files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

F. Urban pred vrcholom jesene: Favoritom je španielsky majster, chceme však postúpiť

Hádzanárky Iuventy Michalovce sú pred vrcholom jesennej časti. Zverenky trénera Františka Urbana v nedeľu o 17.15 hod. vyzvú v atraktívnom súboji tretieho kola Pohára EHF španielskeho šampióna Balonmano Bera Bera.

Aj keď favoritom dvojzápasu, ktorého prvá časť sa odohrá v nedeľu v Chemkostav aréne, je majster z krajiny úradujúcich vicemajsteriek Európy, Michalovčanky povzbudené ligovou neporaziteľnosťou si veria a dúfajú v prekvapenie. Budú sa po prvom zápase vysielanom aj v priamom prenose televízie Sport 1 tešiť Zemplínčanky alebo hráčky z baskického San Sebastianu? 

Michalovčanky sa na ťažký víkend naladili viac ako dobre, keď v stredu vo svojej domovskej Chemkostav aréne rozdrvili v repríze minulosezónnej finálovej série celok HK Slávia Partizánske. Zvíťazili 37:17, čo je mimochodom v tejto sezóne ich najvyššia ligový výhra. „Som veľmi rád, že naša forma graduje. Dievčatá v stredu splnili všetko, čo som od nich chcel. Naším cieľom bolo dostať menej ako dvadsať gólov a dať nad tridsať. K zápasu pristúpili tak, ako majú vždy. Potešilo ma, že sme si urobili chuť na nedeľu. Musíme ale zostať nohami na zemi,“ poznamenal po desiatej tohtosezónnej ligovej výhre tréner Iuventy František Urban. Ten venoval víťazstvo Marianne Rebičovej, ktorá sa v týchto dňoch podrobila operácii kolena.

Úradujúci španielsky majster neodštartoval domácu ligu majstrovsky. V prvých deviatich kolách dvakrát zakopol. Najskôr prehral na domácej pôde s najväčším konkurentom v boji o majstrovský titul Rocas Ace Gran Canaria, ktorému podľahol 25:26 a potom aj na ihrisku Mecalia Atletico Guardes (20:25). So siedmimi výhrami a dvoma prehrami je momentálne na treťom mieste, keď na vedúcu Gran Canariu stráca štyri body. „Síce v závere októbra dvakrát prehrali, no v posledných dvoch kolách vyhrali a sú podobne ako my na víťaznej vlne. K dispozícii sme mali video z ich zápasu s Grand Canariou a musím povedať, že to bol výborný zápas. Z môjho pohľadu si príliš nezakladajú na obrane a viac sa venujú útoku. My sme úplným opakom, pretože u mňa je základ dobrá obrana. Čo sa týka útoku, v ňom musíme byť veľmi kreatívni, pretože nás čaká ťažký súper,“ zdôraznil František Urban.

Čo by podľa neho malo na španielskeho majstra platiť? „Už som to načrtol v predchádzajúcej odpovedi. Musíme vychádzať z dobrej obrany. Verím, že Raquel Alvarez Lafuente sa v bráne proti svojim krajankám chytí. Určite si v obrane musíme dávať pozor v súbojoch jedna na jednu, pretože práve tam som na videách videl ich silu. V útoku zase musíme byť kreatívnejší. Ináč na naše akcie reagovali hráčky Partizánskeho, ináč budú hráčky Bera Bera,“ pokračoval František Urban, ktorý sa neobáva, že jeho mladé družstvo zápas jesene nezvládne v hlavách. „Sme síce mladé družstvo a niektoré dievčatá takýto zápas absolvujú po prvýkrát, no na druhej strane máme aj napriek nízkemu vekovému priemeru relatívne skúsené družstvo. Viaceré z dievčat už majú skúsenosti zo zápasov s takýmito celkami. Tri prípravy po sebe hrávame pravidelne proti európskej špičke a aj teraz v lete odohrali prípravné zápasy všetky, čo sú v kádri.“

Michalovské hádzanárky v jesennej časti ešte neokúsili trpkosť prehry. Desať víťazstiev zaknihovali v spoločnej česko - slovenskej súťaži WHIL, dve výhry aj v druhom kole Pohára EHF. V jesennej časti teda majú bilanciu dvanásť zápasov - dvanásť výhier. Aj napriek tomu nebudú v dvojzápase so španielskym majstrom favoritom. „Naša bilancia je síce pekná, no teraz nás čaká najťažší súper. Favoritom je práve on, chceme ale postúpiť ďalej. Robíme preto všetko už od júla, kedy nám Balonmano vyžrebovali. Od tohto času uplynulo pätnásť týždňov a my sme robili všetko preto, aby sme splnili náš sen - postup do ďalšieho kola,“ presvedčivo dodal na záver František Urban.

Peter Brendza



Uverejnené: 13.11.2015 09:13:30 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.