files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Po reprezentačnej prestávke opäť na hokej, Dukla sa predstaví na Spiši

Desať dní trvala reprezentačná pauza v prvej hokejovej lige. Tá skončí v stredu, kedy sú na programe zápasy kompletného osemnásteho kola. V hre tak budú opäť aj michalovskí hokejisti, ktorí sa tentoraz predstavia na ľade zlepšujúcej sa Spišskej Novej Vsi. Zverenci trénera Petra Tirpáka zaknihovali v posledných dvoch kolách pred pauzou dve výhry a päť bodov, a v tabuľke si upevnili šiestu priečku. Bude sa im dariť aj po prestávke?

Cez prestávku dobíjali fyzické baterky

Aj keď bola v prvej hokejovej lige prestávka, “vojaci“ nespali na vavrínoch a venovali sa veciam, ktoré ich trápili počas rozbehnutej sezóny. „Viac sme sa zamerali na defenzívnu činnosť, ktorá nám robila v ostatných zápasoch problémy. Prestávka nám prišla vhod aj z dôvodu, že si chlapci doliečili rôzne boľačky. V poriadku už je aj Dávid Okoličány, ktorý nám chýbal v posledných dvoch zápasoch, ako aj Tomáš Banovský s Matejom Hinďošom, ktorí nastupovali so sebazaprením. Som veľmi rád, že do tréningu sa zapojil aj dlhodobo zranený Zoltán Kubát, no ten na Spiši ešte hrať pravdepodobne nebude,“ uviedol tréner michalovskej Dukly Peter Tirpák. „Popracovali sme aj na fyzickej kondícii, čiže sme prestávku využili aj na dobitie bateriek. Okrem herných vecí sme sa zamerali aj na utuženie kolektívu. Verím, že nám to môže pomôcť a naše výkony v nastávajúcej časti sezóny budú nielen lepšie, ale aj menej kolísavé,“ pokračoval ešte tréner michalovskej Dukly.

Nesmú ich podceniť      

Michalovskí hokejisti sa na úvod po reprezentačnej pauze predstavia v Spišskej Novej Vsi. Hráči tohto tímu mali v októbri menšiu výsledkovú krízu, no v poslednom týždni sa poriadne rozbehli. Jeden bod získali po prehre po predĺžení (2:3) v Nových Zámkoch, následne vyprášili Detvu (4:2) a tri body vydolovali aj v Topoľčanoch (5:3). „Spišiaci síce nemajú také silné mužstvo, ako minulý rok, no nemôžeme ich podceniť. Doma sú dosť silní, o čom sa presvedčila naposledy aj Detva. Očakávam, že im pomôžu aj diváci, takže to rozhodne pre nás nebude ľahký zápas,“ rozhovoril sa obranca HK Dukla Daniel Hančák. Tento kremenitý bek vie o sile najbližšieho súpera Dukly najviac, keďže prvých šesť zápasov tejto sezóny odohral práve v drese Spišiakov. „Nemáme sa čoho obávať. Musíme hrať svoju hru, ubrániť a nejaký gól určite dáme,“ uviedol recept na stredajšieho súpera Dukly jediný odchovanec spišskonovoveského hokeja v jej farbách. Bude pre neho zápas na materskom štadióne špecifickejší? „Ani nie. Beriem to ako každý jeden zápas a dúfam, že sa na konci budeme tešiť my,“ dodal na záver Daniel Hančák.

Peter Brendza



Uverejnené: 10.11.2015 13:31:14 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.