files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

MFK Zemplín zvládol aj druhý šesťbodový zápas v rade

Futbalisti nováčika Fortuna ligy MFK Zemplín Michalovce sa po dvoch domácich zápasoch v rade, v ktorých im išlo o veľa, posunuli v tabuľke do pokojnejších vôd. Dve výhry ich katapultovali na desiatu priečku, keď na poslednú Podbrezovú majú momentálne k dobru päť bodov. Práve „železiarov“ zdolali „šturmovci“ na domácej pôde v sobotňajšom šesťbodovom zápase po výbornom prvom polčase 2:0, keď ich obidva presné zásahy zaznamenal španielsky legionár Vernon de Marco.

Michalovčania tak zaknihovali druhé víťazstvo v rade, čo sa im predtým vo Fortuna lige ani raz nepodarilo. Po dvojgólovom víťazstve 3:1 nad Skalicou tentoraz zvíťazili opäť rozdielom dvoch gólov. „Máme za sebou dva ťažké zápasy, ktoré sme zvládli. Určite nám spadol kameň zo srdca, pretože určitý tlak na nás vyvíjaný bol. Dúfam, že sme sa nakopli úspešnými výsledkami a vo zvyšných jesenných zápasoch budeme z toho ťažiť. Samozrejme, ľahké zápasy to neboli. My sme ich však zvládli a to ma veľmi teší,“ zdôraznil po štvrtom michalovskom víťazstve vo Fortuna lige tréner MFK František Šturma.

Jeho zverenci hlavne v prvom polčase išli tvrdo za dôležitými bodmi. Prakticky celú prvú štyridsať päťminútovku sa hralo na polovici Podbrezovčanov. Za aktivitu boli odmenení dvoma gólmi, keď sa takmer z identických pozícii po priamych kopoch Stanislava Danka v 8. a 39. minúte presadil Vernon de Marco. „Náš vstup do zápasu bol veľmi dobrý. Podarilo sa nám dať rýchly gól, ktorý nám pomohol. Práve to bolo naším cieľom. V závere sme pridali ešte jeden, ktorý bol korunováciou našej prevahy. Tú sme mali v prvom polčase obrovskú. V druhom polčase to už bolo iné, viac útočil súper, ktorý začal riskovať. Zvládli sme to však veľmi dobre aj v defenzíve. Tá nebola našim cieľom, chceli sme aj napriek vedeniu útočiť a hrať aktívne. Súper nás však zatlačil a nám neostávalo nič iné, ako zamerať sa na rýchle kontry. Nakoniec sme vyhrali a touto cestou chcem poďakovať tímu za predvedený výkon,“ dodal ešte k sobotňajšiemu dôležitému zápasu František Šturma.

Už menej spokojný bol tréner ŽP Šport Podbrezová. Toho družstvo sa po prehre na Zemplíne ešte viac namočilo na dno ligovej tabuľky, na ktorej momentálne stráca na jedenástu Skalicu dva body. „Rýchly inkasovaný gól nami poriadne otriasol. Od začiatku nám nefungoval stred poľa, čo bolo jeho dôsledkom,“ poznamenal tréner momentálne posledného tímu tabuľky Marek Fabuľa. Ten sa po prvom polčase snažil urobiť niečo s výsledkom, keď do druhého dejstva poslal dvoch nových hráčov. Jedným z nich bola aj najnovšia akvizícia v kádri, bývalý mládežnícky reprezentant a niekdajší obrovský talent slovenského futbalu Andrej Rendla. „Druhý polčas z našej strany bol o dosť lepší. Bohužiaľ, v Michalovciach nám nebolo súdené dať gól, ktorým by sme zdramatizovali zápas. Chlapci ale v druhej polovici zápasu dreli a bojovali. Žiaľ, ten prvý gól na nás príliš doľahol a náš výkon v prvom dejstve bol ním veľmi poznačený. Čo sa týka Andreja Rendlu, svojou prítomnosťou zmenil náš herný prejav. Svoju úlohu, s ktorou som ho poslal na ihrisko splnil a keď jeho výkonnosť pôjde týmto smerom, tak to bude v poriadku,“ podotkol Marek Fabuľa, na ktorého zverencov čaká budúci týždeň ďalší dôležitý súboj, keď na svojom trávniku privítajú práve predposlednú Skalicu. Čo by malo na súpera podľa Fabuľu platiť? „Jednoznačne taký výkon, ako podalo družstvo v druhom polčase.“         

Hrdinom zápasu sa spolu s brankárom Mariánom Kelemenom, ktorý si udržal čisté konto, stal španielsky legionár Vernon de Marco. Michalovský stopér dvakrát najvyššie vyskočil na centre Stanislava Danka a boli z toho dva góly v podbrezovskej sieti. „Po tomto stretnutí sa cítim veľmi dobre. Určite si dva strelené góly cením, no viac si cením víťazstvo v dôležitom zápase. Keby sme náhodou nevyhrali a ja by som dal dva góly, tie by ma až tak netešili. V tabuľke nám toto víťazstvo pomohlo, musíme však ísť ďalej, aby sme získali aj ďalšie body,“ uviedol čochvíľa dvadsaťtriročný rodák z argentínskeho Rosaria Santa Fe, ktorý do Michaloviec prišiel v sezóne 2012/2013.

Bol pre neho dvojgólový duel jedným z najlepších v kariére? „Čo sa týka strelených gólov určite. Som veľmi rád, že sa mi podaril práve v takomto dôležitom súboji, aký sme absolvovali v sobotu. Moje góly padli z nacvičených situácii, ktorým sa venujeme na tréningu. Boli sme veľmi dobre pripravení na štandardky, či už obranné alebo útočné, čo sa nám vyplatilo,“ poznamenal Vernon de Marco, ktorý verí v body aj v ďalšom kole. „Chvíľu sa potešíme a od nasledujúceho týždňa sa už budeme pripravovať na najbližší zápas, ktorý nás čaká v Zlatých Moravciach. Určite sa body dajú získať aj tam a keďže sme po dvoch výhrach v eufórii, bodovať chceme aj tam.“

Tabuľka po 14. kole

1. AS Trenčín 14 11 2 1 29:11 35
2. ŠK Slovan Bratislava 14 9 3 2 22:11 30
3. MŠK Žilina 14 8 3 3 34:20 27
4. FC Spartak Trnava 14 7 2 5 21:19 23
5. Spartak Myjava 14 7 2 5 15:17 23
6. DAC 1904 Dunajská Streda 14 5 3 6 20:17 18
7. FK Senica 14 5 3 6 18:22 18
8. MFK Ružomberok 14 4 5 5 18:18 17
9. FC ViOn Zlaté Moravce 14 4 2 8 21:28 14
10. MFK Zemplín Michalovce 14 4 1 9 15:26 13
11. MFK Skalica 14 2 4 8 15:27 10
12. ŽP Šport Podbrezová 14 2 2 10 18:30 8

Peter Brendza



Uverejnené: 25.10.2015 21:34:01 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.