files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Michalovský Chemkostav ocenený Ďakovným listom

Spoločnosť Chemkostav, a.s., ktorá je významnou spoločnosťou v meste Michalovce, dostala od primátora mesta, Viliama Záhorčáka, Ďakovný list. Minulý rok totiž na vlastné náklady postavila športovú halu s názvom Chemkostav ARÉNA, ktorá je domovským stánkom hádzanárok Iuventy Michalovce.

Vážime si to, ale...

Spoločnosť Chemkostav bola ocenená aj v decembri, vtedy však bolo ocenenie spojené s dlhodobou podporou hádzanárskeho klubu. Tentokrát je toto ocenenie pripísané spoločnosti, ako hlavnému investorovi Chemkostav ARÉNY. „Je to pre nás pocta, že si hlavní predstavitelia mesta všimli našu prácu, samozrejme, že nám to lichotí,“ uviedol predseda predstavenstva Chemkostavu Tibor Mačuga a pokračoval. „Je to naša vlastná investícia, ktorá nás stála cca 6 miliónov €. Bol by som rád, ak by si aj fanúšikovia túto halu vážili a neničili nám ju zvonku, alebo zvnútra. Venujeme sa systémovej práci v ženskej hádzanej od mládeže, až po seniorky. Vychovávame talenty pre región a aj Slovensko, preto je treba brať ohľad na našu snahu.“

Hala za rekordne krátky čas

Rekonštrukcia Chemkostav ARÉNY bola spustená ihneď po ukončení minuloročného play-off hádzanej žien. Slávnostné otvorenie stavby sa konalo 3. mája. Staručká hala postupne zmizla z povrchu zemského a na jej mieste vyrástla nová, moderná multifunkčná hala, ktorá vynikajúco reprezentuje mesto Michalovce. Postupne sa vybudovali a zrekonštruovali tribúny, prebehla montáž dreveného krovu strechy, ukončené boli rozvody inžinierskych sietí, a tiež vodovodná a kanalizačná sieť. Po dokončení „exteriéru“ sa do nového šatu obliekli aj vnútorné priestory haly. Kapacita haly je 1200 miest na sedenie a 600 na státie. Široká verejnosť však môže okrem dobrej hádzanej, navštevovať aj klimatizovanú reštauráciu s kapacitou 78 miest a v letných mesiacoch aj balkón s kapacitou 16 miest. Na treťom poschodí sa nachádza bowling so štyrmi dráhami, ktorý je spojený s kaviarňou. Hala má v ponuke aj špičkové relaxačné zariadenie vybavené hydromasážnou vaňou pre šesť osôb, fínsku saunu či ochladzovací bazén.

Treba vyhrať nasledujúci zápas

Aj vďaka podpore spoločnosti Chemkostav, mesta Michalovce a fanúšikov sú michalovské hádzanárky vo finále, kam sa dostali po troch víťazstvách v rade s favorizovanou Šaľou. Majú teda šancu na štvrtý titul (doterajšie tri 2002/2003, 2005/06, 2006/07), to však budú musieť poraziť ŠKP Bratislava. Ako to vníma Tibor Mačuga :„Predovšetkým treba vyhrať nasledujúci zápas. Myslím, že dievčatá sú vo forme, čo je potešujúce, cesta k titulu je však ešte veľmi ďaleká. Túžby po titule určite sú, nerád by som však, aby sme boli po sezóne sklamaní“. Nová hala a titul by teda boli pre generálneho partnera a mesto veľkým, zadosťučinením. „Určite by to bolo fajn po všetkých útrapách, ktoré sme v tejto sezóne mali,“ dodal Tibor Mačuga. Primátor mesta Michalovce, Viliam Záhorčák sa k titulu vyjadroval pozitívnejšie: „Ja osobne, pevne verím, že sa tu na mestskom úrade stretneme s hráčkami a budem im môcť zagratulovať k zisku majstrovského titulu.“ Verme teda, že po neúspešnom otváracom zápase so Sláviou Praha v októbri 2009 sa bude sezóna uzatvárať doma víťazstvom s ŠKP Bratislava.

Július Kmec

julius.kmec@novinyzemplina.sk

 



Uverejnené: 06.05.2010 14:12:02 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.