files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Hladká výhra a postup Iuventy do tretieho kola Pohára EHF

Hádzanárky michalovskej Iuventy si poľahky vybojovali postup do tretieho kola Pohára EHF, kde na nich čaká španielsky šampión Balonmano Bera Bera. Rozhodli o tom dve domáce víkendové víťazstvá nad HC Standard Luxemburg - po sobotňajšom triumfe 48:15 vyhrali Zemplínčanky v nedeľňajšej odvete ešte výraznejšie 47:10. Zverenky trénera Františka Urbana počas najbližšieho víkendu po dlhšej pauze znovu preladia na česko-slovenskú strunu, už v sobotu 24.októbra 2015 ich od 17.30 hod. čaká šláger siedmeho kola WHIL proti DHC Sokol Poruba, nuž a v Chemkostav aréne sa uvidíme aj o dva týždne, keď v sobotu 31.októbra 2015 privítame taktiež od 17.30 hod. v šlágri celej jesene českého majstra DHK Baník Most.

 Ani odvetný zápas druhého kola prekvapenie nepriniesol a jeho dej sa od začiatku niesol v jasnej dominancii slovenského majstra. Ten mal už v polčasovej prestávke viac ako dvadsať gólové vedenie, keď v zápise vedeným ako domácim Luxemburčankám dovolil streliť iba tri góly... Iuventa trhala súpera hlavne v rýchlych kontrách, ktoré výborne rozohrávala brankárka Adriana Medveďová. Po jednej z nich dávala Mária Holešová v siedmej minúte svojím štvrtým gólom v stretnutí na 7:0. Michalovčanky aj naďalej diktovali tempo hry a odovzdanému súperovi súkali jeden gól za druhým. V desiatej minúte upravila Habánková už na 10:0 v prospech slovenského majstra a keď Holešová v 12. minúte dávala na 12:0, lavička hostí reagovala oddychovým časom.  Až po ňom sa gólovo presadil aj HC Standard, keď Medveďovú prekonala poľská legionárka Ewa Dominiak. Domáce hráčky však aj naďalej dobrou hrou doslova bili svojho súpera a ich náskok do konca polčasu narástol na dvadsaťtri gólov (26:3).

Ani v druhom dejstve nenašiel luxemburský vicemajster recept na slovenského majstra. Ten naďalej zvyšoval svoj náskok, no poľavením dovolil niekoľkokrát skórovať aj súperovi. Aj preto náskok Iuventy už nenarastal tak, ako v prvom polčase. V 34. minúte strelila jej jubilejný tridsiaty gól Patrícia Wollingerová (30:4) a o trinásť minút neskôr Holešová dávala už na rozdiel tridsiatich gólov (36:6). Keďže do konca zápasu ešte bolo dostatok času, zdalo sa, že Iuventa môže dosiahnuť aj métu päťdesiatich strelených gólov. Ešte viac sa k tomu priblížila v 52. minúte, kedy po góloch Ukrajiniek Levčenko a Kučer v rozpätí niekoľkých sekúnd bol stav 41:8. Nakoniec sa však vytúžená päťdesiatka nekonala, no Iuventa aspoň dosiahla svoje najvyššie víťazstvo v európskom pohári, keď triumfom 47:10 tromfla aj to včerajšie 48:15. 

Štatistika

Iuventa Michalovce - HC Standard Luxemburg 47:10 (26:3) 

Pok. hody: 3/2 - 2/2, vylúčené: 2 - 4. Rozhodovali: Antičová a Jakovljevičová (obe Srbsko) - 500 divákov. 

IUVENTA: Lafuente, Medveďová - Kučer 4, Černová 2, M. Holešová 11, Nagyová 2, Habánková 6, Levčenko 7, Wollingerová 5, Bajčiová 4/2, Golubeva 1, Fiľková-Trehubova 4, Perederyj 1. 

HC STANDARD: Jilková, Smoljo, Huremovič - Delamontagne, Zimmer, Olufsen, Windt Courbin, Dominiak 3, Pimenta, Schmidt - Pedersen, Conrardy 1, Rossy 3, Mizak 3/2.



Uverejnené: 18.10.2015 19:45:08
files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.