files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Duklá ma tretie víťazstvo v rade, prvá štvorka už na dosah

Po dvoch výhrach nad súpermi z prvej štvorky sa zdalo, že michalovskí hokejisti konečne začnú predvádzať výkony, aké od nich fanúšikovia očakávajú. V piatkovom domácom stretnutí s Topoľčanmi síce oslnivý hokej nezahrali, no po výhre 3:1 ostali všetky body doma. Po treťom víťazstve v rade, ktoré dosiahli po prvýkrát v sezóne, sa tak „tirpákovci“ začínajú približovať k umiestneniam, ktoré si stanovili ako cieľ pred začiatkom súťaže.

Z upracovaného víťazstva, ktoré sa rodilo veľmi ťažko a divák musel ostať dosť dlho v napätí, sa Michalovčania príliš netešili. Viac ich na srdci hriali tri vydolované body. „Z hernej stránky to z našej strany dnes nebolo nič moc, dôležité sú ale tri body. Nikto sa nebude pýtať, po akom výkony sme ich získali, hlavne že ich máme v tabuľke pripísané. Súper rozhodne nebol slabým. Tam sme prehrali vysoko 1:7 a vedeli sme, že aj teraz budú hrýzť. Obrovská škoda našej nedisciplinovanosti a vylúčení, pretože iba tým sme ich púšťali do hry. Nebyť našich zbytočných faulov mohol byť výsledok pre nás priaznivejší,“ skonštatoval po stretnutí strelec otváracieho gólu Matej Hinďoš.

Michalovčania začali výborne. V úvodných sekundách si vypracovali niekoľko gólových šancí, no potom akoby uťal. Až v štrnástej minúte krásne zakombinoval druhý útok a po prihrávke Petra Čížeka vedel Matej Hinďoš, čo už s pukom robiť. „Práve na tom začiatku vidím kľúčový moment toho, ako sa odvíjal zápas. Keby sme premenili svoje šance a viedli po prvej tretine tri, štyri nula, nikto by sa nemohol čudovať. Nedali sme góly z dorážok, netrafili sme prázdnu bránu, nevyužili samostatný únik. Týmto sme ich držali v zápase. Rozchytali sme im brankára a následne prišlo naše trápenie v koncovke. Keby sme premenili svoje šance v prvej tretine, hralo by sa nám ľahšie a určite by bol výsledok iný,“ skonštatoval dvadsaťdvaročný odchovanec michalovského hokeja, ktorý je v Dukle na hosťovaní z materských Košíc.

Aj napriek nie najvydarenejšiemu výkonu môžu byť Michalovčania spokojní. Po prvýkrát v sezóne dosiahli tretie víťazstvo v rade a už sa im aj lepšie pozerá na tabuľku. Momentálne sú na piatom mieste a na prvú štvorku, kde sa chceli pohybovať od začiatku sezóny, strácajú už len štyri body. „Naše výkony v úvode sezóne boli kolísavé a preto aj prišli niektoré zaváhania. Raz sa vyhralo, raz sa prehralo. Bolo to však spôsobené aj tým, že liga sa vyrovnala. Či hráme s dvanástym tímom tabuľky alebo lídrom, zakaždým je to ťažký zápas. Neustále musíme jazdiť, hrať svoju hru, tlačiť sa do brány a hlavne dobre brániť, pretože dostávame na môj vkus dosť gólov,“ podotkol Matej Hinďoš. Ten verí, že družstvo na víťaznej vlne zostane čo najdlhšie. „Keby som v to neveril, tak by som tu nebol. Dúfam, že sme si všetko zlé už vyčerpali, naše výkony sa ustália a v tabuľke už pôjdeme iba nahor. Mužstvo potenciál má a keď ustálime výkonnosť, určite to bude iba lepšie. Najbližšie nás čaká zemplínske derby v Humennom. Tomu sa v posledných zápasoch nedarilo, no bude to určite ťažký zápas.“

Peter Brendza




Uverejnené: 21.11.2015 11:33:14 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.