files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Cez víkend domáca premiéra extraligových florbalistiek

Aj keď v najvyššej florbalovej Extralige žien odohrali hráčky nováčika súťaže Eastern Wings Michalovce už sedem zápasov, ešte ani raz sa nepredstavili vo svojej domovskej Mestskej športovej hale. V nej mali odohrať dvojzápas tretieho a štvrtého kola, no vtedy bola hala kvôli majstrovstvám Európy v Combat Sambe obsadená a Michalovčanky tak odohrali zápasy s Kysuckým Novým Mestom a Tvrdošínom v náhradnej hale v Košiciach. V ostatných piatich zápasoch hrali u súperov, a tak si premiéru vo svojej domovskej hale odkrútia až tento víkend, keď najskôr v sobotu 14. novembra o 16.00 hod. v rámci deviateho kola privítajú celok VŠK FTVŠ Hurikán Bratislava a v nedeľu 15. novembra o 12.00 hod. v stretnutí desiateho kola družstvo ŠK Slávia SPU DFA Nitra.  

Extraligový nováčik sa v úvode súťaže veľmi dobre rozbehol, keď v prvých troch zápasoch zaknihoval dve výhry a päť bodov, no potom sa jeho rozlet skončil. Nasledovali totiž štyri prehry v rade, ktoré ich zosunuli až na aktuálne ôsme miesto, teda poslednú priečku, ktorá zaručuje účasť v play-off. „Nechcel by som teraz hovoriť o sklamaní. K lepšiemu umiesteniu nám chýbalo aj šťastie. Naši najväčší protivníci v boji o prvú osmičku Banská Bystrica či Kysucké Nové Mesto získali zadarmo víťazstvá kontumáciami a oproti nám tak majú menšiu výhodu. Nebyť toho, naše umiestnenie v tabuľke by bolo ešte lepšie. Zatiaľ je to v pohode. Keby sme ostali na ôsmom mieste aj po skončení základnej časti a získali by sme tak miestenku do play-off, bola by obrovská spokojnosť,“ zdôraznil manažér Eastern Wings Michalovce Gerhard Puchír.

Svoje umiestnenie si budú môcť hráčky extraligového nováčika vylepšiť počas nasledujúcich víkendov, keď sa až štyrikrát predstavia doma. Súperov na uchytenia sa budú mať tých najideálnejších už počas nasledujúceho víkendu, desiaty VŠK FTVŠ Hurikán Bratislava a v tabuľke siedmy ŠK Slávia SPU DFA Nitra. „Sú to zdolateľní súperi,“ uviedol Gerhard Puchír, ktorý následne k najbližším duelom dodal. „Určite to však bude veľmi ťažké. Obaja sa posilnili. Zatiaľ, čo Nitra získala dve české reprezentantky, Hurikán Bratislava posilnila Fínka. Na druhej strane, hráme doma a tu chceme zabodovať naplno. V posledných troch zápasoch sme zaznamenali iba jeden gól, čo je na zisk bodov málo. Verím, že sa nám v našej hale bude strelecky dariť viac a smolu v zakončení prelomíme.“  

Doterajšie výsledky Eastern Wings Michalovce
1.kolo: 1. FBK Quick Sport Banská Bystrica - Michalovce 2:3 po predĺžení.
2.kolo: FbK Kométa Spišská Nová Ves - Michalovce 7:2.
3.kolo: Michalovce - MKŠS FBK Kysucké Nové Mesto 9:3 - hralo sa v Košiciach.
4.kolo: Michalovce - Fbk Tvrdošín 4:11 - hralo sa v Košiciach.
5.kolo: NTS FK-ZŠ Nemšová - Michalovce 9:1.
6.kolo: ŠK 98 Pruské - Michalovce 6:0.
7.kolo: FBC Mikuláš Prešov - Michalovce 9:0.
8.kolo: Voľno.

Najbližší program Eastern Wings Michalovce
9.kolo: Michalovce - VŠK FTVŠ Hurikán Bratislava (sobota 14. november o 16.00 hod.).
10.kolo: Michalovce - ŠK Slávia SPU DFA Nitra (nedeľa 15. november o 12.00 hod.).
11.kolo: Michalovce - FbK Kométa Spišská Nová Ves (sobota 21. november o 17.00 hod.).
12.kolo: Michalovce - 1. FbK Quick Sport Banská Bystrica (nedeľa 22. november o 13.00 hod.)

Peter Brendza



Uverejnené: 11.11.2015 14:41:39 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.