files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Michalovských futbalistov čaká druhý šesťbodový zápas v rade

Druhýkrát nastúpia na domáci duel a druhýkrát je to proti tímu, ktorý je takisto namočený v záchranárskych prácach. Futbalisti MFK Zemplín Michalovce privítajú v sobotu o 17.00 hod. celok ŽP Šport Podbrezová, ktorému minulý víkend „prenechali“ poslednú priečku v tabuľke. Keď sa na ňu nechcú vrátiť, musia v sobotu zabodovať. Ideálne by bolo za tri body, keďže v prípade výhry by mali na „Horehroncov“ už päťbodový náskok.

Michalovskí futbalisti prelomili minulý víkend nepriaznivú štvorzápasovú sériu prehier, keď na domácom trávniku zdolali po dokonalom obrate druhého fortunaligového nováčika MFK Skalica (3:1). Tento zápas sa náramne podobal (nielen výsledkovo) na duel týchto tímov ešte z minulej druholigovej sezóny. V ňom Michalovčania doma taktiež prehrávali 0:1, no troma gólmi vtedy naštartovali svoju cestu za celkovým druholigovým triumfom. „Celkom rovnaké zápasy to určite neboli,“ rozhovoril sa hráč MFK Zemplín Martin Koscelník. „Tak ako vtedy, tak aj teraz sme sa na duel proti Skalici tešili. Vedeli sme, že tu príde ťažký súper a že nás na trávniku nič ľahké nečaká. Tak sme aj k zápasu pristúpili. Bohužiaľ, prišiel ich gól a opäť sme museli otáčať výsledok. Veril som ale, že to otočíme, čo sa nám nakoniec aj podarilo, takže musíme byť spokojní. Dôležité bolo, že sme rýchlo vyrovnali. Do druhého polčasu sme chceli vstúpiť aktívne, čo sa aj podarilo. Vyšiel nám úvod druhého polčasu. Dva góly v sieti súpera nám dodali energiu a už to potom išlo,“ zdôraznil na margo víťazstvá proti Skalici odchovanec humenského futbalu v službách michalovského MFK. „Žlto - modrí“ sa touto výhrou odrazili z ligového dna a momentálne sú v tabuľke na jedenástom mieste, keď majú rovnaký počet bodov ako desiata Skalica. „To bolo aj naším cieľom. Vedeli sme, ako hrala deň predtým Podbrezová a takisto sme vedeli, že v prípade víťazstva nad Skalicou ich predbehneme v tabuľke. Aj preto to bolo pre nás veľmi dôležité víťazstvo.“

Martin Koscelník verí v druhý trojbodový zápas v rade

Ešte ťažší zápas ako so Skalicou

Michalovčania síce dosiahli ako hovorí dvadsaťročný kridelnik či obranca dôležité víťazstvo, no na druhej strane ho musia potvrdiť aj v nasledujúcom stretnutí. V sobotu totiž v rámci 14. kola Fortuna ligy privítajú na svojom trávniku práve Podbrezovú, ktorú minulý týždeň odsunuli na poslednú priečku. „Je to druhý šesťbodový zápas v rade. Prvý sme zvládli, no na ten už nemyslíme. V hlavách máme iba duel s Podbrezovou, ktorý chceme zvládnuť takisto. Keď podáme taký výkon ako proti Skalici a pridáme k tomu aj obetavosť a snahu, určite budeme úspešní opäť,“ zdôraznil Martin Koscelník. Michalovčania majú svojmu najbližšiemu súperovi čo vracať. V treťom kole tam totiž prehrali vysoko 2:6. „Bol to pre nás veľmi nepríjemný zápas. Ani by som nepovedal, že sme hrali nejako zle. Skôr bola príčina našej prehry v tom, že  zatiaľ čo my sme svoje šance nevyužili, súper bol efektívny, keď zo siedmych šancí šesť pretavil na góly. Čo sa týka mužstva, majú tam skúsených hráčov, ktorí už niečo vo futbale dosiahli. Ak mám povedať pravdu, bude to asi ešte ťažšie, ako bol nás súboj so Skalicou,“ dodal na záver Martin Koscelník.

Peter Brendza



Uverejnené: 23.10.2015 10:04:34 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.