files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Rovnaký priebeh, no odlišné zápasy

V predposlednú októbrovú nedeľu sa na michalovskom futbalovom štadióne v súboji dvoch nováčikov Fortuna ligy opakovala história z 9. mája tohto roka. Aj vtedy sa tu stretli tímy MFK Zemplín Michalovce a MFK Skalica a aj vtedy sa zápas skončil víťazstvom domácich (zhodne po 3:1). Okrem výsledku mal rovnaký priebeh aj samotný duel. Záhoráci viedli, no vedenie neudržali a Michalovčania troma gólmi získali cenné body. Tie im pomohli k triumfu v druhej najvyššej súťaži, teraz im pre zmenu môžu pomôcť k fortunaligovej záchrane.

Pavol Majerník bol aj v máji lídrom skalickej defenzívy. Ani vtedy, ani teraz však jeho mužstvo na body nesiahlo

 „Rovnaký zápas to rozhodne nebol,“ rozhovoril sa kapitán MFK Skalica Pavol Majerník, ktorý v oboch dueloch odohral deväťdesiat minút. „Rozdiel bol v tom, že vtedy sa hralo o prvé miesto v tabuľke a teraz skôr o záchranu, a takisto aj v tom, že vtedy boli Michalovčania lepším tímom a vyhrali zaslúžene. Teraz sme im k výhre pomohli vlastnými chybami sami...,“ pokračoval Majerník v hľadaní paralel so zápasom na začiatku mája tohto roka. Skaličania išli opäť na začiatku duelu do vedenia, to ale neudržali. „Myslím, že sme boli v úvode zápasu lepším tímom. Dali sme gól, boli sme na koni. Hneď po ňom ale prišlo maličké zaváhanie a domáci okamžite vyrovnali z penalty. Zápas sme však stále mali vo svojich rukách, mali sme ďalšie šance,“ podotkol Pavol Majerník, podľa ktorého slov rozhodla prvá desaťminútovka druhého dejstva, kedy Michalovčan Stanislav Danko dvoma gólmi rozhodol o tom, že všetky tri body ostávajú na Zemplíne. „Zápas držíme v rukách, no dostaneme dva góly po našich hrubých individuálnych chybách a je po ňom. Potom sa už len trápime a vyzerá to, ako to vyzerá,“ skonštatoval kapitán Záhorákov, ktorí ťahajú jedenásťzápasovú sériu bez výhry. „Je to pre nás určite ubíjajúce, no musíme dať hlavy hore a ísť do ďalšieho zápasu s víťaznými cieľmi. Nikto to za nás nevyhrá, musíme sa dať dokopy a v ďalšom domácom zápase to zlomiť.“    

Dva góly Stanislava Danka zachytené fotoobjektívom: Gól na 2:1... 

Na rozdiel od Záhorákov boli opäť spokojní Michalovčania. Tým sa proti tímu zo západu Slovenska podaril druhý obrat za necelého pol roka, ktorý režíroval stredopoliar Stanislav Danko. Ten si za vyrovnaného stavu najskôr v 50. minúte nabehol do pokutového územia na loptu od Emmanuela Mensaha a o štyri minúty neskôr aj na prihrávku Martina Koscelníka, ktorý vykopával loptu spred bránkovej čiary. V oboch prípadoch sa nemýlil a zaznamenal tak svoj v poradí tretí a štvrtý fortunaligový presný zásah, čím sa z neho stal najlepší strelec tímu. „Tréner mi ani tak neradil, aby som nabiehal medzi stopérov do šestnástky. Skôr mi hovoril, aby som zo stredu poľa vypomáhal aj defenzíve a keď sa dá, zapojil sa do útočných akcií. Teraz to dvakrát vyšlo. Videl som tam miesto medzi stopérmi, nabehol som si na loptu a tá skončila v sieti,“ skonštatoval Danko, ktorý v ligovom zápase dvakrát ešte neskóroval. „S tým som takisto určite spokojný. Som rád, že svojimi gólmi pomáham tímu a verím, že sa opäť nakopneme a v tabuľke už poslední nebudeme. Teší ma však aj fakt, že moje góly pomáhajú družstvu k bodom, pretože inak by boli určite zbytočné,“ dodal rodák z neďalekých Pozdišoviec, ktorý skóroval aj v dueloch proti Zlatým Moravciam (2:1) a v Trnave (0:1), teda vo všetkých zápasoch, v ktorých Michalovčania vyhrali.

... gól na 3:1

Dvadsaťjedenročný bývalý slovenský mládežnícky reprezentant bol po stretnutí veľmi rád, že Michalovčania prelomili štvorzápasovú nepriaznivú sériu prehier a verí, že jeho družstvo môže táto výhra nakopnúť v dôležitých zápasoch v závere jesene. „Ten úvod nebol z našej strany najlepší. Súper bol lepší a navyše skóroval po našej chybe. Veľmi nám však pomohol rýchly vyrovnávajúci gól. Za vyrovnaného stavu počas prestávky nám tréner zdôrazňoval, že máme mať hlavy hore a určite to pôjde. Mali sme jednoducho na ihrisku makať, ísť za každou loptou a byť dôrazní v koncovke. To všetko sa nám vyplatilo,“ zdôraznil Stanislav Danko, ktorého družstvo čaká v sobotu ďalší šesťbodový zápas proti momentálne v tabuľke poslednej Podbrezovej. Pred tou majú Michalovčania náskok dvoch bodov a v prípade výhry by mohol narásť na päť bodov. „Určite to bude ťažké, možno ešte ťažšie, ako proti Skalici. Do zápasu však pôjdeme s cieľom vyhrať. Momentálne sme sa dostali z posledného miesta v tabuľke a naň sa už vrátiť nechceme. Výhra nad Podbrezovou by nám v tomto smere veľmi pomohla,“ dodal na záver Stanislav Danko.

Peter Brendza



Uverejnené: 21.10.2015 14:39:54 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.