files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Vysoké víťazstvo basketbalistov 1. BK D Michalovce

Basketbalisti 1. BK D Michalovce zvíťazili v stredajšej dohrávke štvrtého kola II. basketbalovej lige skupina Východ na domácej pôde nad Kapybarami Košice 89:74 (43:33). Michalovskí basketbalisti tak dosiahli svoje tretie tohtosezónne víťazstvo a v neúplnej tabuľke figurujú na treťom mieste. Hráči 1. BK D Michalovce sa najbližšie predstavia opäť vo svojej domovskej telocvični Gymnázia Pavla Horova, keď v sobotu 7. novembra privítajú celok Dolného Kubína. 

Netradične v stredu o 18.45 hod. nastúpili na stretnutie štvrtého kola II. basketbalovej ligy skupina Východ hráči 1. BK D Michalovce. Tí mali duel s Kapybarami Košice najskôr odohrať v Košiciach, no kluby sa dohodli na výmene domáceho prostredia a Michalovčania tak odohrali tretí domáci tohtosezónny duel. Už pri pohľade na súpisku hosťujúceho družstva bolo jasné, že ich nič ľahké nečaká. Kapybary totiž majú veľmi skúsené mužstvo na čele s ostrieľanými basketbalovými harcovníkmi ako Korner, Dizdarevič či Kán.

Tí aj napriek vysokému veku dokážu hrať s každým súperom a v druhej basketbalovej lige hrať v každom zápase o víťazstvo. Tak to bolo aj v stredu v telocvični Gymnázia Pavla Horova. "Hostia ukázali svoju kvalitu. Jednotlivé štvrtiny boli vyrovnané, teda okrem tej druhej, ktorú sme vyhrali o osem bodov. Poslednú štvrtinu, v ktorej padlo najviac bodov, dokázali Kapybary dokonca vyhrať. Treba však povedať, že sme im v tom výrazne pomohli benevolentným, ba až naivným bránením," uviedol na margo zápasu, v ktorom Michalovčania zvíťazili 89:74 prezident 1. BK D Michalovce Ladislav Janošov.

"Napriek tomu, že hráči boli pred zápasom, ako aj počas neho, ustavične upozorňovaní na to, že Kapybary majú kvalitu na to, aby skórovali aj z väčšej vzdialenosti sme boli od súperových hráčov dosť ďaleko, alebo sme nedokázali obísť ich clonu, takže hostia mali dosť priestoru i času na streľbu zvonku. Túto činnosť nezlepšili ani striedajúci hráči, ktorí postupne prichádzali na ihrisko. Obrana je o tom, že hráč tu musí veľa a tvrdo pracovať, myslenie niektorých hráčov je však viac zamerané na útok. Ukázalo sa, že nám citeľne chýbal organizátor obrany Holda. Ostatní hráči nemajú niektoré obranné návyky vžité, alebo ich podceňujú. Len vďaka slabšej momentálnej streleckej úspešnosti hostí z väčších vzdialenosti sme dokázali jednoznačne vyhrať," pokračoval Ladislav Janošov, podľa ktorého rozhodol rýchly michalovský prechod do útoku. "Najúspešnejší sme boli vtedy, keď sme využili našu najväčšiu zbraň rýchly prechod do útoku a hra jeden na jedného, v ktorej vynikajú tak Vlado Mitterpák či Mižák. Víťazstvo nás síce teší, no na druhej strane ma mrzí zranenie Milana Janošova ml., ktorý nám bude pre zranenie chýbať niekoľko týždňov," dodal na záver prezident 1. BK D Michalovce.

1. BK D Michalovce - Kapybary Košice 89:74 (43:33)

Štvrtiny: 23:21, 20:12, 21:15, 25:26

Strelci: Mižák 20, Kusko 16, Vl. Mitterpák 15, Janošov ml. 12, T. Mitterpák 9, Maškulík a Mir. Miháľ po 6

Peter Brendza



Uverejnené: 29.10.2015 21:34:06 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.