files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Najskôr tma, po nej dokonalý obrat v závere

To, ako sa dá stratiť vyhratý zápas ukázali v sobotu večer futbalisti MFK Zemplín Michalovce. Tí v rámci zápasu šestnásteho kola Fortuna ligy so Spartakom Myjava držali tri body a natiahnutie svojej série bez prehry na štyri zápasy v rukách. Viedli 82 minút, no napokon nielenže nevyhrali, no nezískali ani bod. Hostia totiž dvoma gólmi v samom závere otočili výsledok na svoju stranu a z Michaloviec si po góloch z 85. a 87. minúty odviezli tri body.

Pri Laborci sa v sobotu hral zápas tímov z opačného pólu ligovej tabuľky. Paradoxne, v lepšej pohode boli desiaty Michalovčania, ktorí oproti piatej Myjave ťahali trojzápasovú sériu bez prehry, v ktorej zaknihovali sedem bodov. A túto sériu mohli aj predĺžiť, nebyť spackaného záveru, keď sa dopustili dvoch chýb, ktorými Myjave pomohli k obratu. „Veľmi ťažko sa o tom rozpráva, pretože je to tak, ako by nás niekto oblial horúcou vodou. Prakticky celý zápas vedieme, držíme tri body v rukách a nakoniec nám nezostane nič...,“ rozhovoril sa defenzívny stredopoliar Michalovčanov Tomáš Sedlák. „Sme v šoku. Čakal som, že ten zápas už dotiahneme do víťazného konca. Viackrát sa však už potvrdilo, že futbal sa hrá deväťdesiat minút. Záver z našej strany si neviem vysvetliť. Nestalo sa nám to po prvýkrát, čo sme stratili body v samom závere. Pri prvom góle sme im rovno nahrali na center a ten druhý gól radšej ani komentovať nebudem. Vyrovnávajúci gól hostí nakopol a nás zrazil prudko na zem. Niekedy to takto býva. Myjavčania sa dostali na koňa. Ani sme sa nenazdali a prehrávali sme. Stratili sme tak aj bod. Chceli sme tri body, no vzhľadom na priebeh zápasu by sme brali aj jeden. Teraz nemáme nič...“ pokračoval Tomáš Sedlák.

Po samotnom zápase rezonoval aj výpadok umelého osvetlenia, ktorý na hodinu predĺžil fortunaligové stretnutie. Ten nastal v dvanástej minúte, kedy Michalovčania viedli 1:0. Zabrzdil ich v rozlete? „To by som netvrdil. Určite nepomohol nikomu. Bolo to veľmi ťažké pre nás udržať sa v koncentrácii. Hovorilo sa o tom, že sa bude dohrávať až nad druhý deň a prakticky štyridsať minút sme nevedeli, čo bude ďalej. Nakoniec sa dohrávalo, ale to by som za dôvod našej prehry nepovažoval,“ skonštatoval tridsaťdvaročný defenzívny štít michalovského celku. Zažil tento skúsený futbalista už niečo podobné? „Zažil som už to, že sa zápas prerušil pre dymovnicu alebo prietrž mračien, ale pre výpadok umelého osvetlenie ešte nie.“  

V samotnom priebehu zápasu sa dosť dlho zdalo, že Michalovčania predĺžia sériu bez prehry a Myjavčania utŕžia piatu ligovú porážku v rade. Nakoniec sa stal opak. „Som veľmi rád, že sme tu dnes vyhrali a ukončili negatívnu sériu. Už to bolo pre nás dosť ubíjajúce. Nakopol nás vyrovnávajúci gól. Dúfam, že teraz to z našej strany už pôjde lepšie a začneme opäť zbierať body,“ uviedol po stretnutí strelec rozhodujúceho gólu Erik Daniel. Tento dvadsaťdvaročný ofenzívny stredopoliar si v 87. minúte nabehol za obranu domácich a prakticky z bránkovej čiary obstrelil Mariána Kelemena. „Vedel som, že brankár pri takýchto centroch zväčša vyskakuje a preto som sa snažil poslať loptu vedľa jeho nôh. Nakoniec som to trafil tak, ako som chcel a bol z toho víťazný gól,“ dodal ešte strelec víťazného gólu.

Peter Brendza



Uverejnené: 09.11.2015 15:40:35 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.