čím zabezpečili, že nedeľňajšia odveta by mala byť iba „štatistická“ a o postupujúcom do tretieho kola je rozhodnuté už po sobote.

„Súpera chválim, že hral hádzanú a nevzdal sa ani za nepriaznivého stavu. To je napríklad u nás v lige niekedy málo vídaná vec. Aj keď sme sa dostali na dvadsať, dvadsaťpäť gólov, stále chceli hrať a pre mňa to je prekvapujúce a potešujúce zároveň,“ uviedol na úvod tréner Iuventy František Urban, ktorý sa v ďalších svojich slovách už venoval predvedenému výkonu svojich zvereniek. „Čo sa týka našich výkonov, skúšali sme niektoré nové prvky, či už v obrane alebo v útoku. Vzhľadom na to, že sa súper nevracal štandardne, museli sme improvizovať a dievčatá to zvládli. Keď k nedeľňajšej odvete pristúpia takto ako dnes, nemáme sa o čo obávať. Ich prístup bol dnes na takej úrovni, akú si ja predstavujem.“

„Osobka“ ich neprekvapila, pomohli aj juniorkám

Luxemburský vicemajster hral naozaj sympatickú hádzanú. Od úvodu sa snažil Michalovčanky niečím zaskočiť, napríklad aj osobnou obranou. „Určite chceli na nás niečo vymyslieť. Na videu, ktoré sme mali k dispozícii, hrali osobnú obranu takisto, takže ma to príliš nezaskočilo. Máme síce mladé družstvo, no už dostatočne skúsené na to, aby dievčatá na danú situáciu zareagovali bez toho, aby som bral oddychový čas,“ podotkol tréner michalovskej Iuventy, ktorý dal priestor v druhom polčase aj hráčkam z lavičky a to isté plánuje urobiť aj v nedeľňajšej odvete. Navyše, Urban urobil aj nevídané gesto, keď „obetoval“ na sobotňajší duel niekoľko hráčok, ktoré poslal do Nesvád, kde odohrali dôležitý zápas v rámci prvej ligy žien juniorky.

Tie napokon na pôde popredného prvoligového tímu zvíťazili aj kvôli viacerým úspešným zákrokom brankárky Adriany Medveďovej, desiatim gólom Jany Dziurovej a štyrom presným zásahom Jevgenije Levčenko, presvedčivo 30:21 a v tabuľke sa tak držia na výbornom druhom mieste. Zo spomenutou trojicou ráta michalovský lodivod v nedeľňajšej odvete. „Som veľmi rád, že juniorky zvíťazili na pôde ťažkého súpera a ukázali, že patria medzi špičku prvej ženskej ligy. K výhre určite pomohli aj tri dievčatá z prvého tímu, ktoré dostanú možnosť ukázať, čo v nich je, v nedeľňajšom zápase,“ podotkol Urban, ktorého je hlavným trénerom aj juniorského výberu a v čase jeho neprítomnosti ho v Nesvadoch zastúpil tréner staršieho dorastu Matúš Chripák. „Po sobote je zrejme rozhodnuté, no nič nechceme podceniť, čo som rázne povedal aj dievčatám. Určite budeme mať svoje ciele aj v nedeľu. Tým hlavným je, že sa stále zohrávame. Máme mladé družstvo, ktorému hrať takéto zápasy pomáha a je pre nich výborným tréningom na ďalšie ťažké zápasy, ktoré nás čakajú v lige.“

Peter Brendza



Uverejnené: 18.10.2015 09:23:06 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.