files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Štvrté víťazstvo michalovských basketbalistov v rade

Basketbalisti 1. BK D Michalovce zvíťazili v stretnutí piateho kola druhej basketbalovej ligy skupina Východ v domovskej telocvični Gymnázia Pavla Horova nad tímom BK Dolný Kubín 66:57 (40:21) a po nezdare v prvom kole si pripísali na svoje konto už štvrté víťazstvo v rade. Michalovčania sa najbližšie predstavia v sobotu 14. novembra v Levoči, doma ich uvidíme v sobotu 21. novembra, keď privítajú celok PU Akademik Prešov.

Zbytočný nervózny záver

Michalovskí basketbalisti v sobotu privítali na svojej palubovke súpera, ktorý bol takisto ako oni minulú sezónu účastníkom Final - four. Dolný Kubín síce pricestoval do metropoly Zemplína bez strelca Bačiča, ale vonkoncom nechcel predať svoju kožu lacno. To sľubovalo zaujímavý duel a ten sa aj uskutočnil. "Do zápasu sme vstúpili veľmi dobre. Darilo sa nám v streľbe z diaľky a preto sme si vypracovali v prvej štvrtine šesťbodový náskok. V druhom polčase chlapci ešte zlepšili obranu, čím získavali ľahké lopty a dosahovali dôležité koše. Striedajúci hráči boli dôrazní pod oboma košmi a podarilo sa nám ubrániť aj strelca Dubovského, ktorý v tejto časti nezaznamenal ani jeden bod...," poznamenal na margo prvého polčasu, ktorý Michalovčania vyhrali 40:21 prezident 1. BK D Ladislav Janošov.

Michalovčania mali aj výborný vstup do druhého polčasu. V ňom rýchlo zaznamenali osem bodov a lavička hostí reagovala oddychovým časom. Aj napriek tomu viedli hráči 1. BK D po tretej štvrtine bezpečným dvadsaťdva bodovým náskokom 56:34. Vyše dvadsať bodový náskok si udržiavali až do 35. minúty, kedy prišlo k prestriedaniu. "Treba priznať, že bolo dosť netaktické. Od tohto momentu sme nedosiahli ani bod, zatiaľ, čo súper zaznamenal pätnásť bodov. Mrzí ma, že ani jeden z našich siedmych pokusoch v koši neskončil a nedokázali sme ani ubrániť súpera. Dovolili sme mu tak uhrať prijateľný výsledok. Víťazstvo nášho družstva bolo v tomto zápase úplne zaslúžené, ale zbytočnú nervozitu na konci  stretnutia sme si naozaj mohli odpustiť...," dodal prezident 1. BK D Michalovce Ladislav Janošov.

1. BK D Michalovce - BK Dolný Kubín 66:57 (40:21)

Štvrtiny: 21:15, 19:6, 16:13, 10:23)

Strelci 1. BK D:  V. Mitterpák  15, Maškulík 12, Kusko 11, Fabrici 10, Mižák 8.

Juniori s prvou výhrou

V nedeľu odohrali dohrávku prvého kola Extraligy juniorov aj basketbalisti 1. BK Michalovce. Tí sa predstavili v súboji dvoch celkov, ktoré dosiaľ nezaznamenali víťazstvo, v Humennom. Viac sa v zemplínskom derby darilo michalovským Orlom, ktorí sa po výhre 74:69 posunuli na deviate miesto v tabuľke. "Prvá štvrtina bola vyrovnaná, náš náskok narástol až v jej závere. Vyrovnaná bola aj druhá štvrtina, no my sme si naďalej udržiavali mierny náskok. V tejto časti hry sa obe družstvá dopúšťali technických chýb. Hre chýbala organizácia aj plynulosť. Zlom nastal v tretej štvrtine zápasu, kedy sme si vypracovali rozhodujúci náskok. Výrazne k tomu pomohol aj zlepšenou hrou Samuel Kováč, ktorý zaznamenal v druhom polčase šestnásť bodov. Aj vďaka jeho úspešnosti sme derby v Humennom zvládli, no aj napriek tomu nie je spokojnosť, pretože stále hľadáme svoju tvár z minulej sezóny. Na úvod sme totiž očakávali lepšie výkony," zdôraznil manažér 1. BK Michalovce Peter Biganič. My len dodajme, že najbližšie sa juniori predstavia vo Svite a Banskej Bystrici (sobota a nedeľa 14. a 15. november), doma ich budeme môcť vidieť v sobotu a nedeľu 28. a 29. novembra, kedy privítajú celky Považskej Bystrice a Žiliny. 

1.BK Humenné - 1.BK Michalovce 64:79  (37:45)

Štvrtiny: 19:27, 18:18, 9:12,18:22

Zostava a body 1.BK: S. Kováč 20, Meňky 18, Safko 15, Štec 11, Jevočin 4, Jankaj 4, Novakovský 4, Hocman 2, Chrobák 1, Hitrík

Peter Brendza, 1. bkd michalovce a 1.bk michalovce



Uverejnené: 09.11.2015 12:47:29 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.