files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Michalovská Dukla vyzve Bardejov, udobrí si fanúšikov?

Hokejisti HK Dukla Michalovce kráčajú v tejto sezóne v prvej hokejovej ligy nie vždy tým správnym smerom. Ešte sa odohralo iba štrnásť kôl, no „vojaci“ už viackrát sklamali svojich fanúšikov. Naposledy na domácom ľade podľahli po priemernom výkone Liptovskému Mikulášu hladko 2:6 a z tribúny bolo počet opäť razantný piskot. Michalovčania si ako tak diváka udobrili piatkovým víťazstvom na ľade nepríjemnej Senice, kde zvíťazili 4:3. Tieto body budú musieť potvrdiť v stredu na domácom ľade. Budú to však mať sakramentsky ťažké, keďže o 17.00 hod. privítajú jeden z najlepších tímov prvej ligy HC 46 Bardejov. Tomu majú Michalovčania, čo vracať. Na jeho ľade totiž prehrali vo štvrtom kole tesne 3:4, keď rozhodujúci gól inkasovali 32 sekúnd pred záverečným klaksónom z hokejky ich bývalého spoluhráča Jakuba Lineta. Budú tentokrát úspešnejší oni? 

Michalovskí hokejisti v tejto sezóne predvádzajú veľmi kolísavé výkony. Raz zahrajú fantasticky (ako napríklad v Nových Zámkoch), inokedy zase predvedú iba priemerný odovzdaný výkon (ako naposledy doma s Liptovským Mikulášom). „Neviem, čím to je,“ rozhovoril sa jeden z najskúsenejších hráčov v kádri trénera Petra Tirpáka Martin Drotár. „Zápas s Liptovským Mikulášom sa nám naozaj nepodaril a podali sme v ňom doma asi doteraz najslabší výkon. Sú však aj také zápasy, keď sa vám nedarí. Chvalabohu, že sme stratené body získali naspäť v Senici, kde sme zvíťazili. Čiastočne sme teda naše zaváhanie odčinili, no musíme ísť ďalej a získavať ďalšie body, pretože liga je veľmi vyrovnaná a každé zaváhanie sa prejavuje v tabuľke,“ pokračoval Martin Drotár.

Michalovčania po nevydarnom zápase s Liptovským Mikulášom cestovali na ľad najvzdialenejšieho súpera do Senice, kde ich okrem osemhodinovej štreky autobusom čakal aj ambiciózny tím domáceho HC Dukla. V súboji Dukiel boli úspešnejší hostia, ktorí aj vďaka trom presilovkovým gólom zvíťazili na horúcej pôde 4:3. Tréner Peter Tirpák po stretnutí hovoril o tom, že jeho družstvo bolo o jeden gól lepšie. Je to aj názor Martina Drotára? „Cesta je tam síce náročná, no majú pekný štadión, na ktorom sa mne osobne hrá veľmi dobre. Aj ja si myslím, že sme o jeden gól boli lepším tímom. Mali sme totiž viac gólových šancí, ako domáci hráči. Škoda, že nám to tam „neklaplo“ skôr. Po bezgólovej prvej tretine sme síce dvakrát inkasovali, no potom prišli naše presilovkové góly, ktorými sme vyrovnali. V záverečnej tretine sme síce opäť prehrávali, no nakoniec sme to dvoma gólmi otočili a získali tak dôležité tri body,“ podotkol k zápasu na Záhorí michalovský útočník, ktorý v tejto sezóne už viackrát nastúpil aj v obrane. Apropo, presilovky. V nich je michalovská Dukla v tejto sezóne veľmi účinná a v tabuľke ich využitia sú „vojaci“ na prvom mieste. „Je to asi v tom, že v presilovkových formáciách máme dosť skúsených hráčov. Vieme si to dobre nahrať a presilovka je hlavne o nahrávke. Venujeme sa tomu aj na tréningu a kiežby sa nám v presilovkách darilo aj v ďalších zápasoch,“ zdôraznil Martin Drotár.   

V prvej hokejovej lige nastane po tomto týždni reprezentačná prestávka. Ešte predtým na mužstvá čaká náročný týždeň, keďže sa v nej odohrajú v priebehu piatich dní až tri kolá. Michalovská Dukla v nich absolvuje dve prestížne zemplínske derby. V stredu privítajú jej hráči Bardejov a v nedeľu Prešov. Ešte medzitým absolvujú v piatok duel v Trnave. „Čakajú nás síce nároční protivníci, no v tejto sezóne je v prvej lige každý zápas ťažký. Je to dosť vyrovnané a bojuje sa o každý bod. Samozrejme, Bardejov, Trnava a Prešov sú ťažkí súperi a na tieto zápasy sa musíme dobre pripraviť,“ poznamenal Martin Drotár, ktorý sa následne venoval stredajšiemu súperovi „vojakov“. „Je veľmi dôležité, aby sme dali o jeden gól viac ako oni. Bude to však veľmi ťažké, pretože Bardejovčania majú opäť výborné mužstvo. Sami sme sa mohli presvedčiť, že sú na tom korčuliarsky veľmi dobre. K zápasu teda musíme pristúpiť s absolútnou vážnosťou, pretože nás nič ľahké nečaká.“

Zápasy s Bardejovom majú vždy obrovský náboj. Očakáva ho Martin Drotár aj v stredajšom stretnutí? „Samozrejme! Ide o východniarske derby, ktoré by sa mohlo divákom páčiť. Očakávam, že sa bude hrať rýchlo, na hranici dovoleného a takisto čakám dosť šancí na oboch stranách. Bude to teda aj o brankároch a kto dá viac gólov, ten vyhrá.“

Peter Brendza



Uverejnené: 27.10.2015 13:32:47 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.